31st May 2013, 11:57
1 out of 1 members found this post helpful.
Postat în original de
lovelife
Ieri am observat pe nisa pe care o monitorizeze, un site cu multe link-uri site-wide pe exact match, ce scapase cu bine de pinguin, chiar primise un bonus de 20% de trafic, a fost penalizat pe cateva cuvinte cheie importante
PS: nu apare home page la cautare nume domeniu
@lovelife - nu m-am exprimat pana acum legat de acest update si se pare ca acesta a targhetat strict ancorele. Am un site pe nisa de divertisment promovat pe mai multe taguri, pana in update ranka cu toate pe prima pagina [1-2 maxim 3] dupa am ramas cu 2 tag pe primul loc iar alte 2 ma picat, unul mai jos pe prima pagina iar cu ce-l de-al doile pe pagina 2.
Este doar un exemplu. De asemenea am urmarit mai multe nise si observ acelasi fenomen - penalizare individuala pe tag.
Aceste penalizari au avut in vedere site-urile mai vechi de 6 luni, pe cele pana in 6 luni nu le-a citit inca si aici unii baieti profita [vezi articolul lui Tom]
Ce am expus mai sus confirma ceea ce a facut primul pinguin si anume a ras tot pentru promovarea exacerbata pe un singur key.
Primul pinguin ma prins si pe mine cu un exact mach pentru care aveam peste 200 backlinkuri diferite pe un singur tag.
In concluzie promovarea pe ancore diferite si moderatia cu care te legi de alte site-uri = succes astazi cel putin.
Cat despre advertoriale si editoriale se stia demult nu cred ca mai era nevoie de un nou clip. Advertorialul prin semantica sa se refera la promovare si natural sar trebui sa fie nofollow [te folosesti de traficul sursei unde il pui, nu il pui pentru seo] in schimb editorialul scris corect pe un anumit subiect din care sa nu rezulte promovarea unui produs sau serviciu poate scoate fara nici-un fel de problema un link dofollow in mod natural [nu 2, nu 3 nu 5 asa cum am vazut ca se poarta ....]
Eu am inteles ca G nu este intodeauna rau intentionat insa tot ceea ce face are ca aparenta justificare "userul"
In alta ordine de idei si judecand mai aspru nu vad de ce nu am voie sa iau bani de la cineva pentru a-i oferi o parte din valoarea site-ului pentru care am muncit, aici nu prea ma inteleg cu G deoarece el considera ca doar el are voie sa faca bani iar webmasterii sa fluiere la stele
Astept sfarsitul verii sa vad noua tehnologie de depistare a spamului si cum se va propaga asupra site-urilor.
31st May 2013, 12:08
Am observat si eu la un site pe care lucrez ca pe cuvantul cheie important pe care am lucrat cel mai mult a disparut de pe google. Acum doua luni am scos linkul sitewide cu ancora respectiva si nu stiu daca acesta a fost de vina sau faptul ca am utilizat acest cuvant cheie si in articole.
La alte cuvinte cheie la care candva a fost in prima pagina in google dar dupa pinguinul din anul trecut a disparut, acum a revenit in forta. La cuvintele cheie la care nu am lucrat mult a ramas pe loc sau a cazut 2-3 pozitii. Se pare ca ancora exact mach daca este utilizat prea mult poate face rau.
31st May 2013, 12:43
Din punctul meu de vedere, dupa ce am vazut acum, cuvantul de ordine este brandingul, trebuie sa construiesti un brand in online (asa sa fie perceput de google)
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
31st May 2013, 17:23
3 out of 3 members found this post helpful.
Postat în original de
lovelife
Din punctul meu de vedere, dupa ce am vazut acum, cuvantul de ordine este brandingul, trebuie sa construiesti un brand in online (asa sa fie perceput de google)
WOW! Da!
Apoi, la Pinguin 5.1 se vor penaliza brandurile. Pentru ca acele branduri nu mai baga bani in adwords.
31st May 2013, 18:17
2 out of 2 members found this post helpful.
Postat în original de
Andrei Ursachi
Tehnicile
SEO dupa metoda clasica nu mai functioneaza. In momentul de fata cine face
SEO doar prin linkbuilding pierde pe zi ce trece tot mai mult teren.Au dreptate cei care spun ca trebuie construit un brand in online, dar asta nu se face doar prin linkbuilding.
Eu as zice invers din ce am vazut pana acum.
1. Te astept cu un raspuns la cum declari lui google ca o expresie e brand ?
2. De ce s-ar bucura google cand vede linkuri pe mii de retele sociale care ii sunt clar concurenta la adwords?
Credinta la institutiile specializate. Aici facem
Servicii de seo
Mi se spunea 1nesco
31st May 2013, 18:37
Postat în original de
1nesco
Eu as zice invers din ce am vazut pana acum.
1. Te astept cu un raspuns la
cum declari lui google ca o expresie e brand ?
2. De ce s-ar bucura google cand vede linkuri pe mii de retele sociale care ii sunt clar concurenta la adwords?
Ti-am dat si eu un raspuns aici: Cum ii declari lui google ca o anumita expresie e brand?