5th July 2013, 00:02
2 out of 2 members found this post helpful.
Vicarious nu este nici o reteta sunt cateva ponturi separate care nu vor functiona, pentru ca cel mai important factor ce il ajuta sa aiba mare succes SEO o reprezinta acele link-uri de pr mare, pentru a le lua legal costa destul de mult iar pentru cei ce vor sa le obina in felul cum face rost el le doresc sa fie cazati intr-o celula
Eu i-am dat pozitiv, pentru ca si-a expus reteta, chiar daca nu este stralucita, chiar daca eu nu sunt de acord cu ea, initial nu stiam ce fel obtine link-urile, dar a spus asta doar cand a fost "fortat" (gadilat la orgoliu) sa spuna
am apreciat ca fata de altii a spus ceva despre ce si cum face

Postat în original de
Vicarious
Regula 1: Nu folosiți coduri javascript de la Google. Asta include mai ales Google Analytics.
asta doar daca apelezi la practici ilegale

Postat în original de
Vicarious
Regula 3: Evitați directoarele și backlink-urile din comentarii pe bloguri
si eu si altii spunem asta de ceva timp, nu este nici o nautate, unii inca le mai considera valoroase

Postat în original de
Vicarious
Regula 4: Nu hostați pe același ip mai mult de 3 domenii web care promovează aceeași nișă
se stie de mult timp is nici doua domenii nu trebuie, cred ca si incepatorii stiu asta, dar nu e suficient, pentru a fi cu adevarat corect nu trebuie sa fie nici pe acelasi server, sa nu aiba aceleasi ns sa fie inregistrat pe acelasi nume, adresa de email etc

Postat în original de
Vicarious
Regula 6: Renunțați la tag-uri (WP), sau măcar setați tag-urile cu noindex
Si eu sunt de aceeasi parere, dar din ce observ sunt multe site-uri mari cu renume ce folosesc tag-uri cu cap, umplu web0ul cu spam si au 70% din trafic de pe astfel de pagini, deci practica spune ca tag-urile folosite ok sunt eficiente

Postat în original de
Vicarious
Regula 7: Niciodată nu linkați între ele site-uri din aceeași nișă cu aceleași informații la whois și hostate pe același ip.
inclus in 4

Postat în original de
Vicarious
Regula 10: ...nu mai folosiți bold pe cuvintele cheie din paginile voastre
o informatie incompleta, nu folositi prost boldurile, ele sunt necesare, dar trebuie facute cu cap, nu se bolduieste acelasi cuvant de 5 ori intr-un text, se bolduiesc fraze si idei care "intamplator" contin si cuvantul cheie care te intereseaza

Postat în original de
Vicarious
Reteta: Se ia un domeniu nou. Primul backlink se pune dintr-un site de
PR 5 sau mai mare. Primul backlink trebuie sa fie parte a unui text de 100 de cuvinte in acelasi limba cu site-ul destinatar.
Am testat asa ceva, si nu sunt rezultate spectaculoase, cel putin nu pe .ro, poate apare mai rapid si mai sus in primele saptamani cand google ii da un sut in fund serios site-ului sa vada cum va fi apreciat, probabil sutul este mai puternic in functie de cat de puternic este link-ul, dar nu are efect pe termen lung, daca nu este sustinut constant de link-uri de calitate, oricum la ultimul pinguin sa schimbat un pic felul cum trebuie sa vina link-urile astfel incat sa fie ok. Si faptul ca doar o fraza este in limba respectiva nu te ajuta, dar te ajuta daca site-ul este relevant pentru domeniul tau chiar daca este in alta limba, google catalogheaza in anumite categorii fiecare site

Postat în original de
Vicarious
Se recomanda ca primul backlink sa contina rel="me".
Eu sincer nu cred ca ajuta asa de mult cum spune el, sau nu cred ca face vreo diferenta intre un link fara si unul cu rel="me", de fapt din punctul meu de vedere ar fi un semn ca este link nenatural, pus de tine, specific in general pentru semanturi

