Cand esti brand, faci ce vrei. E normal, dar nu logic. Online este cu si despre bani. Cand Booking investeste 40 mil anual in adwords (suma este mult mai mare), cat de greu este sa investeasca 1 milion in seo pe ro? Nu au nevoie de atat, 100k si sunt no 1, deci indiferent ca google "trece cu vederea" sau nu, au bugete pentru seo.
Cum face booking seo nu se compara cu "firmele mici", care nu-si permit, asa ca viitorul suna prost pentru cei mici. Booking este deja top 10 pe majoritatea cautarilor cu "cazare", intr-un an o sa fie loc 1 peste tot, asa ca uitati de loc 1. Vine exepedia? Nu cred, deci ramane loc 2+ pentru restul. Cu cat mai multe brands pe nisa, + wiki+stiri+images, etc, cu atat mai putine locuri pentru ceilalti.
Eu unul sunt client expedia si booking, in detrimentul celor romanesti. Preturi mai mici, servicii mai bune, navigare mai simpla si mai rapida, etc. Daca apar loc 1, 2 in organic, nu conteaza pentru mine, pentru ca oricum sunt deja brand, iar eu ma duc direct pe site. E normal sa apara loc 1,2? In cazul de fata, DA. Ofera ceea ce caut = servicii (bilete avion, cazare, etc), eu nu caut sa citesc pe booking sau exepdia, pentru citit sunt alte site-uri.
Ii penalizeaza google? Cu siguranta NU, au putere sa faca ce vor. Iar cum ultimele penalizari se dau pe pagina si nu pe domeniu, e simplu sa schimbi numele paginii, in caz de penalizare.
Poti sa mai ajungi brand cu un proiect in 2014? DA, dar extrem de greu fata de 2007-8. Ai nevoie de bugete enorme, strategie foarte buna, rabdare, sau sa oferi un serviciu (produs) genial si unicat. Este exact ca in offline!

Răspunde cu citat
[/tristete maxima]. Mai mult de atat, s-a intamplat o mare nenorocire: de prin Septembrie mi-a crescut traficul pe toate site-urile mele. Asta e, mai astept. Deci sa inteleg ca trebuie sa treaca mai mult de 2-3 ani pana iau penalizarea? Daca da, cat?[/trolling]