Pagina 2 din 7 PrimulPrimul 1234 ... UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 63

Subiect: Carzz vs Autovit - studiu de caz

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    56
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    56

Implicit

Cel mai probabil, un efect combinat:

- Link-uri noi, puternice, ancore diversificate
    - Onpage mai bun
    - Autovit indexeaza search results (mare prostie, dilueaza calitatea pe ansamblu; posibil sa fie cea mai mare buba in ecuatie)
    - Autovit este vechi (da, conteaza)

Autovit va continua sa existe, dar am observat mereu un grafic gen clopot. Dupa crestere si atingerea unui maxim, pe parcursul anilor siturile scad treptat, pe masura ce altele noi apar, iar graficul de trafic are forma unui clopot. Cred ca este firesc, G are interesul sa-si mentina indexul fresh si sa promoveze siturile noi.

Oricum, este interesant si o veste proasta pentru Autovit. Recuperarea terenului pierdut nu va fi usoara.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    128
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    128

Implicit

Citat Postat în original de emm Vezi Post
    Cel mai probabil, un efect combinat:

- Link-uri noi, puternice, ancore diversificate
    - Onpage mai bun
    - Autovit indexeaza search results (mare prostie, dilueaza calitatea pe ansamblu; posibil sa fie cea mai mare buba in ecuatie)
    - Autovit este vechi (da, conteaza)

Autovit va continua sa existe, dar am observat mereu un grafic gen clopot. Dupa crestere si atingerea unui maxim, pe parcursul anilor siturile scad treptat, pe masura ce altele noi apar, iar graficul de trafic are forma unui clopot. Cred ca este firesc, G are interesul sa-si mentina indexul fresh si sa promoveze siturile noi.

Oricum, este interesant si o veste proasta pentru Autovit. Recuperarea terenului pierdut nu va fi usoara.
    Nu mai e vorba doar de autovit, am vazut si homezz si jobzz (are doar 1 luna si e deja sub bestjobs ). Ce facem cu homezz daca bate imobiliare pe termen imobiliare?

Citat Postat în original de Nichita Vezi Post
    Onpage Carzz.ro sta mult mai bine. Nu stiu de ce crezi ca zona asta nu e importanta. Carzz.ro are contentul mult mai bine structurat, site-ul arata mai bine si mai aerisit iar acest lucru se reflecta si in interactiunea userilor, carzz avand metrici mult mai buni.

In plus, Autovit, se pare ca face ceva spam, indexand milioane de cautari.
    Deci, orice site nou lansat, bate lejer autovit daca:

- sta mai bine in onpage? Care onpage, daca vorbim stric de root si cautari generaliste? Nu ma interseaza cautarea "audi a4, 2010, benzina, clima bizonica", cand cautarile generale.
    - are design mai placut? (cine decide care e mai placut? Eu, tu, laur, emm, sau tata?)

Ce inseamna metrici mai buni? Numar de pagini vizitate? (nu cred).
    Time on site? (nu cred)

Repet, trebuie sa faceti diferenta intre blog, site de continut (al unei firme) si ecommerce, classifieds, etc. Nu sunt acelasi lucru.

2. daca autovit face spam de ce nu e penalizat? Eu intreb de ce carzz cu sub 6 luni existenta, a dat de pamant cu autovit (brandul pe nisa de vanzari auto). E pe locul 1, nu pe 5, sau pagina 2. Un site cu 6 luni vechime, in top 10 este performanta pe nisa asta. Dar locul 1?

Citat Postat în original de I. Laurentiu Vezi Post
    Link-uri noi vs link-uri vechi, parerea mea.

Am impresia ca mare parte din link-urile autovitului, obtinute cu x ani in urma, nu sunt calculate. De fapt, cam asa e si normal sa se intample, aduce mult cu ce se petrece in real life. Degeaba sunt prestator de servicii de curatenie si am review-uri de 5 stele de acum 5 ani daca intre timp mi-au plecat toti angajatii buni si fac treaba cu aceleasi aspiratoare ca atunci.

Carzz, la fel ca si homezz, au aparut de putin timp dar au primit link-uri foarte valoroase din reteaua antenelor si nu numai.

