Nu stie nimeni ce se va intampla, sau cum se va schimba iarasi algoritmul Google. Nu putem decat sa asteptam si sa simtim pe pielea noastra toate aceste schimbari, in bine sau in rau.....mai mult in rau.
Nu stie nimeni ce se va intampla, sau cum se va schimba iarasi algoritmul Google. Nu putem decat sa asteptam si sa simtim pe pielea noastra toate aceste schimbari, in bine sau in rau.....mai mult in rau.
Faptul ca se petrec schimbari mari in clasificarea site-urilor, datorate unor noi algoritmi, nu cred ca necesita date mai concrete decat cele experimentate de noi toti, in ultimele zile. Ca acest algo este un fail sau nu, este treaba tehnicienilor G.
Noi ar trebui sa ne revizuim insa cunostintele si optica invechita cu privire la cat de buni suntem noi cand vine vorba de pacalit Google.
La 80% dintre cei care postati despre SEO pe acest forum, observ ca aveti link in semnatura catre site-urile pe care vreti sa le promovati. Cat de tampit credeti ca este Google(algo) ca sa nu observe aceeasi ancora text(de regula, keyword-ul de baza) cu link catre acelasi site, repetandu-se in nestire cu fiecare post nou adaugat? Oare nu credeti ca acest gen de comportament este vazut ca o intentie clara de a manipula clasificarea site-ului propriu? Mai mult ca sigur, tiparul dupa care vor actiona noii algoritmi, va tine cont si de provenienta acestor linkuri de semnatura.
La fel si cu directoarele de articole sau advertoriale. Unii dinte voi aveti astfel de site-uri si probabil imi veti sari in cap, ca sa va aparati ce este al vostru. Poate si eu as face la fel, dar parerea mea este ca vremea directoarelor a trecut. Nu cred ca este cineva sa-mi spuna ca poate pacali Google cu un advertorial care provine dintr-un site cu sute sau mii de linkuri externe si cu articole care contin fara exceptie 2-3 linkuri. Pana la urma, un site de advertoriale nici macar nu are o nisa proprie, este un site despre orice si despre nimic in acelasi timp. Chiar daca unii dintre voi imi veti spune ca aveti site-uri promovate cu succes prin directoare de articole si advertoriale si nu au fost afectate de schimbarile din ultimul timp, ba dimpotriva, au crescut in serps, este doar o amagire, in opinia mea. Cu siguranta cred ca si acesta este unul din punctele slabe unde Google va lovi fara mila, chiar daca in prezent nu pare sa se incadreze in tipar.
Nu cred ca Google penalizeaza link-urile din semnatura. Decat daca ai link-uri de pe 100 de forumuri cu acelasi anchor text. Nu cred ca e cazul aici. In plus, Google penalizeaza doar abuzul.. iar link-ul in semnatura nu e un abuz.
Penalizarea nu tine doar de offpage, ci si de onpage. Onpage-ul momentan nu e identificat.. offpage-ul e cel mai usor sa verificat.
Apoi, poti lua link-uri din directoare si advertoriale fara sa fii penalizat daca diluezi din anchor text si sursele de linking. La fel, abuzul apare cand unica metoda de linking e cea stipulata de tine.
Eu zic sa mai asteptam, nu e asa usor sa ne dam seama ce se intampla.. lucrurile inca se intampla.
Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.
Mi se par intersante rezultatele la cautarea asta pentru pag 3 si 4 https://www.google.ro/search?sourcei...w=1280&bih=663
ro.vivianprom.com ro.alexiaprom.com ro.karidaprom.com ro.rachaelprom.com ro.jamieprom.com ro.isharaprom.com
Chinezii au folosit cred google translate si nu cred sa aiba backlink pe domenii
Am avut si eu un site in situatia asta a coborat de pe pozitia 2 pe pozitia 9, iar astazi de dimineata si-a revenit unde a fost, adica pe pizitia 2. Aveti rabdare ca o sa reveniti unde ati fost.
Bun, am inteles ca a schimbat algoritmul,dar chiar nimeni de acolo de la google nu se gandeste macar la ideea de a face ceva mai bun decat a fost? nenoroceste oameni, firme, care traiesc din ceea ce vinde un site pe o nisa anume;eu am mai multe site-uri la firma mea,si cel mai important dintre ele,ocupa pana ieri la ora 12 cam primele 4 pozitii din top 10 pe mai multe cuvinte cheie...acum a disparut efectiv din SERP;nu mai gasesc posturile nici in pagina 25. Fiind realizat pe platforma wordpress, tag-urile articolelor si cateva pagini au ramas,restul a disparut ca si cum n-ar fi fost...iti vine s-o iei razna, pe cuvant...aveam PR 3 ,cine stie la ce ma mai astept acum...si nici nu sti daca-si mai revine, si daca revine pe ce pozitie...alti bani,alta distractie acum sa-l readuci unde a fost inainte...din 14 site-uri pe care le detin,unul a disparut efectiv,un altul a ajuns pe pagina 2...tot cu PR 3...chiar nu e nimic de facut in situatia asta?o reclamatie ceva...
N-ai ce si cui sa reclami. Google e companie privata ce pune la dispozitie un serviciu gratuit. Siteurile tale practic nu au fost afectate cu nimic, intrucat ei nu te obliga sa atragi traficul din motorul lor de cautare, ci doar iti pun la dispozitie aceasta solutie.
Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.
Ba da, cei de la google se gandesc si la firme. Adwords
Inca nu am inteles pe deplin acest update. Am vazut ca au scazut in masa paginile pentru care aveam linkuri (linkuri in articole cat se poate de relevante fara nici o tenta de spam). Paginile respective aveau continut de calitate din toate punctele de vedere. In locul lor au aparut texte de 200 de cuvinte scrise de analfabeti. Parca se punea accent pe calitate si relevanta rezultatelor. Eu nu vad nici o calitate si nici o relevanta atata timp cat pe primul loc la foarte multe cautari apar site-uri si pagini de acest gen.
LE: acest update ar trebui sa vizeze spam site-urile din cate am inteles. Cum se face ca site-uri ca tpu si okazii au avut numai de castigat?
Ultima modificare făcută de RedHat; 26th April 2012 la 14:55.
Mie personal mi se pare o problema si de moralitate...ok ai dreptate Edy,asa e dar atunci la ce mai exista cautare organica,la ce mai exista reguli de optimizare?sa fie doar Adwords si stim o treaba platesti si esti sus...sau fa update-uri dar fa ceva mai bun pentru site-urile cu continut original...un update asta presupune...stie macar cineva cu aproximare cam dupa cat timp si-ar reveni un site?
Cred ca ar trebui sa ne schimbam meseria, adica in loc sa crestem siteurile noastre, sa le declasam pe ale concurentei. Vad ca devine din ce in ce mai simplu, punem ibl-uri catre ele si aia e. Acum depinde cum vom reusi noi sa ne aparam.
Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)