5th November 2013, 17:41
1 out of 1 members found this post helpful.
@Catalin
Dupa cum spuneam, acceptam si ne plac toate argumentele rationale si credem ca dezbaterile sunt foarte bune pentru mersul corect al lucrurilor. Si daca n-am fi crezut asta n-am fi investit in zecile de intalniri (cred ca le-am inceput inca din 2010), in discutiile de pe bloguri, de pe forumuri, de pe Twitter, de pe Facebook etc., in solutia de ticketing (Zendesk) pe care o folosim, in discutiile private pe care le-am avut cu sute de afiliati si sute de magazine
Jignirile nu sunt OK din orice unghi ai privi situatia. E un principiu care imi place si pe care incerc sa-l respect: let's agree to disagree. Cu totii gresim, insa cred ca nu trebuie sa uitam de ce facem ceea ce facem = marketing afiliat.
@Andrei
In mare sunt de acord cu feedback-ul tau; evident ca in anumite chestii avem pareri diferite.
Iar asta ma surprinde: ". Ar trebui ca advertiserii sa incerce pe cat posibil sa fie cat mai profesionisti in relatia pe care o au cu afiliatii, adica cu angajatii lor directi in materie de promovare online;". Stii ce zicea Prussakov despre "affiliate program manager"? Nu este managerul afiliatilor, ci managerul programului de afiliere. Foarte importanta nuanta dupa mine pentru ca nu vad cum afiliatii sunt angajatii magazinelor In afiliere mi se pare foarte importanta libertatea pe care o au toate partile implicate: afiliatii pot decide pe cine si cat sa promoveze (iar in 2Parale sunt foarte multe optiuni: Programe de afiliere din reteaua de marketing afiliat - 2Parale), advertiserii pot decide cu cine si cat sa lucreze (si aici cred ca sunt foarte multe optiuni: Dublu Pentru Campioni, Castigatorii din iChallenge, Super afiliatii din 2Parale: Lista castigatorilor din Summer Affiliate Challenge, Si castigurile suplimentare din Summer Affiliate Challenge merg la… etc.).
@Cristian, @Octav & All
Ne auzim joi. Ori direct, ori prin intrebarile pe care le noteaza din cate vad Cristian si Octav.
5th November 2013, 17:43
1 out of 1 members found this post helpful.
Postat în original de
bogdan985
Salut,
1. Catalin a ales sa jigneasca un partener de-al lui si de-al nostru, in loc sa caute raspuns la o problema simpla pe care o avea:
2013-11-01_1624 - serbancc's library. Nu stiu altii cum sunt, insa eu cand am o problema cu un partener, coleg etc. o rezolv (daca vreau sa o rezolv) discutand direct cu partile implicate. E simplu, elegant, rapid.
2. Catalin (lovelife) a fost suspendat o saptamana / 7 zile din 2Parale (cred ca a omis sa mentioneze acest aspect) pentru punctul 1.
Si mai e important sa lamurim alte cateva aspecte legate de 2Parale:
1. Nu suspendam afiliati decat in cazuri exceptionale (frauda, trafic artificial, jigniri, minciuni etc.). Si aproape niciodata definitiv la prima abatere (sunt foarte putini care au fost suspendati definitiv). Acceptam toate argumentele rationale si credem ca dezbaterile sunt foarte bune pentru mersul corect al lucrurilor.
2. Raspundem la adresa dedicata afiliatilor pe care cred ca o stiti majoritatea. Pe langa aceasta adresa de email raspundem si la intrebarile pe care le primim fie pe adresele noastre, fie pe telefon. Cred ca sunt suficienti colegi de forum care pot sa confirme ca au discutat probleme punctuale fie cu mine, fie cu Vlad, fie cu Alex, fie cu Dorin etc. si ca au gasit rezolvarile pe care le cautau. Daca aveti o nelamurire, cel mai simplu este sa ne scrieti.