Alte plusuri carzz:
    -platforma mai buna, scrisa mai bine(parerea mea);
    -onpage mai ok;
    -indexare mai ok a paginilor in raport cu autovit care are extrem de multe pagini indexate non sens.
    Corect. Link-urile vechi nu sunt calculate. Dar carzz are in sub 6 luni, 100 si ceva roots, peste 1 milion links. Asta nu e spam? Prea multe intr-un timp prea scurt?

Sa fie toate link-urile lui autovit atat de vechi? Iar restul de site-uri sa aiba acelasi profil, link-uri de acum 2-3 ani? Adica toti stagneaza?

E singurul motiv la care ma gandeam, care este unul cat de cat plauzibil. Dar asta inseamna ca toata nisa sta pe loc si nu reuseste nimeni sa stranga peste 100 roots in 6 luni?

Rostul acestui studiu de caz, este sa reusim sa avem o concluzie la final. Momentan pentru mine, doar motivul cu vechimea link-urilor sta in picioare, cu mentiunea ca este si motiv de penalizare (prea mult links intr-un timp scurt). Dar aici ma incurca jobzz, chiar si homezz.

Ce facem peste 6 luni? Carzz pica sau e penalizat? daca volumul de links dispare instant (nu mai aduc la fel de multe), nu zboara?

Nu vreau sa discutam de onpage (ma repet), pentru ca nu e cazul. Este site de anunturi, eu vb de cautarile generale.
    Ultima modificare făcută de Tom; 15th May 2017 la 17:10.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    32
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    39

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Din ce vad eu, carzz are 242 rooturi pe majestic. Nu imi dau seama insa de cand a inceput sa le puna, intrucat domeniu e inregistrat pe 11 ianuarie 2016 iar in archive cea mai recenta fotografie e din ianuarie 2017. Sa zicem ca are doar cateva luni de zile vechime.

Avand in vedere ca a primit linkuri de la 242 de siteuri in doar cateva luni de zile, asta inseamna ca are o crestere foarte rapida. Daca luam in calcul ceea ce zice similarweb.com, siteul primeste 39% din trafic din serps, 41% direct si 3% din social. Intrebarea daca nu sunt prea multe linkuri intr-un timp atat de scurt, poate avea raspunsul aici: avand in vedere faptul ca siteul primeste foarte mare parte din trafic direct + o particica din social, se poate considera ca siteul beneficiaza de o campanie foarte buna de publicitate offline sau in retelele sociale, astfel un numar mare de linkuri obtinute intr-un timp scurt nu ar avea de ce sa creeze probleme, ci pare natural.

In acelasi timp, autovit nu mai obtine linkuri noi (poate prea putine), motiv pentru care google ar putea vedea mai interesant noul proiect.

Lasam deoparte miturile despre design, page speed, tine on site, numar de pagini vizitate. Nu e cazul aici. Singura explicatie ar fi ca "e in voga" si primeste multe linkuri rapid, pe care google le considera ceva natural.
    Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
    Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.

Claudyou este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    19th May 2013
    Locaţie
    Cluj Napoca
    Posturi
    533
    Putere Rep
    26

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Bun subiectul de discutie pentru SEO 2017.

Pe langa argumentele aduse in discutie pro carzz, as vrea sa adaug un plus, discutabil, dar in care eu cred. CTR mai mare prin prisma reclamelor din toate mediile (mai ales TV). Astfel ca daca carzz ocupa locul 4 sa zic, pe o cautare aleatorie, autovit locul 1, multi (din publicul intact, care nu sunt putini deloc) vor intra pe carzz, iar un volum mare de astfel de accesari si time on page, page/visit, bune, cresc carzz.ro
    Evident, dupa cum stim, Google la unele semnale pozitive te ridica pentru o perioada, daca pozitia este meritorie, conform CTR, pages/visit, timp pe site, BR, etc. site-ul isi pastreaza mai mult timp pozitia sau chiar mai creste, altfel scade din nou. Ca sa intelegeti mai bine punctul meu de vedere, il vad ca pe un A/B testing din partea Google.

Ma astept si la contra-argumente, dar nu multe, incat sa deviem de la subiect. Pentru cei care nu stiu despre ce vorbesc, exista si teste facute in acest sens cu raspunsuri pro ideii pe care o sustin.
    Fara semnatura.

