Pagina 10 din 83 PrimulPrimul ... 891011122060 ... UltimulUltimul
Rezultate 91 la 100 din 823

Subiect: Schimbari majore de algoritm in google - Aprilie 2012

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Spre deosebire de "make money online", ma chinuiam si eu de ceva timp sa rankez pentru un anumit keyword si nu puteam datorita unei pagini goale de pe sites.google.com. La update-ul asta se pare ca a disparut din SERP, deci cel putin la mine a facut un lucru bun. Totusi keyword-ul de care vorbesc e numele site-ului meu, dar nu reusesc sa ajung mai sus de locul 3 pentru ca doua bloguri au cuvintele alea aruncate aleatoriu in posturi. Si nu e un keyword absolut deloc competitiv.

tataraseni este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    15th July 2005
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.482
    Putere Rep
    44

Implicit

Cateva observatii la o prima evaluare:

- site-uri relativ noi (maxim 3 luni vechime) fara nici un fel de link bilding, doar adaugare de continut, au urcat in cautari subit; site-urile sunt pe structura de Wordpress si se folosesc tag-uri;
    - site-uri care ocupau pozitii pe prima pagina de ani de zile dar de care nu s-a ocupat nimeni in ultimul an au disparut pur si simplu din cautari, nu s-a facut nici un fel de link building de-a lungul timpului in afara de inscrieri in directoare web;
    - link-uri de afiliat 2parale cu atributul nofollow apar pe prima pagina la cautari;

StarNET este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.429
    Putere Rep
    37

Implicit

Au lansat pentru toate limbile si probabil ca pe .com treaba merge ... dar pe .ro clar anumite filtre nu trimit semnalele bune ... probabil se vor sesiza si vor face ajustari dar am impresia ca va dura ! Ce pot sa zic ... pe o parte am pierdut, pe alta am castigat ... E mai bine sa ne resemnam.

Nu stiu daca au mai zis si altii dar am vazut foarte multe site-uri .org, .info, .biz, .eu care au scazut drastic ... nu stiu daca e trend si nu cumva favorizeaza un pic mai mult .ro, .com, .net ...
    Un alt aspect, cred ca acorda mai mare atentie vechimii unui site/unei pagini odata cu acest algoritm ...

Ca si concluzie: din sutele de semnale pe care le analizeaza ei pentru rankare am impresia ca cu acest nou algoritm:
    1. acorda un plus site-urilor cu autoritate mare/vechime mare
    2. acorda un plus site-urilor care nu au le-uri / acorda un minus site-urilor care au LE-uri care nu sunt in concordanta cu content-ul
    3. acorda un plus site-urilor cu tld de tara + com ( poate si net ) ( aici nu sunt sigur daca e vorba de o combinatie intre primele 2 sau chiar e un factor de ranking )

Google-ul facea aceste lucruri si pana acuma ... si fiecarui semnal ii acorda o anumita importanta. Dupa parerea mea cu acest algoritm tocmai a crescut importanta acordata celor 3 factori de mai sus.
    Vezi cum e vremea inainte sa iti faci planuri !
    Peste 4000 iconite in ORICE culoare, ORICE dimensiune si in 5 formate: iconsDB.com

Popescu Marian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    18th April 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    983
    Putere Rep
    47

Implicit

Situatia mea se prezinta asa:
    - 2 site-uri, unul .ro, cu linkuri din advertoriale a crescut in general cu 3 - 5 pozitii, altul .ro tot cu linkuri din advertoriale s-a dus draq
    - altul .com fara linkuri a crescut intre 3 si 10 pozitii pentru majoritatea cautarilor
    - majoritatea site-urilor de afiliere .com au picat...

PS: Am scris pe blog despre cateva cautari care returneaza bazaconii Update Google 25 aprilie 2012 cele mai tari sunt cele cu "make money online" si "best web hosting".
    Ultima modificare făcută de Popescu Marian; 25th April 2012 la 16:24.