Postat în original de
Vicarious
Se mai promoveaza un link care sa contina cautarea in google pe KEYWORD+NUMEDOMENIU in retele sociale sau prin orice alte metode si sa aduca macar 10 clickuri pe zi si minim 300 de accesari.
Asta este ideea pentru care a primit + de la mine
Dar nu ma lamurit cum pot sa fac asta sa fie ok si sa nu fiu penalizat, ce a spus sunt chestii pe care le stiam, dar eu nu pot sa apreciez care sunt banalitati si care nu pentur ca eu citesc mult, gandesc si analizez, nu mai stiu ce stie majoritatea si ce nu, si asta nu cred ca este tehnica de SEO, doar sugerezi anumite cautari lui google, e vorba de google sugest, dar sunt sigur ca multi nu si-au dat seama la ce sa referit
Pe mine ma interesa sa stiu cum fac sa apara mai multe cautari pe brand in google, pentru ca am vazut ca asta conteaza pentru SEO acum si nu ma refer la google sugest.
Nu cred ca a spus decat o parte din ceea ce face, si sunt 80% sigur ca daca nu au obtine acele zeci sau sute de link-uri in mod ilegal de pe site-uri puternice nu ar avea succes. Eu garantez ca orice porcarie de site as pune cu link-uri de o asemenea valoare as urca frumos in top
Sunt curios cat timp se mentine un astfel de site, daca se menatine peste ani, sau la urmatorul update risca sa pice si o ia de la inceput cu un domeniul nou sau cu o recuperare
Eu detest pe cei care fac hacking, sparg site-uri si distrug munca altora, eu am avut astfel de problema 3 luni anul asta, in loc sa muncesc luptam sa imi protejez anumite site-uri, sa spunem ca a fost si ceva bun in asta am reusit sa le securizez mai bine