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    29th March 2013
    Vârstă
    55
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    29

Implicit

Toata lumea zice bine.
    Dar oare, nu este asta SEO de Romania?
    Adica ce faci dupa ce ai ajuns no.1? Gata, ai facut SEO, treci la alte chestii, mai serioase!
    Dar na, ca vine unul potent, construieste un barnd nou, solid, si iti ia faţa pe cuvintele cheie principale.
    Te impacientezi? No, alea nu aduc cine stie ce trafic. Dar asta e doar inceputu iar in viziunea Google noul brand devine viral (ca altfel il penalizau).
    Te apuci iar de SEO? Te apuci, dar cu prudenta ca vremurile sunt grele si o poti da in bara mai rau!

Ati laudat mult carzz. Ok, e o performanta, dar mie tot nu-mi place structura plata pe care au ales-o. Si sa fiu in locul lor m-ar ingrijora faptul ca nu rankeaza pe anumite expresii.
    Nu cunosc nisa dar cred ca nu e diferita de altele: sa targetezi cat mai bine si sa ai cat mai mult trafic. Asta inseamna cat mai multe expresii, inseamna timp (intr-adever, de carzz n-am stiut ca e online de doar cateva luni, am crezut ca are un an si ceva), inseamna structura frumoasa. Din punctul asta de vedere eu il vad mai greu de indexat, prin lipsa structurii arborescente clasice. Chiar sunt curios cum va evolua pe termen lung.

Twigg este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    30th November 2013
    Posturi
    195
    Putere Rep
    0

Implicit

Dar v-ati gandit vreo clipa ca poate aici, la fel ca si in alte nise unde se invart multi bani, e factorul uman si nu doar seo/botii? Pentru ca pe mine nu m-ar surprinde ggl sa ia bani de la intact asa cum probabil ia bani si de la olx. Nu stiu daca ati mai cautat diverse servicii pe orasele din tara, site-urile au disparut pur si simplu iar in locul lor apare doar olx..
    P.S. este doar un punct de vedere, nu sariti..

Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    32
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    39

Implicit

Mi se pare o prostie sa crezi asta, sincer. Nisa de anunturi pe .ro nu e atat de mare incat sa te gandesti la lucruri atat de marete. Sunt nise de mii de ori mai mari pe .com, insa nu cred ca angajatii google ar face asa ceva, in primul rand nu cred ca ar avea cum sa manipuleze nici daca ar vrea. Tu chiar crezi ca un angajat google chiar cunoaste tot algoritmul de rankare? Fiecare angajat cunoaste mici parti, fiecare lucreaza pe segmentul lui, nu are acces la intreaga schema.

Twigg este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    30th November 2013
    Posturi
    195
    Putere Rep
    0

Implicit

Citeam pe niste forum-uri de afara ca sunt companii cu zeci de angajati care activeaza in domeniul seo si care au cazut inexplicabil, dupa ani de zile de prima pagina, chiar o sa caut articolul. Stiu ca este greu de crezut dar sa fim seriosi, la cat de multe lucruri se intampla in ultima vreme si la ce foame de bani are ggl, eu zic ca nu e chiar prostie. Sorry pt offtopic

Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    32
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    39

Implicit

Da, de picat au picat multe. Treburile au devenit tot mai complicate, nu am auzit pe nimeni care sa aiba astazi acelasi succes ca acum un an de zile, ma refer la proiecte lansate in ultimele luni de zile.

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    52
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    63

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

@Tom
    Super studiul de caz, din lipsa de timp nu am apucat sa le compar "ca la carte".
    Din practica: in momentul in care as avea si 1.000 cautari medii lunare pe brand, cu atat mai mult milionul, cred ca m-as orienta mai mult spre longtail.
    De facut: vezi in ahrefs sau majestic pe ce anchor aduc oamenii de la autovit linkurile noi spre site.
    Idee de moment. Spor
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Pagina 2 din 7 PrimulPrimul 1234 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Autovit Asigurari a fost suspendat
    De Clax în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 24th July 2013, 00:09
  2. Super Oferta Domenii .EU - PM cu oferte ex AUTOVIT.EU
    De sergiuliano în forumul Domenii
    Răspunsuri: 33
    Ultimul Post: 17th December 2010, 15:51
  3. Răspunsuri: 32
    Ultimul Post: 26th March 2010, 22:38
  4. un mic studiu de caz
    De ciprian2006 în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 18th September 2008, 16:52

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •