1 out of 1 members found this post helpful.
@scopoo De ce ti se pare neloial ca un site ridicat prin intermediul unui mare grup sa rankeze atat de rapid si de bine? La urma urmei puterea e totul, si aici nu vorbim doar de seo ci si in viata de zi cu zi. Puterea fizica, intelectuala, financiara si tot asa. Pentru ce luptam fiecare dintre noi, zi de zi? Ce cautam sa obtinem? Nu cumva putere?
Un grup media puternic a fost ridicat prin munca de ani de zile, au ajuns la niste performante, au ceva valoros in spate. Te astepti ca linkurile lor sa valoreze doar cat cele ale unui blog personal de mana a 3-a?
Referitor la proiectul tau vs concurentii care te depasesc, aici sunt mai multe probleme de avut in vedere. Am proiecte ce au patit ceva similar, in sensul ca desi aduc linkuri fresh, pozitiile stagneaza sau scad, in loc sa urce. In acelasi timp concurenta nu aduce linkuri si ma depaseste. De ce?
Raspunsul e simplu si clar: trecutul conteaza. Daca in trecut ai promovat anapoda, ai un istoric invechit in sensul ca ceea ce ai facut in trecut te poate afecta negativ in ziua de azi (profil de linkuri: surse, anchore, tipuri; sau de ce nu modul de a scrie continutul; structura interna; over optimization). In tot acest timp, cei care urca pe langa tine ori s-au adaptat, ori au siteuri noi, facute pe metode actuale.
Parerea mea e ca astfel de siteuri nu au o rezolvare. Detin multe in aceasta stare si prefer sa le abandonez, sa le las sa produca bani si sa nu mai investesc in ele aproape deloc, sa incep cu ceva proaspat. E prea greu sa repari ceva gresit in trecut, cand tu in fiecare zi inveti (sau asa ar trebui) lucruri noi si iti descoperi greselile facute. Gandeste-te la ce nivel de cunostinte erai acum 5 ani si la ce nivel esti astazi si da-ti singur un raspuns, daca un site inceput de tine acum 5 ani e indreptatit sa mai ramana pos 1.
Lucrurile se schimba si multi asta nu inteleg, ca trebuie sa se adapteze. Eu niciodata nu am vandut un site pentru ca nu ar fi produs bani sau ca ma asteptam sa pice. Cand am vandut un site l-am vandut pentru ca mi-am dat seama ca am urcat la un nivel superior si pot face ceva mai bun, mai optimizat dpdv al veniturilor/timpului acordat.
Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.