Postat în original de
Vicarious
Mai exista si o reteta pentru site-uri penalizate, te poti uita si tu pe prima pagina.
Reteta testata si nu functioneaza, cel putin la mine nu a functionat, dar nu am avut link-uri de la site-uri de genul ala
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
5th July 2013, 01:07
1 out of 1 members found this post helpful.
Urăsc când trebuie să revin în unele locuri chiar dacă nu aș mai fi vrut să fac asta, dar cu trollingul finuț al lui Tom și percepția greșită a lui Dan sunt nevoit să fac mici completări. Nu de alta, dar deja domnii respectivi dau informații care nu au treabă cu ce am zis eu.
Tom a zis așa: Linkurile. Cat costa cele 10 linkuri x4 x3...
Iar Dan a zis: 10 x 4 x 3 = 120 de links, construite corect.
Ceea ce am zis eu: Maxim 2 pe zi, maxim 10 în total. Adică în maxim 5 zile x 2 linkuri pe zi = 10 linkuri. După care nu mai trebuie să vă atingeți de nimic la partea de backlinkuri. Per total TOATE backlinkurile sunt maxim 10. Nu 120, nu 11. 10 maxim. Primul link trebuie să aibă pr minim 5. Celelalte minim pr 3. Primul link poate fi scos definitiv după 1 lună jumate. În clipa în care domeniul ajunge pe prima pagină Google pe kw respectiv e problema fiecăruia cum îl crește până la primele poziții.
Dan și Tom au chef de glume, sau nu au înțeles efectiv ce am zis și au omis să mă întrebe atunci când puteau.
Și dacă tot sunt aici nu mă pot abține să nu îi transmit lui Mircea Popescu că o ia pe arătură fără rost. Așa că o să punctez ceva extrem de evident. Tot comentezi că postul meu e pus la categoria pentru începători și că începătorii vor învăța să spargă site-uri cu pr >6 ca să pună linkuri (de parcă ar fi așa de simplu). În fine. Ia treci puțin în vizită te rog pe la categoria Google de aici de pe Seopedia și caută în partea de jos a paginii. E mutat topicul de un moderator la categoria subiecte începători, sau nu?
Da, într-adevăr am exagerat cu unele jigniri. Scuze Nichita. E curtea voastră și sunt regulile voastre. Uneori uit asta când sunt în vizită prin alte comunități. Încerc să schimb asta la mine dar uneori uit pur și simplu. Mama ei de obișnuință. Încă o dată sincere scuze.
Gata. V-am lăsat. Distracție plăcută.
5th July 2013, 14:33
1 out of 1 members found this post helpful.
Ma tot gandesc la povestea asta, si va zic ce am inteles eu.
Cred ca metoda merita testata. Dincolo de tot conflictul verbal, e o metoda descrisa clar, pe care sunt sigur ca unii o vor incerca, si daca ar fi sa imi urmez instinctul, acesta imi spune ca e functionala. Le urez succes celor care o vor testa.
As privi insa ideea, dincolo de trick-ul cu search-ul Google.
Din punct de vedere "standard seo", incepi cu un link cu PR mare, si continui pana la 10 link-uri de calitate (fara directoare samd), si low javascript. Cu contentul potrivit, mie mi se pare exact genul de lucru pe care trebuie sa-l faci in ziua de azi in ce priveste link profile. Putin si bun. E mai bine asa, astazi. Daca nu este o nisa extrem de competitiva, nu vad de ce nu ar functiona.
Referitor la PR6: Ma intreb daca PR este ceea ce conteaza cu adevarat. PR e doar un indicator, si nu garanteaza eficienta. Cred ca OP se refera la un site autoritativ, nu neaparat la unul cu PR afisat=6, desi de multe ori acest PR arata un site mai puternic decat media.
Stiu situri cu PR4 care au 1000 root links inbound. Un astfel de site are ceva greutate, dincolo de faptul ca are doar PR4. Poate exista un PR5 cu mii de root links, care eventual sa nu primeasca PR6 din varii motive. Spre exemplu, daca ai content cu prea putin text (sa zicem multe imagini sau video), sau daca textul e foarte general deci nu suficient de nisat, cred ca Google nu stie intotdeauna cum sa te categoriseasca, si am observat situatii cand iti pune un PR vizibil cu o unitate mai mic. Iar un astfel de link din PR5, e totusi accesibil ca si cost. Prin urmare - s-ar putea ca metoda sa fie mai accesibila decat credem. Iar povestea in sine, cu intervalul de timp mentionat si numarul de links, corespunde cu experienta mea. Deci sunt convins ca OP stie ce spune referitor la acest punct.
Iar referitor la acel link puternic care dupa o luna dispare. Acest lucru este consistent cu un efect de "memorie" pe care l-am observat. Google are tendinta de a pastra o vreme juice-ul acordat unei pagini, fie si root domain. Disparitia unui link cheie (acel PR6) nu are efecte imediate; eu nu am observat un efect imediat; stim dealtfel ca G foloseste istoricul unui site, si se pare ca foloseste acest detaliu in istoric. Altfel, efectul ar disparea instant dupa ce link-ul e scos.
