No comment... caz concret, site care nu are continut (este in constructie) a aparut dintr o data din neant in pag 1, la kw rent a car si pag 3 la inchirieri masini (premiumrentacar punct ro)... am fost declasat pe 8 din 10 kw... go google go)
No comment... caz concret, site care nu are continut (este in constructie) a aparut dintr o data din neant in pag 1, la kw rent a car si pag 3 la inchirieri masini (premiumrentacar punct ro)... am fost declasat pe 8 din 10 kw... go google go)
Se pare ca SPAM-ul va fi avantajat mult mai bine decat continul unic si link-urile de calitate.
Pe mine din prima pagina pur si simplu ma scos din cautari.
un site curat a pierdut 70% din traficul organic din google, ieri nu mi-am dat seama deoarece am si mult trafic din refer m-am uitat doar la traficul total si am vazut o scadere de 20% am zis ca nu e o problema, cand am cautat doar traficul din google, m-am panicat (vorba vine)
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
Un alt caz: un prieten cu un site de jocuri a urcat pe o cautare mare (una dintre cele mai mari din nisa), de pe pozitia 12, pe #4. Siteul a fost promovat doar prin link exchange si adaugare in directoare web. Domeniul nu este unul exact match, ci brandabil. Continut se adauga aproximativ 5 jocuri pe zi, cu descrieri scurte (~10 cuvinte), unice.
In total catre site apar 20 de linkuri sitewide, adaugate in timp de 2 luni. Unele dintre ele sunt cu reciproc (9), altele nu. In toate linkurile s-a promovat o singura anchora, toate venind catre index.
A fost inscris in aceste 2 luni in 300 de directoare romanesti, cu doua anchore, una cea pe care apar si linkurile sitewide.
Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.
La mine pe un domeniu imi merge tot mai bine. Nu am facut nimic special pe el in afara de directoare + cateva link exchange-uri cu cap. Are linkuri venite si natural de pe tpu, alte bloguri, a urcat de altalaieri pana azi de pe 7 pe #2. Concurenta exista, keywordul e "desene animate". Ce sa zic, ptr mine e ok.Chiar daca m-am dus pe pag 2 cu alt domeniu, mai putin important.
Nu traiesc din siteuri, dar imi place sa fie acolo sus daca se poate :-).
Imi ocup timpul uneori cu pariuri sportive si fac si web development WordPress.
Last Tuesday I had 1543 visitors. Yesterday I had 697 visitors. De vis! Long live Google!
Imi plac recenziile profesionale ale produselor IT.
Merita sa recititi pasajul asta, eu il consider adevarat, white hat in sensul dorit de Google nu mai e de actualitate, e de aici http://forum.seopedia.ro/google/1128...tml#post200555
Citind doar partea asta putem trage concluzia ca algoritmul actual e in criza, usor de manipulat, si vulnerabul, negative seo.I must point out that the simplistic “white hat model” advertised by Google as the path of correct SEO is a myth. "Create great content and don't worry about a thing." It doesn’t work! (I have reached my conclusions independently, but Michael Gray, an outstanding SEO, has tested and argued this extensively and persuasively convincingly on his blog, wolf-howl.com). The classic white-hat model does not work, or does not work at all well, because (a) search competition has grown exponentially; (b) webmaster’s attitudes to linking have changed: people don’t link as freely and liberally as they used to when there was less pressure to link and fewer worthy things to link to; (c) webmasters cannot be expected to stop participating in the link market if they have websites they can sell links on: it’s a source of income, and life is still a struggle for a lot of us; and (d) if one sticks to the white-hat model exclusively and focuses of creating "great content" as recommended, one’s competition will meanwhile perform black-hat SEO (which is cheaper and much more efficient) and crowd you out of business. And nowadays it turns out they can also shoot down your rankings at will, so I can't really blame people for wanting to be the first to shoot down their competitors in the dog-eat-dog climate created by Google’s updates.
Penalizarile astea mai agresive vin pe fondul pierderii controlului asupra "naturaletii" motorului de cautare, s-a ajuns intr-un punct de cotitura, manipularea excesiva poate aduce schimbari mari de algoritm. Penalizand atat de agresiv Google isi recunoaste din slabiciune in fata seo. Cred ca procentul acelor siteuri care apar "natural" in cautari fara seo a ajuns intr-un punct critic altfel nu cred ca Google ar fi decis sa penalizeze cu atata usurinta cum o face in ultima vreme.
Scopul final "no seo at all". De fapt in viziunea lor si a multor altora seo (off-site) nici nu ar fi trebuit sa existe, e o inventie cu scopul de a specula imperfectiunea motorului de cautare intr-un mod artificial in detrimentul celor care au continut bun si trudesc pentru a atrage vizitatori pe cale naturala, deci intr-un fel nu au ce explicatii sa dea unora ca noi, noi pentru ei suntem o pacoste care am furat celor ce meritau (cei ce nu fac off-site seo) dar care trudesc zilnic pentru continut, painea de la gura.
Ganditi-va si la punctul asta de vedere. Ce ati face voi daca ati sti ca ati pierdut controlul asupra motorului de cautare in fata seo, asta s-a intamplat cu Google.
Atunci punem intrebarea altfel: de ce nu a fost penalizat si el pentru schimb de linkuri si prea putin continut text? De ce are atatea linkuri sitewide intr-un timp de doar 2 luni? Eu am omorat un site cu un singur sitewide. Dar ce zicem acum despre diversitatea anchorelor? Deci ce sa intelegem? Revenim la directoarele web si la schimburile de linkuri?
Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.
Din ce am observat eu, nebunia a inceput din seara de 17.04.2012. Luati orice site din trafic.ro si verificati traficul pe zile si o sa vedeti ca din 17 a inceput nebunia. A fost o saptamana de cresteri (vorbesc de majoritatea siteurilor) de care nu s-a plans nimeni, iar pe 25 a venit scaderea. In schimb pe 25 a avut loc si un "google dance" neconfirmat si de altii pana acum (am vazut ca s-au actualizat in index titlurile schimbate de ceva timp pentru unele pagini).
Si o contrapropunere la cea cu "hai sa folosim yahoo pentru search) :
Haideti sa facem un boicot pentru 1 luna. Acolo unde-l doare pe nenea Google. Fara adsense si fara campanii pe adwords timp de 1 luna. In principiu oamenii de SEO sunt implicati si ca publisheri in afisarea de adsense iar multi au firme si deruleaza si campanii AdWords. Asa ca intr-un fel, google isi ataca partenerii. Probabil ca e foarte greu de realizat asa ceva, mai ales ca sunt oameni care depind masiv de aceste venituri, dar eu unul m-as baga daca se stabileste un consens.
Ultima modificare făcută de filip.camara; 26th April 2012 la 16:33.
Momentan este/sunt 2 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 2 vizitatori)