Merita sa recititi pasajul asta, eu il consider adevarat, white hat in sensul dorit de Google nu mai e de actualitate, e de aici
http://forum.seopedia.ro/google/1128...tml#post200555
Citind doar partea asta putem trage concluzia ca algoritmul actual e in criza, usor de manipulat, si vulnerabul, negative seo.
Penalizarile astea mai agresive vin pe fondul pierderii controlului asupra "naturaletii" motorului de cautare, s-a ajuns intr-un punct de cotitura, manipularea excesiva poate aduce schimbari mari de algoritm. Penalizand atat de agresiv Google isi recunoaste din slabiciune in fata seo. Cred ca procentul acelor siteuri care apar "natural" in cautari fara seo a ajuns intr-un punct critic altfel nu cred ca Google ar fi decis sa penalizeze cu atata usurinta cum o face in ultima vreme.
Scopul final "no seo at all". De fapt in viziunea lor si a multor altora seo (off-site) nici nu ar fi trebuit sa existe, e o inventie cu scopul de a specula imperfectiunea motorului de cautare intr-un mod artificial in detrimentul celor care au continut bun si trudesc pentru a atrage vizitatori pe cale naturala, deci intr-un fel nu au ce explicatii sa dea unora ca noi, noi pentru ei suntem o pacoste care am furat celor ce meritau (cei ce nu fac off-site seo) dar care trudesc zilnic pentru continut, painea de la gura.
Ganditi-va si la punctul asta de vedere. Ce ati face voi daca ati sti ca ati pierdut controlul asupra motorului de cautare in fata seo, asta s-a intamplat cu Google.