18th July 2013, 15:20
1 out of 1 members found this post helpful.
Putin offtopic: exista un bug in 2parale la generarea anexei de plata.
Concret, cei care platesc CAS in alta parte (profitshare in cazul meu) in 2p nu trebuie sa il mai plateasca. Momentan platforma genereaza anexele cu CAS retinut chiar si pentru cei care confirma in declaratie faptul ca realizeaza alte venituri pentru care isi platesc taxele bla bla.
In alta ordine de idei, daca sunteti in situatia de mai sus, verificati-va anexele si dati email la 2p. E totusi 10% din suma.
18th July 2013, 20:22
1 out of 1 members found this post helpful.
De cand sunt in 2p nu mi-am schimbat datele din contract sau declaratii. Platesc lunar si CASS si CAS, chiar daca am declarat ca am si alte venituri din alte surse. In mod ciudat acum doua zile mi-au respins anexa de plata si mi-au updatat alta, in care CAS=0 lei. M-am bucurat initial ca am scapat de plata a 10.5%, dar am realizat ca ceva nu este in ordine si ieri am pus intrebari, la care nu am primit inca raspuns.
Daca pana acum mi s-a oprit CAS-ul, am intrebat :
1. S-a schimbat cu ceva legislatia in acest sens si nu-mi mai opriti aceste procente?
2. A fost gresit pana acum sa-mi opriti CAS-ul? Daca da, in cat timp imi returnati sumele oprite pana in acest moment
3. Este o greseala ca nu ati operat si pentru IUNIE CAS-ul in valoare de 10,5% ?
Astept raspuns de la 2p si revin
Am primit acum raspunsul, este clar ca se retine la sursa CAS--ul de 10.5% la toate sumele din toate colaborarile in care exista contract:2p, profitshare, etc
CAS se retine in fiecare luna 10,5%, a fost o eroare a noastra si ne cerem scuze pentru inconvenienta. Initial am crezut ca a fost o greseala a noastra, dar apoi ne-am consultat cu experti in domeniul fiscal si acestia ne-au confirmat ca sistemul si calculele folosite pana acum au fost corecte.
Nu s-a schimbat legislatia si nu a fost gresit sa oprim pana acum CAS-ul. Acesta se retrage pentru fiecare venit in parte in cazul comisioanelor.
Dvoastra aveti momentan o cerere de plata cu suma bruta xxxx RON ce trebuie aprobata, insa anexa a fost generata cu acea eroare de -0 la CAS.
Din pacate aceste raspunsuri la sesizari, nu mai sunt semnate de nicio persoana de la 2parale, adica nu-si asuma nimeni raspunderea?
...in loc de semnatura am ''O seara frumoasa''
Ultima modificare făcută de Stefania Trandafir; 18th July 2013 la 20:36.
Motiv: am primit raspuns de la 2parale