9th July 2013, 22:00
1 out of 1 members found this post helpful.
Am citit explicațiile de pe arhiblog și nu am observat sa fi specificat cineva că dacă ai firmă plătitoare de TVA, nu doar că nu se reține NIMIC din comision, ba se aplică și TVA la sumă, facturându-se conform legii.
Deci dacă de exemplu am avut 100 RON comision în momentul scadenței (22 a lunii), eu am facturat 100 RON + 24 RON TVA, încasând întreaga suma urmând ca eu să-mi calculez impozitul pe profit, acest venit fiind impozabil... Dar dacă ai firmă și angajați, automat ai cheltuieli cu salariile, ai cheltuieli diverse, investiții. Venitul din profitshare se "stinge" cu cheltuielile firmei, iar TVA-ul colectat pe factura către profitshare se compensează cu TVA-ul deductibil de pe facturile de achiziții ale SRL-ului.
Dacă însă faci un SRL de dragul profitshare-ului, nu știu ce să zic. Declarații, contabil, balanțe, bilanț, posibile controale etc. etc. etc.
Mai trebuie să mă informez dacă veniturile pe codul CAEN corespunzător publicității se pot compensa cu cheltuielile curente ale unității. Foarte probabil, da.
Singura mea pierdere sunt cei 5% bonus pentru voucher, dar care se compensează lejer cu posibilitatea de cumpăra din "Congo" dacă vreau.
După ce că am primit toți banii, am putut cumpăra de unde am vrut, ce am vrut... La emag era ok cu voucher, dar trebuia și ăla folosit cu grijă din cauza prețurilor.
Mă tot uit după un comision de câteva zile. Sincer, cine mai zice că nu suntem afectați de newsletterul emag, cred că își bate joc de noi. Nici măcar faza cu perioada de concedii, că nu știu ce, că nu știu cum...
Ultima modificare făcută de tibi78; 9th July 2013 la 22:02.
Motiv: Am uitat de bonus 5%...
9th July 2013, 22:03
1 out of 1 members found this post helpful.
Postat în original de
irealx
Deci poate sa confirme cineva, daca esti anagajat ti se retine numai 21.5%?
Eu confirm, la fel este si la 2parale si la alte venituri similare
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
9th July 2013, 23:55
4 out of 4 members found this post helpful.
Postat în original de
tibi78
Ori pică totul, ori se redresează măcar puțin... Mai lasă și afiliatul emag puțin "ciolan" de împărțit, altfel asta nu-i afiliere. Mai bine să ne zică verde în față că nu mai este nevoie de noi.
Eu cred ca devine evident. Interesant e ca unii s-au miscat cu talent...
Postat în original de
Claudiu Farcas
BTW, toate site-urile mele sunt de vanzare.
Postat în original de
Claudiu Farcas
In perioada urmatoare ma voi ocupa tot mai putin de afiliere asadar am hotarat sa scot la vanzare un site...