Eu folosesc o tehnica de acest gen, pe care o recomand, pentru a avea multiple pagini diferite, pe locul 1, pe cuvinte diferite, in cadrul unui site multi-nisa, sau care tinteste multiple cuvinte cheie diferite, folosind strict juice-ul de baza al root domain. Metoda e in felul urmator (cred ca am mai descris-o intr-un post mai vechi). Creez o pagina optimizata, noua, cu link direct din index. O las acolo 2-3 saptamani, preferabil o luna. Nu o pot lasa la infinit pentru ca bineinteles am si alte pagini de adaugat. Si din varii motive, nu vreau sa trec de 50-75 links pe root; cat mai putine mai bune, pentru ca cu atat mai mult juice va primi pagina mea cea noua (exceptand cazurile in care ii pun si deep links, ceea ce recomand). Dar vreau ca pagina mea sa ramana pe locul 1. Dupa cel mult o luna, scot link-ul din index si o mut undeva mai adanc in site, spre exemplu cu link dintr-o pagina secundara oarecare. Conform distributiei juice-ului, ar fi de asteptat ca dupa maximum 1 sau 2 luni pagina sa cada de pe locul 1. Acest lucru nu se intampla. Sta acolo cel putin un an; multe sunt in continuare acolo, chiar daca nu au niciun fel de deep links. Din nou o vad ca pe o chestiune de "memorie" aplicata juice-ului, de care te poti folosi cu un frumos succes, daca aplici ceea ce am prezentat aici.
Mai ramane chestiunea legata de whitehat. Nu vreau sa re-startez polemica, deci va rog nu incepeti iar, ci sa arat un alt lucru.
Personal nu am folosit niciodata black hat, nici n-o sa ma apuc. Categoric nu sunt de acord cu chestii gen hacking. Dincolo de asta (subject closed), ma intreb daca seo, mai precis seo de performanta, este literalmente white hat.
Adevarul este ca white hat este mai mult folosit de webmasterii obisnuiti. "Respecta regulile, daca nu vrei sa se intoarca asupra ta si sa te muste de fund." Acei "top seo" care incearca lucruri grele, gen intrarea pe nise extrem de competitive, nu vor folosi white hat ci mai curand grey hat, iar unii chiar black hat. Si asta pentru white hat nu ar avea nicio sansa in acele domenii. Iar prin grey hat as defini lucruri la care Google cu siguranta s-ar uita chioras, spre exemplu domenii carora le faci discard ulterior si pe care le folosesti prin ridicare proprie sau ca sa impingi alte domenii in sus. Cu siguranta intr-un moment pe viitor G va pune ban pe asa ceva, doar ca, din fericire pentru gray hat, nu s-a prins inca. Iar Seo de performanta, inseamna tocmai sa iesi din cadrul exact al regulilor G, si sa sa impingi lucrurile pana aproape limita setata de el, adica in zona grey, pana aproape de bariera, dar sa nu treci bariera. Implicit, e o constructie pe malul marii, candva o sa pice, pentru ca nivelul marii creste (regulile se inaspresc) si atunci vei face o alta constructie. Insa e mult mai usor asa, daca accepti un anumit nivel de incertitudine si ti-ai ales aceasta cale.
Sunt un om orientat catre eficienta. Multi altii sunt, iar "top seo" cu siguranta sunt si ei. Daca m-as apuca (zic teoretic) sa ridic un site pe o nisa aglomerata, va fi mult mai eficient sa folosesc un trick grey hat si putina munca, decat sa pun in miscare intregul arsenal necesar pentru un ranking 100% white (tone de content, tone de link-uri autoritate, adica tone de timp si bani). Cele mai spectaculoase rezultate le-am obtinut rapid, prin foarte multa atentie la detaliu si un trick. A fost o vreme, in trecut, in care traiam strict din trafic, ca si multi de aici. Si grey a functionat cu siguranta. Gandeam o vreme o strategie grey, imi lua 2-3 zile sa o implementez si putina munca periodica ulterior. Iar in rest, pur si simplu stateam si numaram banii care se rostogoleau in cont. Si cred ca toti cei care au avut succese ca top seo, cunosc astfel de strategii duse la limita.
Nu cred ca spun ceva spectaculos aici, incerc doar sa arat ca fiecare din noi va trebui sa-si aleaga pozitia si tabara. Efectele depind de tabara aleasa, ca si conflictele verbale de mai inainte. Pot spune insa ca da, cu siguranta sunt metode prin care poti obtine si lucruri absolut spectaculoase in mod natural. Dar sunt mai complexe si nu la indemana tuturor, plus ca fiecare astfel de metoda este probabil destul de particulara si mulata pe specificul si capabilitatile celui care o aplica.
Later edit - iar in ce priveste metoda cu siturile penalizate, am avut 2 situri banate - un procentaj mic, dar na, se intampla; cred ca numai celui care nu isi incearca deloc limitele in seo nu i se intampla asa ceva. Am folosit o metoda foarte, foarte apropiata de cea descrisa de OP. Ca si test. Astazi siturile sunt active si rankeaza top 1, desi sunt acum pe KW diferite. Deci pot confirma ca functioneaza.
Ultima modificare făcută de emm; 5th July 2013 la 14:41.
5th July 2013, 16:51
4 out of 4 members found this post helpful.

