Rezultate 1 la 10 din 40

Subiect: Magazine online in ROmania.

Afișare hibrid

Ciprian Sorlea este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    5th September 2005
    Locaţie
    Cluj Napoca, Romania
    Vârstă
    45
    Posturi
    885
    Putere Rep
    40

Implicit

Eu am avut experiente si bune, si proaste, si cu eMag si cu alte magazine online.
    Foarte recent am facut niste achizitii de pe eCost.ro. Site-ul nu exceleaza prin design, preturile sunt ok, iar oferta oarecum bogata. Departe de a fi un concurent serios pentru eMag, cel putin asa am crezut de prima data. Totusi, fiind vorba de un magazin local, din Cluj, am avut curiozitatea sa-i testez, chiar daca imi riscam prin testul asta 1000 si ceva de USD.

Primul contact a fost ok, feedback relativ ok. Pe urma mici probleme: produse care nu au fost pe stoc, produse care nu se mai fabrica, intarziere la livrare.

Ei bine, cu toate ca acestea ar fi motive suficiente pentru mine sa inchei colaborarea cu orice magazin inca din prima zi, ceva m-a facut sa "le mai dau o sansa". Am mai facut o comanda, si surpriza, totul a mers brici.

Stand mai apoi sa analizez primi pasi in relatia cu magazinul asta, mi-am dat seama ca defapt magazinul asta nu e cu nimic mai presus sau mai prejos de eMag: si la unul si la altul, unele dintre produse sunt afisate online desi producatorul a sistat distributia modelului respectiv, ambele magazine au unele probleme la livrare (in mai, cei de la eMag mi-au spus timp de aproape o saptamana ca mi-au expediat laptopul, si dadeau vina pe cei de la curierat, ca pana la urma sa aflu ca de fapt laptopul era pe undeva printr-un colt de depozit), consultantii de vanzari se cam lasa asteptati in ceea ce priveste telefonul ala de peste 5 minute.

Insa care e diferenta intre aceste magazine, ce le face sa fie diferite intre ele si ce anume face sa se deosebeasca de celelalte magazine? Respectul fata de client, receptivitatea fata de nevoile clientilor, rabdarea cu cei mai putin tehnici precum si cu cei ce, din prea multa tehnica, le cam fac viata un chin. Toate aceste mici chichite, pot face un client sa revina sau sa uite pe veci de site-ul respectiv.

Toto a cuprins mult mai bine ce inseamna un magazin online de succes. Si nu neaparat un magazin online, ci o afacere de success in domeniul comercial.
    Scriem pe blog despre Optimizare site-uri.
    Avem pentru voi peste 20 de Unelte SEO.

kevinro este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    28th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    51
    Posturi
    369
    Putere Rep
    39

Implicit

Eu mi-am exprimat parerea pe blogul lui Razvan, parere oarecum "uschita", tinand cont de faptul ca ideea mea e ca designul e ultima chestie care intereseaza la un magazin virtual. Stiu ca e o parere tip "lateral thinking", in sensul ca intr-o mare de afirmatii care sustin prioritatea designului vine unul si zice "ei, as, faceti o pagina alba cu podusele aranjate frumos intr-un model de tip grila, fara nici un dram de design, si tot o sa aveti sanse sa vindeti". Sustin necoditionat punctele 2-7 ale lui Toto si il contrazic total la punctul 1: pai daca omul a nimerit pe magazinul x, inseamna ca primul contact cu magazinul x s-a petrecut deja, nu?... ca altfel nu dadea click sa intre, daca nu stia deja de existenta magazinului. Iar acest contact poate insemna:
    • recomandarea cuiva: du-te bai si ia de acolo, ca au preturi mici / marfa buna etc. - utilizatorul vine gata convins sa cumpere / sa se informeze, just?
    • o reclama, online sau offline: daca reclama e buna, inseamna ca a convins, just, nu?...
    • o mentiune oarecare, nu neaparat o reclama, pe un alt site, intr-un articol de presa etc.

