Eu mi-am exprimat parerea pe blogul lui Razvan, parere oarecum "uschita", tinand cont de faptul ca ideea mea e ca designul e ultima chestie care intereseaza la un magazin virtual. Stiu ca e o parere tip "lateral thinking", in sensul ca intr-o mare de afirmatii care sustin prioritatea designului vine unul si zice "ei, as, faceti o pagina alba cu podusele aranjate frumos intr-un model de tip grila, fara nici un dram de design, si tot o sa aveti sanse sa vindeti". Sustin necoditionat punctele 2-7 ale lui Toto si il contrazic total la punctul 1: pai daca omul a nimerit pe magazinul x, inseamna ca primul contact cu magazinul x s-a petrecut deja, nu?... ca altfel nu dadea click sa intre, daca nu stia deja de existenta magazinului. Iar acest contact poate insemna:
- recomandarea cuiva: du-te bai si ia de acolo, ca au preturi mici / marfa buna etc. - utilizatorul vine gata convins sa cumpere / sa se informeze, just?
- o reclama, online sau offline: daca reclama e buna, inseamna ca a convins, just, nu?...
- o mentiune oarecare, nu neaparat o reclama, pe un alt site, intr-un articol de presa etc.
Dupa cum vedeti, toate chestiile de mai sus au de-a face numai cu marketingul si cu PR-ul. Nafing about imaginea in sine a site-ului. Pe un site de comert electronic cumparatorul vine gata incalzit. De ce pleaca de acolo fara sa cumpere, sunt motive 1000, dar in nici un caz nu fiindca l-ar deranja schema de culori sau nu stiu ce banner. Faceti voi un test cu 10 oameni si veti vedea ca 9 nici macar nu disting culorile. Motivele plecarii au legatura mai ales cu punctele 2-7 spuse de Toto si nu in ultimul rand, cu faptul ca marfa... nu se gaseste pe stoc (fara sa ni se spuna de ce naiba o mai afiseaza in magazin).