17th May 2013, 00:58
1 out of 1 members found this post helpful.
Ca afiliat, care ar fi calitatile ideale pentru un magazin pe care sa-l promovati?
Sa inteleg ca:
- sa nu anuleze comisioane fara un motiv intemeiat
- sa aprobe si sa faca plata pe cat de repede posibil
- sa ofere unelte
- sa aiba oferte, sa incurajeze afiliatii prin concursuri, etc
Ce ar mai fi de adaugat?
17th May 2013, 01:04

Postat în original de
Prometeu
Ca afiliat, care ar fi calitatile ideale pentru un magazin pe care sa-l promovati?
Sa inteleg ca:
- sa nu anuleze comisioane fara un motiv intemeiat
- sa aprobe si sa faca plata pe cat de repede posibil
- sa ofere unelte
- sa aiba oferte, sa incurajeze afiliatii prin concursuri, etc
Ce ar mai fi de adaugat?
- fara numar de telefon pe site
- fara yahoo id pe site
- feed updatat periodic
- stoc suficient
- preturi competitive
- fara 2 mailuri pe zi cand ai 3 oferte pe luna (e_ _ o)
- bannere atractive
- transparenta si pentru afiliat si pentru client
- retur fara probleme
LE: vezi ca e sortare in interfata 2p dupa diverse criterii, comisioane/clickuri, nr de clickuri, nr de comisioane... e si asta un criteriu daca pentru tine intrebi ce sa alegi
17th May 2013, 01:14
2 out of 2 members found this post helpful.
Ca sa promovez un magazin ca afiliat, ar trebui sa fie indeplinite cat mai multe puncte din:
- sa-mi placa site-ul, sa-mi placa mie sa cumpar din el ca sa pot oferii cititorilor mei articole bine argumentate.
- sa aiba un istoric real in 2parale (fara compensari de 1-3 lei la comisioane anulate)
- sa aiba produse prezentate cu suficiente informatii, de preferinta foto nestampilate cu site-ul magazinului
- sa aiba interventii dese cu oferte motivante catre afiliati:concursuri, cupoane, promotii.
- sa aiba preturi competitive
- sa aiba un afiliat manager care stie sa interactioneze cu afiliatii. Eu as trimite un chestionar la afiliatii care ma promoveaza sa aflu mai multe dorinte, sugestii ale lor.
- sa aiba marfa in stoc
- sa nu aiba numar de telefon pentru comenzi telefonice
- sa aprobe comisioane rapid
- sa ofere motive reale si detaliate de anulare a comenzilor
- sa raspunda prompt la mesaje
probabil ca mai sunt si altele, era interesant daca stiam despre ce magazin este vorba .
18th May 2013, 01:47
Ca sa promovez un magazin ca afiliat, ar trebui sa fie indeplinite cateva reguli de bun simt.
Am fost placut surprins sa observ la siteuri de afiliere din afara, o atitudine complet diferita si pozitiva fata de afiliati, atat din partea magazinelor cat si a platformei de afiliere. De ex la CJ nu a fost mesaj trimis sa nu primesc raspuns in cateva ore, iar 90% din magazine au un design curat si profesional!
Ce imi doresc:
- sa nu se piarda comisioanele din comenzi telefonice
- fara yahoo + chat si alte metode de a evita plata comisionelor pentru traficul in afiliere.
- design profesional
- preturi competitive
- stoc de marfa
- unelte + feed produse actualizat
- sa asigure o comunicare ok cu afiliatii.
Observ ca pe langa obisnuita afisare a telefoanelor, magazinele au inceput sa foloseasca si alte metode de a evita plata comisioanelor: tot felul de ferestre de chat, contacte de yahoo, abonare email-uri, etc...
Cumulate cred ca inseamna o pierdere de 40-50% pentru afiliati.
Atata timp cat 2Parale nu face nimic in privinta acestui lucru, sper sa apara magazine cu o atitudine corecta fata de afiliati, care sa atraga afiliatii nemultumiti si sa ofere o alternativa.
Un astfel de magazin va avea doar de castigat pe termen mediu si lung!
18th May 2013, 10:30
Pai desfiinteaza metodele doar pentru vizitatorii trimisi de afiliati. Afiliatii sunt platiti pentru conversiile online nu pentru cele telefonice. Nu cred ca si-a propus cineva de aici sa faca munca voluntara. Ar fi interesanta o statistica aproximativa cu comenzile telefonice. Pe nisa lenjerie poate ne ajuta Serban Cristian.