Dupa cum vedeti, toate chestiile de mai sus au de-a face numai cu marketingul si cu PR-ul. Nafing about imaginea in sine a site-ului. Pe un site de comert electronic cumparatorul vine gata incalzit. De ce pleaca de acolo fara sa cumpere, sunt motive 1000, dar in nici un caz nu fiindca l-ar deranja schema de culori sau nu stiu ce banner. Faceti voi un test cu 10 oameni si veti vedea ca 9 nici macar nu disting culorile. Motivele plecarii au legatura mai ales cu punctele 2-7 spuse de Toto si nu in ultimul rand, cu faptul ca marfa... nu se gaseste pe stoc (fara sa ni se spuna de ce naiba o mai afiseaza in magazin).
    Lucian

tataraseni este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    15th July 2005
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.482
    Putere Rep
    44

Implicit

In general sunt multumit de comertul online dar uneori mai iau tepe la capitolul curier ca practic nu se mai merita sa cumperi online ci te duci la magazinul de pe colt sa cumperi mai ieftin...

kevinro este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    28th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    51
    Posturi
    369
    Putere Rep
    39

Implicit

Citat Postat în original de tataraseni Vezi Post
    In general sunt multumit de comertul online dar uneori mai iau tepe la capitolul curier ca practic nu se mai merita sa cumperi online ci te duci la magazinul de pe colt sa cumperi mai ieftin...
    Depinde, la produse sau la comenzi cu valoare ridicata (>1000 RON) avantajul magazinelor online e evident, daca vrei sa iei o placa de baza sau o camera web evident ca "domnia" (=luxul de a-ti fi aduse la nas) se plateste... In general e bine sa consulti si informatiile privind valoarea minima a comenzii.
    Lucian

Laurentiu_2007 este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    5th March 2007
    Vârstă
    48
    Posturi
    14
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Ciprian Sorlea Vezi Post
    Eu am avut experiente si bune, si proaste, si cu eMag si cu alte magazine online.
    Foarte recent am facut niste achizitii de pe eCost.ro. Site-ul nu exceleaza prin design, preturile sunt ok, iar oferta oarecum bogata. Departe de a fi un concurent serios pentru eMag, cel putin asa am crezut de prima data. Totusi, fiind vorba de un magazin local, din Cluj, am avut curiozitatea sa-i testez, chiar daca imi riscam prin testul asta 1000 si ceva de USD.

Primul contact a fost ok, feedback relativ ok. Pe urma mici probleme: produse care nu au fost pe stoc, produse care nu se mai fabrica, intarziere la livrare.

Ei bine, cu toate ca acestea ar fi motive suficiente pentru mine sa inchei colaborarea cu orice magazin inca din prima zi, ceva m-a facut sa "le mai dau o sansa". Am mai facut o comanda, si surpriza, totul a mers brici.

Stand mai apoi sa analizez primi pasi in relatia cu magazinul asta, mi-am dat seama ca defapt magazinul asta nu e cu nimic mai presus sau mai prejos de eMag: si la unul si la altul, unele dintre produse sunt afisate online desi producatorul a sistat distributia modelului respectiv, ambele magazine au unele probleme la livrare (in mai, cei de la eMag mi-au spus timp de aproape o saptamana ca mi-au expediat laptopul, si dadeau vina pe cei de la curierat, ca pana la urma sa aflu ca de fapt laptopul era pe undeva printr-un colt de depozit), consultantii de vanzari se cam lasa asteptati in ceea ce priveste telefonul ala de peste 5 minute.

Insa care e diferenta intre aceste magazine, ce le face sa fie diferite intre ele si ce anume face sa se deosebeasca de celelalte magazine? Respectul fata de client, receptivitatea fata de nevoile clientilor, rabdarea cu cei mai putin tehnici precum si cu cei ce, din prea multa tehnica, le cam fac viata un chin. Toate aceste mici chichite, pot face un client sa revina sau sa uite pe veci de site-ul respectiv.

Toto a cuprins mult mai bine ce inseamna un magazin online de succes. Si nu neaparat un magazin online, ci o afacere de success in domeniul comercial.

CE SANSE ARE UN MAGAZIN ONLINE CU PRODUSE IT, DE PROVINCIE, CARE ESTE LEGAT DE FURNIZORII DIN BUCURESTI( CURIER RAPID, O ZI IN PLUS LA LIVRARE) IN FATA MAGAZINELOR CARE SUNT IN BUCURESTI CU SEDIUL SI IAU MARFA DIRECT CU MASINILE DIN PARCUL AUTO PROPRIU??????
    AM STUDIAT PUTIN EVOLUTIA NUMARULUI SI A CONCENTRATIEI PE ZONE A MAGAZINELOR ONLINE SI AM DESCOPERIT CA IN BUCURESTI SUNT APROAPE TOATE..... CUM SE POATE ASA CEVA??????
    PAI PROVINCIA NU STIE VINDE IT? SAU TOTUSI FAPTUL CA FURNIZORII SUNT IN BUCURESTI ESTE "VERY IMPORTANT" IN AFACERILE CU IT ????

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Afiliere magazine online
    De adson în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 12th November 2008, 00:03
  2. Cautare pentru magazine online
    De danielbuca în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 7th September 2007, 01:15
  3. magazine online - doilei.ro
    De doileiro în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 13