Pagina 20 din 83 PrimulPrimul ... 1018192021223070 ... UltimulUltimul
Rezultate 191 la 200 din 823

Subiect: Schimbari majore de algoritm in google - Aprilie 2012

100R este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    1st December 2010
    Posturi
    749
    Putere Rep
    42

Implicit

Nu au depistat, exista giganti care practica link exchange cu zeci de siteuri, algoritmul e imperfect. Cata lume nu cumpara linkuri, dintre cei mari si nu sunt penalizati.
    Observati cata nedreptate cu seo asta (off-site), eu am linkuri x, ala mai multe, ala e spammer, ala cumpara, ala are de la indieni, ala are spun content, cand ar putea fi simplu, ai 1000 de +1 corecte fata de 900 +1 cel de pe doi, ai locul unu... sa nu uitam de sistemul Google, Analytics etc prin care stiu aproape tot despre noi si obiceiurile noastre online, asta daca ne gandim la fraudat. Incerc sa imi dau seama cumva incotro vor sa mearga cu motorul de cautare. Nu 100% +1 dar suficient cat sa conteze enorm.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

sa ne mai gandim la ceva, la Tv, radio cum incearca sa obtina audienta mare, prin continut de calitate, asa ar fi firesc si pe internet, ar trebui sa recunoastem ca noi, in mare parte suntem mai preocupati de ce linkuri cumparam, pe unde mai facem un pic de spam decat de continutul pe care il oferim oamenilor care ne viziteaza siteul. De ce? pentru ca algoritmul in forma actuala e depasit si scapat de sub controlul Google, nu ne mai permite sa ne pozitionam dupa calitatea continutului, influenta off-site seo e alarmanta.

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

De ce sa te zbati sa creez continut de calitate, daca google oricum nu te ia in seama? Pana acum era goana dupa linkuri, preferai sa cumperi linkuri in loc sa oferi continut de calitate. Acum nu mai merge nici cu linkuri, dar nici continutul de calitate nu mai e o solutie.
    Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
    Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.

sergiuliano este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Vârstă
    44
    Posturi
    499
    Putere Rep
    40

Implicit

Good News.. (daca a mai fostpublicat rog admin sa stearga)

Parked Domain Bug - April 17, 2012
    After a number of webmasters reported ranking shuffles, Google confirmed that a data error had caused some domains to be mistakenly treated as parked domains (and thereby devalued). This was not an intentional algorithm change.
    Updated: Google Update April 2012? Over SEO Penalty? (SER)
    Dropped In Rankings? Google’s Mistake Over Parked Domains Might Be To Blame (SEL)
    GeoRanker - Local SEO Reverse Engineering Platform

Hakuna Matata este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    21st January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    791
    Putere Rep
    47

Implicit

Citat Postat în original de 100R Vezi Post
    Merita sa recititi pasajul asta, eu il consider adevarat, white hat in sensul dorit de Google nu mai e de actualitate, e de aici http://forum.seopedia.ro/google/1128...tml#post200555

Citind doar partea asta putem trage concluzia ca algoritmul actual e in criza, usor de manipulat, si vulnerabul, negative seo.

Penalizarile astea mai agresive vin pe fondul pierderii controlului asupra "naturaletii" motorului de cautare, s-a ajuns intr-un punct de cotitura, manipularea excesiva poate aduce schimbari mari de algoritm. Penalizand atat de agresiv Google isi recunoaste din slabiciune in fata seo. Cred ca procentul acelor siteuri care apar "natural" in cautari fara seo a ajuns intr-un punct critic altfel nu cred ca Google ar fi decis sa penalizeze cu atata usurinta cum o face in ultima vreme.
    Scopul final "no seo at all". De fapt in viziunea lor si a multor altora seo (off-site) nici nu ar fi trebuit sa existe, e o inventie cu scopul de a specula imperfectiunea motorului de cautare intr-un mod artificial in detrimentul celor care au continut bun si trudesc pentru a atrage vizitatori pe cale naturala, deci intr-un fel nu au ce explicatii sa dea unora ca noi, noi pentru ei suntem o pacoste care am furat celor ce meritau (cei ce nu fac off-site seo) dar care trudesc zilnic pentru continut, painea de la gura.
    Ganditi-va si la punctul asta de vedere. Ce ati face voi daca ati sti ca ati pierdut controlul asupra motorului de cautare in fata seo, asta s-a intamplat cu Google.
    Google a fost usor de manipulat si va fi usor de manipulat. Spun asta deoarece Google sau alt motor in veci nu va putea controla un site altfel decat prin roboti. Acum mai mult ca oricand va trebui sa aflam ce algoritm se afla in spatele acelor roboti pentru a putea manipula = optimiza site-urile de asa natura incat sa ne putem pozitiona cat mai bine in SERPS.

In ceea ce ma priveste pe .ro am avut 2 cresteri (#1 si #2[nisa beton]) si o scadere la un site vechi de 5 ani iar pe .com un singur site mi-a cazut considerabil in rest stationari si chiar o urcare pe prima pagina.

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    3.421
    Putere Rep
    94

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Ceva detalii legate de acest update.

Cutts specifically noted that websites likely to lose rankings are those that practice keyword stuffing and sites that have “unusual linking patterns,” such as links from spun content with anchor text that is completely unrelated to the actual on-page content.