In trecut, cand 2parale de-abia facuse ochi, am purtat niste discutii cu Radu Spineanu referitor la posibilitatea de fraudare a programului de afiliere si mi-au placut raspunsurile si abordarea pe care acesta mi le-a oferit. Din pura curiozitate sper sa primesc raspunsuri la fel de directe si incisive si la urmatorul caz ipotetic:
- Vreau sa creez disensiuni intre afiliatii prezenti pe seopedia si 2parale. Ma apuc sa creez niste domenii pe care pun linkurile de afiliere ale unor utilizatori seopedia. Nu e chiar greu sa gasesti linkuri de afiliat aici pe site. Un click pe profilul unui membru seopedia iti ofera de multe ori informatii despre site-urile detinute de acesta. Cu research de cateva minute sigur se pot gasi macar 5 site-uri care au ad-urile voastre pe ele. De dragul discutiei o sa il folosim pe lovelife ca exemplu.
- Incep sa arunc cu noroi in advertiserii vostri folosindu-ma de site-uri creeate de mine special pentru treaba asta. Pe acele site-uri adaug linkurile de afiliat ale lui lovelife. Usor de facut daca stai bine sa te gandesti. Adaug niste print screenuri cu niste statistici modificate de mine si 2-3 explicatii care au rolul de a da mai multa credibilitate articolelor mele. Sau pur si simplu arunc cu noroi fara sa prezint vreo dovada. Ca sa fie tacamul complet pot folosi in numele domeniului si nicknameul "lovelife". Sa zicem ca o sa postez pe adresa lovelife.wordpress.com toate informatiile false.
- Intru pe orice forum cu trafic maricel, imi inregistrez userul "lovelife" si postez aceleasi cacaturi despre advertiserii vostri.
- Pe forumuri imi dau link catre articolul fals de la adresa lovelife.wordpress.com. Ma pot folosi si de SM ca sa apara informatia si pe fb, twitter si G+.
- Cand deja informatia a fost imprastiata, trimit un mesaj pe twitter, facebook sau mail catre advertiser si ii atrag atentia ca afiliatul lovelife arunca cu rahat in firma lui.
- Advertiserul verifica unde au aparut articolele, ajunge si pe lovelife.wordpress.com, vede linkul ads-urilor si va contacteaza pe voi ca sa suspendati respectivul afiliat.
Intrebarile mele:
1. Cum tratati voi situatia din moment ce TOS-ul vostru va permite prin formularea evaziva sa dati ban si pe baza unei discutii de pe un forum public?
2. Daca veti gasi pe site-urile in cauza linkurile de afiliat ale lui lovelife, cumulate cu profilele false pe care le creez folosindu-ma de nick-ul lui, cum veti face deosebirea intre un afiliat nemultumit si un nebun care vrea sa provoace neplaceri?
3. Daca folosesc aceeasi metoda a site-urilor false doar ca sa fraudez vizitele de pe linkul lui de afiliat, tot il veti suspenda pe lovelife?
4. Ce ma intereseaza cel mai mult: cum puteti voi sa stiti cu siguranta ca utilizatorul lovelife de pe seopedia este acelasi cu utilizatorul lovelife din sistemul vostru? Nu ar trebui sa luati in calcul doar denigrarea facuta prin site-urile personale ale afiliatului? Un forum public este locul in care oricine poate folosi orice nickname neinregistrat deja in sistem.
Mi se pare putin cam absurd ca afiliatii sa isi calculeze suma castigata de pe urma fiecarei vanzari si sa vada ca exista erori. Ce se afiseaza in sistem, fie ca e greseala sau nu, e problema voastra si a advertiserilor. Daca eu ca afiliat generez 100 de vanzari pe zi e obligatia mea sa calculez procentul pentru fiecare vanzare in parte? Atunci rolul sistemului vostru sau cel al advertiserilor care mai este? Doar sa imi serviti bannere? Consider ca poti avea pretentii la bun simt din partea afiliatilor atunci cand le oferi o platforma perfect functionala care nu duce la asemenea erori si interpretari. Cred ca ar fi cazul ca cineva de la voi sa realizeze ca unii oameni se pricep sa trimita clienti, nu sa calculeze procentajul pe care sistemele de afiliere ar trebui sa il afiseze fara greseli din moment ce e totul automatizat.