Rezultate 1 la 2 din 2

Subiect: Restrictie tara - licenta si continut duplicat

radu_paraleste este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th October 2013
    Vârstă
    35
    Posturi
    4
    Putere Rep
    0

Implicit Restrictie tara - licenta si continut duplicat

Salutare,

Am nevoie de un pic de ajutor + best practices daca v-ati mai lovit de aceasta problema.

1. Am un domeniu .com cu care activez pe mai multe tari: germania, finlanda, norvegia, etc. (multilanguage)
    2. Am un domeniu .co.uk unde activez cu acelasi website doar pe UK, deoarece asa imi permite licenta.

----------------

Am implementat un redirect intre ele dupa cum urmeaza:
    1. Daca ai ip de uk si intrii pe .com iti fac redirect pe .co.uk.
    2. Daca nu ai ip de uk si intrii pe .co.uk iti fac redirect pe .com.

----------------

Probleme descoperite:
    1. Deoarece google nu are servere in UK, cand indexeaza co.uk primeste redirect.
    2. Duplicate content. Deoarece rulam acelasi website pe ambele domenii avem continut duplicat.

Licenta de UK nu ne permite sa avem domeniu .com/en-gb de exemplu. trebuie sa fie domeniu .co.uk (instanta separata)

Vreau sa stiu ce solutii exista sa fac SEO si pe .co.uk si pe .com (unde deja sunt indexat corect) fara sa am continut duplicat.

---------------

O prima solutie la care m-am gandit ar fi ca sa le permit accesul robotilor de indexare. Sa fac o regula, daca e Robot (googlebot) sa nu fac acest redirect si sa permit indexarea. Dar nu este blackseo?

Multumesc anticipat.

dascalescu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    19th August 2006
    Posturi
    364
    Putere Rep
    39

Implicit

Dacă intri din UK pe site-ul .com, serverul este normal să facă redirect spre site-ul .co.uk. Problema este una de duplicat, care se rezolvă prin setarea corectă a hreflang pe fiecare dintre site-uri. E absolut ok să faceți redirect, dar este imperativă inter-relaționarea dintre cele două site-uri. De fapt, dacă site-ul .com furnizează content în mai multe limbi, atunci inter-relaționarea se va face între toate aceste limbi - nu știu structura, dacă sunt subdomenii sau foldere, dar asta contează mai puțin.
    Google ARE servere în UK. Există datacenteruri peste tot în lume. Nu înțeleg ce legătură ar avea asta cu problema voastră.
    Soluția este una dificilă, ia timp implementarea ei corectă și probabil că v-ar trebui un om dedicat, care să vă furnizeze toate detaliile tehnice și să vă fie alături pas cu pas. Acum, un astfel de om, o să coste...

Succes!

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. PDF- continut duplicat?
    De Empire în forumul Google
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 18th December 2015, 21:06
  2. Continut in functie de tara
    De Razvan Sfetnic în forumul Stiri despre motoarele de cautare, SEO si Marketing
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 27th March 2013, 20:05
  3. Trecere de la continut duplicat la continut unic
    De sergiuliano în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 4th July 2012, 00:00
  4. Continut duplicat
    De Leviathan în forumul Google
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 8th August 2010, 22:52
  5. continut duplicat
    De Cornelius în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 13th March 2009, 00:13

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •