2 out of 2 members found this post helpful.
Din ce vad eu, carzz are 242 rooturi pe majestic. Nu imi dau seama insa de cand a inceput sa le puna, intrucat domeniu e inregistrat pe 11 ianuarie 2016 iar in archive cea mai recenta fotografie e din ianuarie 2017. Sa zicem ca are doar cateva luni de zile vechime.
Avand in vedere ca a primit linkuri de la 242 de siteuri in doar cateva luni de zile, asta inseamna ca are o crestere foarte rapida. Daca luam in calcul ceea ce zice similarweb.com, siteul primeste 39% din trafic din serps, 41% direct si 3% din social. Intrebarea daca nu sunt prea multe linkuri intr-un timp atat de scurt, poate avea raspunsul aici: avand in vedere faptul ca siteul primeste foarte mare parte din trafic direct + o particica din social, se poate considera ca siteul beneficiaza de o campanie foarte buna de publicitate offline sau in retelele sociale, astfel un numar mare de linkuri obtinute intr-un timp scurt nu ar avea de ce sa creeze probleme, ci pare natural.
In acelasi timp, autovit nu mai obtine linkuri noi (poate prea putine), motiv pentru care google ar putea vedea mai interesant noul proiect.
Lasam deoparte miturile despre design, page speed, tine on site, numar de pagini vizitate. Nu e cazul aici. Singura explicatie ar fi ca "e in voga" si primeste multe linkuri rapid, pe care google le considera ceva natural.
Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.
1 out of 1 members found this post helpful.
Bun subiectul de discutie pentru SEO 2017.
Pe langa argumentele aduse in discutie pro carzz, as vrea sa adaug un plus, discutabil, dar in care eu cred. CTR mai mare prin prisma reclamelor din toate mediile (mai ales TV). Astfel ca daca carzz ocupa locul 4 sa zic, pe o cautare aleatorie, autovit locul 1, multi (din publicul intact, care nu sunt putini deloc) vor intra pe carzz, iar un volum mare de astfel de accesari si time on page, page/visit, bune, cresc carzz.ro
Evident, dupa cum stim, Google la unele semnale pozitive te ridica pentru o perioada, daca pozitia este meritorie, conform CTR, pages/visit, timp pe site, BR, etc. site-ul isi pastreaza mai mult timp pozitia sau chiar mai creste, altfel scade din nou. Ca sa intelegeti mai bine punctul meu de vedere, il vad ca pe un A/B testing din partea Google.
Ma astept si la contra-argumente, dar nu multe, incat sa deviem de la subiect. Pentru cei care nu stiu despre ce vorbesc, exista si teste facute in acest sens cu raspunsuri pro ideii pe care o sustin.
Fara semnatura.
Toata lumea zice bine.
Dar oare, nu este asta SEO de Romania?
Adica ce faci dupa ce ai ajuns no.1? Gata, ai facut SEO, treci la alte chestii, mai serioase!
Dar na, ca vine unul potent, construieste un barnd nou, solid, si iti ia faţa pe cuvintele cheie principale.
Te impacientezi? No, alea nu aduc cine stie ce trafic. Dar asta e doar inceputu iar in viziunea Google noul brand devine viral (ca altfel il penalizau).
Te apuci iar de SEO? Te apuci, dar cu prudenta ca vremurile sunt grele si o poti da in bara mai rau!
Ati laudat mult carzz. Ok, e o performanta, dar mie tot nu-mi place structura plata pe care au ales-o. Si sa fiu in locul lor m-ar ingrijora faptul ca nu rankeaza pe anumite expresii.
Nu cunosc nisa dar cred ca nu e diferita de altele: sa targetezi cat mai bine si sa ai cat mai mult trafic. Asta inseamna cat mai multe expresii, inseamna timp (intr-adever, de carzz n-am stiut ca e online de doar cateva luni, am crezut ca are un an si ceva), inseamna structura frumoasa. Din punctul asta de vedere eu il vad mai greu de indexat, prin lipsa structurii arborescente clasice. Chiar sunt curios cum va evolua pe termen lung.
Mi se pare o prostie sa crezi asta, sincer. Nisa de anunturi pe .ro nu e atat de mare incat sa te gandesti la lucruri atat de marete. Sunt nise de mii de ori mai mari pe .com, insa nu cred ca angajatii google ar face asa ceva, in primul rand nu cred ca ar avea cum sa manipuleze nici daca ar vrea. Tu chiar crezi ca un angajat google chiar cunoaste tot algoritmul de rankare? Fiecare angajat cunoaste mici parti, fiecare lucreaza pe segmentul lui, nu are acces la intreaga schema.
Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.
2 out of 2 members found this post helpful.
@Tom
Super studiul de caz, din lipsa de timp nu am apucat sa le compar "ca la carte".
Din practica: in momentul in care as avea si 1.000 cautari medii lunare pe brand, cu atat mai mult milionul, cred ca m-as orienta mai mult spre longtail.
De facut: vezi in ahrefs sau majestic pe ce anchor aduc oamenii de la autovit linkurile noi spre site.
Idee de moment. Spor
Credinta la institutiile specializate. Aici facem
Servicii de seo
Mi se spunea 1nesco