Postat în original de
CDK
Cum să ajungi pe prima pagină:
Știați că nu există rețeta perfectă? V-ați înșelat
- Fiți siguri că domeniul vostru este indexat de Google și are deja primul backlink (vezi mai jos detaliile).
- Căutați voi înșivă pe cuvantul cheie + domeniul sau brandul vostru. Faceți asta doar după ce ați șters tot conținutul din browser (cookies etc). Căutarea trebuie să vă afișeze domeniul vostru ca fiind primul rezultat organic.
- Folosiți acea căutare ca și link pe care îl puteți promova, dar sub forma google.TLD/#sclient=psy-ab&q=KEYWORD+DORIT+DE+VOI+AICI+NUMEDOMENIU (cu http în față desigur, tld-ul google contează în funcție de țara pe care o targetați). E problema voastră cum promovați linkul. Nu trebuie sa fie iframe (oricum Google nu se va încărca în iframe), ci link de căutare vizibil, care să îi aducă măcar 10 click-uri pe zi domeniului vostru, din minim 300 de accesări ale paginii cu căutarea.
- Faptul că această căutare are referrer este irelevant pentru Google.
- Repetați procedeul o săptămână, zi de zi.
- Începeți să adăugați treptat backlinks do follow. Nu folosiți directoare sau linkuri în comentarii.
O metoda similara am folosit in ultimii 3 ani si functioneza perfect, pe .com cel putin. Am sa dau un exemplu pentru a ma face inteles.
Am un site pe domeniul webhostingreviews.com (retineti, domeniul este doar pentru exemplificare) . Siteul este deja indexat de Google si are un numar considerabil de cuvinte cheie pentru care apare in rezultatele cautarii. De exemplu, pentru "hostgator web hosting reviews" o pagina interna avand url-ul "/hostgator-reviews/" apare abia pe pagina 7 (considerand 10 rezultate/pagina). Ei bine, pentru ca pagina asta sa apara cat mai sus in rezultatele cautarii, procedez astfel:
Caut 10 VPN-uri free cu ip-uri de USA (targetul meu sunt vizitatorii din aceasta zona) si creez tot atatea conexiuni pe calculatorul meu: VPN 1, VPN 2, ... VPN 10. Cu browserul inchis, deschid CCleaner pentru a face o "curatare" completa: cache, cookies, history etc. Practic, bifez toate optiunile de curatare din CCleaner. Odata incheiata aceasta operatiune, ma conectez la VPN 1. Dupa ce m-am asigurat ca s-a realizat conexiunea deschid browserul. Practic, de acum orice urma voi lasa pe net va fi asociata ip-ului furnizat de acel VPN. Este exact ca atunci cand folosesti un proxy public (elite) , numai ca un VPN este cu mult mai rapid si functioneaza de regula fara intreruperi.
Acum totul e cat se poate de simplu. Caut dupa "hostgator web hosting reviews" si navighez pana la pagina din Google unde apare siteul meu (pagina 7 in exemplul dat). Dau click pe link si accezez siteul dupa care petrec cel putin 2-3 minute navigand pe cel putin 3 pagini. Aceasta operatiune o repet zilnic timp de 2-3 saptamani cu fiecare din cele 10 VPN-uri. Fac de fiecare data o pauza de minim o ora intre aceste accesari, in cursul unei zile. De asemenea, inainte de a utiliza un nou VPN folosesc CCleaner pentru a face curatenie.
Nu stiu exact mecanismul prin care aceasta metoda are rezultate, cert e ca are. Dupa cum am spus, o folosesc de 3 ani si are rezultate excelente. Practic, daca nisa nu este una extrem de aglomerata, cu o asemenea metoda poti urca un site pe prima pagina in 2, maxim 3 saptamani.
Cred ca nu mai este nevoie sa spun ca degeaba urci siteul pe prima pagina daca nu ai nimic de aratat. Toata munca ta va fi in zadar daca ai o rata a bounce rate-ului foarte mare.