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

Am vazut o pondere mai mare a rezultatelor de pe forumuri. Nu cumva se incearca o scadere in rank a rezultatelor "comerciale" pentru a stimula o competitie mai mare pe adwords?
    Caut cu jingle.ro.

zaho este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    4th October 2010
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    242
    Putere Rep
    30

Implicit

Schimbari si la mine, din pozitia 5-6 , am ajuns in ultima pozitie din prima pagina.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Eu am 7 pagini de la acelasi site la o anumita cautare in primele 10 rezultate, din care 3 primele 3 rezultate, din care un tag nofollow si o cautare
    Site-uri cu structura de link-uri, continut similara unul urcat unul disparut
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

MaXz este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    16th April 2011
    Posturi
    877
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de puthre Vezi Post
    Am vazut o pondere mai mare a rezultatelor de pe forumuri. Nu cumva se incearca o scadere in rank a rezultatelor "comerciale" pentru a stimula o competitie mai mare pe adwords?
    Cu siguranta acesta este unicul motiv, fie ca vrem sau nu G o sa incerce sa "scape" de noi. De ce ? pentru simplu fapt ca le stricam afacerile, asa cum bine stiti G este o proprietate privata din care se scot bani.
    Fie ca vrem sau nu, nu putem face altceva decat sa profitam de neglijenta lor incercand sa pacalim algoritmul. E o joaca dea soarecele si pisica, el fuge iar noi fugim dupa el si cine il scapa a iesit din schema.

imagini este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

Intervin si eu cu cateva detalii despre doua site-uri, aceeasi nisa. Unul care se afla zilele trecute pe pozitia 4 (dupa un dans anterior, insa pe prima pagina) a cazut pe pozitia 6. Al doilea site, din aceeasi nisa - pagina 2, a disparut pe pagina 40 si ceva. Nu am facut nici o modificare, nici o promovare, absolut nimic de luni bune (peste 6-7 luni) la niciunul dintre ele.

tanshi este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    3rd March 2011
    Locaţie
    Ramnicu Sarat, Buzau
    Vârstă
    44
    Posturi
    214
    Putere Rep
    29

Implicit

Ce am observat eu:

Pe .ro, cu un site pe care l-am refacut recent (design si continut original, de calitate) am crescut de pe undeva pe la #42-45 la #9.
    Despre site-ul meu - avea vechime, PR1, doar cateva backlinkuri din directoare si site-uri de anunturi, toate realizate inainte sa incep sa lucrez eu pe el (de 2 luni nici un link nou)
    Concurenta de pe primele 10 pozitii era 100% incadrabila in "over optimization". Majoritatea nu mai sunt pe prima pagina.

Pe .com nu mi-e bine deloc, site-uri cu care eram #1 de 2-3 ani au cazut sub #5.
    Aici am fost depasita in special de "produse google" - bloguri pe blogspot si videoclipuri youtube.
    Interesant - pe un cuvant cheie domeniul principal mi-a fost depasit de propriul blog pe blogspot unde pur si simplu scriu mici excerpturi si puneam link spre domeniul principal.
    The best things in life aren't things

Pagina 10 din 83 PrimulPrimul ... 891011122060 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Google ? Ce algoritm foloseste? eu nu mai inteleg nimic
    De urania în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 23
    Ultimul Post: 19th March 2011, 14:01
  2. schimbari la google ?
    De dcosmin83 în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 7th December 2008, 14:13
  3. schimbari google
    De mariuslmm în forumul Google
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 17th May 2008, 16:54
  4. Schimbari Google
    De Ciprian Sorlea în forumul Google
    Ultimul Post: 31st August 2006, 14:25
  5. Google Cumpara Un Nou Algoritm De Cautare
    De Ben Boingeanu în forumul Stiri despre motoarele de cautare, SEO si Marketing
    Ultimul Post: 15th April 2006, 22:04

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •