Din punctul meu de vedere problema principala a magazinelor online este ca nu au produsele pe stoc. De aici majoritatea incurcaturilor. Emag-ului are un avantaj pentru ca din cate stiu eu are produsele cele mai vandute in depozitul de la Semanatoarea.
Cateva exemple concrete:
1. Comandat flash si rucsac de la Emag. Rucsacul il aveau pe stoc si nu a fost nici o problema. Insa cu flash-ul ala m-au ametit rau de tot. M-am dus vreo 2-3 ori la ei. Mi-au zis ca ma suna ei. Evident, nu m-au sunat. Noroc ca m-am dus eu din proprie initiativa.
2. Comandat notebook tot de la eMag. Il aveau in stoc m-am dus imediat si l-am luat. In schimb de mouse au uitat sa-mi zica la telefon ca nu-l au pe stoc dar au fost de treaba si am ales altul la fata locului.
3. Cel. Un prieten si-a comandat un telefon la ei si i-au zis sa vina pana in ora 6. Pe la 4 eram cu el acolo si ne-a intampinat o ametita. Dialogul a fost ceva de genul:
"Buna ziua, ma numesc... pentru telefonul ..."
"Nu a venit inca"
"Pai ati spus sa venim inainte de 6"
"Nu stiu. Nu a venit inca baiatul cu marfa"
"Puteti sa dati un telefon sa vedeti cand vine sa stim ce facem?"
"Nu"
"De ce?"
"Nu cu mine ati vorbit la telefon de comanda"
WTF?!?
Am chemat pe altcineva care si-a cerut scuze ca ne-au spus gresit la telefon. Comenzile se ridicau intotdeauna dupa 6. Nu inainte.
4. Tot de la Cel i-am luat prietenei notebook si nu a fost nici un fel de problema. Am dat comanda si peste cateva ore ne-am dus si l-am luat.
Din cate mi-am dat eu seama problema principala e cea a stocului. Pe urma imediat e cea a ametitilor (ametitelor) care lucreaza acolo. Dar pana la urma sunt doar niste vanzatori/vanzatoare si multora dintre ei chiar nu ai ce sa le ceri pentru ca in primul rand habar nu au ce e ala un calculator. Fara nici un pic de ironie. Si intotdeauna mai e chestia de noroc. Daca ai noroc decurge totul fara probleme. Daca nu iti faci o groaza de draci.
Pana la urma toate magazinele online din Romania sunt cam la fel (cel putin cele mai cunoscute) cu exceptia Emag-ului care are avantajul de a avea unele produse pe stoc.