New Google Search Algorithm Update Targets Web Spam - Search Engine Watch (#SEW)
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Popescu Marian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    18th April 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    983
    Putere Rep
    47

Implicit

Citat Postat în original de Nichita Vezi Post
    Ceva detalii legate de acest update.

Cutts specifically noted that websites likely to lose rankings are those that practice keyword stuffing and sites that have “unusual linking patterns,” such as links from spun content with anchor text that is completely unrelated to the actual on-page content.

New Google Search Algorithm Update Targets Web Spam - Search Engine Watch (#SEW)
    Yup, ar fi fost bine sa fie asa, dar ce cauta bestwebhosting.com pe locul 5 la cautarea Google daca are de 70 de ori in pagina acelasi text "web hosting"

+ iar la faza cu linkurile care nu au legatura cu ce e pe pagina ma indoiesc ca toti care au fost penalizati au ancore gen "buy cars" catre pagini cu adidasi.

E clar ca are buguri enorme acest update si le observ si eu la fiecare cautare pe care o fac pe site-urile din nisele mele, site-uri aparute in locul celor vechi, dar au 3 articole amarate, 4 poze fara text samd.

Cred ca cineva de la google a setat true in loc de false sau au inlocuit ceva gresit intr-o functie. Catalin, eu raman la parerea mea, ca ceea ce face google e praf in ochi pentru a ne tine ocupati in timp ce ei fac adevaratele manarii.

Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    3.421
    Putere Rep
    94

Implicit

Citat Postat în original de Popescu Marian Vezi Post
    + iar la faza cu linkurile care nu au legatura cu ce e pe pagina ma indoiesc ca toti care au fost penalizati au ancore gen "buy cars" catre pagini cu adidasi.
    Ai inteles gresit asta. Ei zic ca daca ai link cu ancora "buy cars" catre un site, pagina care ITI DA linkul trebuie sa fie related cu ancora care pleaca din ea.

In rest, subscriu la cea ce ai spus si tu. De ceva vreme google tot anunta update-uri, posteaza in fiecare luna ce modificari au efectuat, trimite mesaje catre webmasteri, etc.

Scopul cred ca este acela de a descuraja complet orice tentativa de manipulare prin SEO, tocmai prin update-uri f frecvente si bombardarea cu informatii fanteziste, pana la punctul la care cei implicati in industria asta sa renunte la a face SEO.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Popescu Marian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    18th April 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    983
    Putere Rep
    47

Implicit

Citat Postat în original de Nichita Vezi Post
    Ai inteles gresit asta. Ei zic ca daca ai link cu ancora "buy cars" catre un site, pagina care ITI DA linkul trebuie sa fie related cu ancora care pleaca din ea.
    Am inteles, oare advertorialele pe bloguri generaliste se inscriu in profilul asta? Chiar daca s-ar inscrie, e ciudata faza pentru ca am 2 site-uri promovate prin advertoriale (cam in numar egal), unul a crescut putin, celalalt a scazut destul de mult.
    400 de comentarii la Official Google Webmaster Central Blog: Another step to reward high-quality sites

Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    3.421
    Putere Rep
    94

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Daca ar fi dupa mine "blogurile" de advertoriale, ar trebui sa fie declasate. Scopul lor e unul singur, acela de a publica un "articol" catre un site pentru o anumita suma de bani. Google poate vedea foarte usor ca un asa zis blog are 100 de articole cu cate 2 linkuri / per articol.

Pe mine personal ma intereseaza ce pateste site-ul care primeste linkurile respective. Nu e normal sa fie penalizat pentru asta. Oricine s-ar apuca a doua zi de postat "advertoriale" cu link catre concurenta.

Undeva la penalizarea asta, trebuie sa existe o amprenta, repetabila. Intrebarea este cum poate fi ea identificata.

Cata. este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    1st August 2005
    Posturi
    330
    Putere Rep
    38

Implicit

Ei vor sa penalizeze ca sa opreasca spamul, iar algoritmul este nesigur si penalizeaza si ce nu trebuie. Eu cred ca daca ai un algoritm bun, pur si simplu ignori, nu trebuie sa penalizezi.

Sunt unele lucruri care par la mintea cocosului, e cert ca si un programator de 12 ani poate pune in algoritm o conditie ca o pagina fara continut sa nu rankeze. Asta in timp ce algoritmul google o pune chiar pe primul loc

Am spus si mai demult ca google se afla in declin.

Pagina 20 din 83 PrimulPrimul ... 1018192021223070 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Google ? Ce algoritm foloseste? eu nu mai inteleg nimic
    De urania în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 23
    Ultimul Post: 19th March 2011, 14:01
  2. schimbari la google ?
    De dcosmin83 în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 7th December 2008, 14:13
  3. schimbari google
    De mariuslmm în forumul Google
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 17th May 2008, 16:54
  4. Schimbari Google
    De Ciprian Sorlea în forumul Google
    Ultimul Post: 31st August 2006, 14:25
  5. Google Cumpara Un Nou Algoritm De Cautare
    De Ben Boingeanu în forumul Stiri despre motoarele de cautare, SEO si Marketing
    Ultimul Post: 15th April 2006, 22:04

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •