Pagina 484 din 577 PrimulPrimul ... 384434474482483484485486494534 ... UltimulUltimul
Rezultate 4.831 la 4.840 din 5770

Subiect: 2parale, afiliatii si marketingul afiliat

Mihai_Is este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    12th February 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    525
    Putere Rep
    0

Implicit

Daca nu ar mai promova nimeni magazinele ce afiseaza numarul de telefon s-ar simti nevoiti sa le ascunda
    Am vazut ca unii advertiseri au inceput sa indemne si la comenzi pe messenger mai nou.
    Si eu am observat o crestere a magazinelor care ofera mai nou comenzi prin messenger si email, pe langa cele prin telefon.
    Daca nu vom lua masuri ca afiliati vom ajunge sa muncim degeaba sau aproape degeaba!
    Cu cat vom evidentia mai mult aceste magazine (o lista completa ar ajuta) cu atat isi vor schimba atitudinea.
    Personal incerc sa nu le promovez, in acest fel ajut si magazinele care au o atitudine corecta fata de afiliati.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de Mihai_Is Vezi Post
    Personal incerc sa nu le promovez, in acest fel ajut si magazinele care au o atitudine corecta fata de afiliati.
    Ca sa completez postul de mai devreme: 2parale, afiliatii si marketingul afiliat

NU exista attitudine corecta fata de afiliati!

Un magazin online este un business (afacere) care are costuri si profit.
    Daca emag ofera 1% e "urat", dar mai bine ca 0%. Daca magazinul X ofera 50% e perfect, e prietenul nostru. NU poti oferii 50% si sa ai produse de calitate si preturi bune = conversii.

Marketingul afiliat este strategie de promovare, foarte buna pentru ca este foarte ieftina.

Cu cat oferi comision mai mare cu atat ai interes sa anulezi comisioane. Un comision de 1-5% este fair, mai ales daca este limitat la 20-25 euro (vezi amazon).

Trebuie sa integeti si magazinele! Au de mentinut preturi corecte, stoc-uri, angajati, ... profit! Cu cat costul cu marketingul afiliat creste, cu atat apar comisioanele anulate.

Sunt cateva magazine cu adaos enorm, care au creat un trend gresit in afiliere, oferind % mari, pentru ca ori au adaos mare, ori din disperare (nu au trafic, seo, vanzari etc.). Cand ele or sa scada %, ajungem la normalitate.

Romanii comanda pe telefon si cu plata Ramburs! Este lege in ecommerce!

A cere anularea telefonului, inseamna ca magazinul respectiv sa inteleaga motivatia si sa poata "tehnic". (vezi postul precedent). Daca imi ceri mie sa scot telefonul, te rugam respectuos sa ceri si celor de la emag (sau altii), iar daca ei "il scot", fac tot posibilul sa-l scot si eu

Magazinele vor profit, asa ca daca eu as avea un magazin maine, as promova magazinul prin marketing afiliat din ziua 0, pentru ca-mi oferta trafic ieftin si ma pot juca cu afiliatii cum vreau eu.

Cei (proprietarii de magazine/ manageri) care nu se pricep (foarte multi), nu inteleg ca depind de afiliati, asa ca fac ce vor ei.
    Cei care se pricep, vorbesc frumos, raspund repede, ofera cateva comisioane si merg mai departe. Restul se rezolva din "tunning"

Daca toti ar intelege ca toata "smecheria" in afiliere este "customer lifetime value" ar renunta la "tiganii" si prosteala. Dar daca ar pricepe asta, ar avea comision normal si ar avea o afacere buna.
    Ultima modificare făcută de Tom; 25th November 2013 la 01:51.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Mihai_Is este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    12th February 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    525
    Putere Rep
    0

Implicit

@tom
    @ magazine noi
    Magazinele vor profit, asa ca eu daca as avea un magazin maine, as promova magazinul prin marketing afiliat din ziua 0, pentru ca-mi oferta trafic ieftin si ma pot juca cu afiliatii cum vreau eu.
    Magazinele vor profit, dar concurenta este cheia!!
    Si afiliatul cui te adresezi!

Pas1
    De maine iti faci un magazin de ex pe fashion (sunt 74 in 2Parale) si de maine il pui sa il promovezi prin marketing afiliat. Afisezi tel, sms, tot ce vrei.
    Oferi comision aproximativ de ex, ca restul de 50, nu sunt mari fluctuatii.
    Ca afiliat gandesc: esti nou, afisezi telefon, etc...de ce sa te promovez?
    Iti trimit mesaj sa scoti telefonul si raspunzi...
    te rugam respectuos sa ceri si celor de la emag, iar daca ei "il scot", fac tot posibilul sa-l scot si eu
    De ce sa te promovez? Am in continuare de unde alege. Promoveaza-te singur!

Pas2
    Urmeaza smecheria:
    Dublezi comisionul fata de concurenti, cookie nu prea conteaza, poti sa il pui si 6 luni sau faci tot felul de concursuri (era unul de ex cu premii in telefoane dar nu se inregistrau comisioanele parca , si te gandesti ca iti scoti parleala pe alte parti: comisioane respinse, comenzi modificate etc...
    Un afiliat daca are cat de cat experienta stie ca asa ceva nu exista, marja comisioanelor etc..
    De ce sa te promovez pe tine, nou venit cand ai acceasi oferta ca cei vechi? Vino cu ceva mai bun sau promoveaza-te singur!

Ramai asa sau treci la pasul 3?
    Pas 3 = atitudine corecta, fair play fata de afiliati, scoti telefon, intelegi ca si ptr ei e un business, au cheltuieli si impreuna puteti obtine profit!

Si mai exista si pasul4 cel mai avantajos pentru afiliati, la noi nu cred ca va exista, apare in general pe nisele profitabile si cu concurenta mare!

scoopo este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    25th November 2010
    Locaţie
    constanta
    Vârstă
    39
    Posturi
    409
    Putere Rep
    29

Implicit

Ai punctat 100% Tom Bravo.Asta cu scosu telefonului e ca si cum... am un site de 5 ani intru in 2parale.ro si vine si zice scoate telefonu ca acuma te promovez eu...Totusi sa nu exageram,comisionale sunt platete de adv.,care are angajati etc..vezi tom mai sus.Am mai vazut discutia cu scoaterea telefonului,mi se pare putin deplasata sa ceri asa ceva..Totusi vorbim de afaceri nu de nemultumiri si frustari.
    scriu gramatical prost :D:D:D:D

LensFlare este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    25th November 2010
    Posturi
    1.114
    Putere Rep
    40

Implicit

@scoopo, nu e deloc exagerat si mi se pare de bun simt, nu iti cere nimeni sa scoti permanent telefonul, doar sa nu fie afisat in pagina produsului la vizitele venite de pe link-uri afiliate, daca vizitatorul doreste neaparat sa sune ai pagina de contact. Vizitatorii respectivi oricum nu ajungeau la tine pe site daca nu erau trimisi de afiliati... deci nu pierzi nimic daca scoti numerele de tel la vizitele venite prin 2Parale si e o situatie win - win.

Eu nu am promovat niciodata magazinele ce afiseaza ostentativ comanda telefonica sau cele care nu afiseaza stocul real si practica schema cu "suna pentru stoc". Acelasi lucru il recomand si celorlalti afiliati, nu are rost sa munciti degeaba.

P.S. E mai bine sa nu mai primesti trafic de la afiliati?
    Ultima modificare făcută de LensFlare; 25th November 2013 la 11:22.

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    81
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    81

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Scoaterea telefonului e pierdere pentru magazine, pierdere pentru afiliati. Foarte multi cumparatori isi ating apogeul aptitudinilor de a folosi internetul in momentul in care au ajuns pe pagina produsului pe care vor sa-l cumpere. Ei n-o sa dea comanda online si n-o sa plateasca cu cardul, in schimb stiu sa foloseasca un telefon. La fel sunt altii care nu au incredere sa comande daca nu e o persoana care raspunde la telefon care confirma ca au pe stoc/ magazinul mai exista/ etc.
    Daca magazinul ii pierde => profit mai mic. Profit mic => trebuie scazut comisionul afiliatului.
    E simplu.

Trebuie sa fii naiv sa crezi ca cei mai multi comanda telefonic din lene si ar fi "stimulati" sa comande online de lipsa numarului de telefon.
    Caut cu jingle.ro.

LensFlare este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    25th November 2010
    Posturi
    1.114
    Putere Rep
    40

Implicit

@puthre, nu sunt de acord cu tine, mai ales ca esti subiectiv (besensual este unul din magazinele care afiseaza telefonul si Y!M in loc de logo). Daca magazinul nu poate vinde online nu merita promovat, afiliatul pierde oricum ar fi din toata afacerea asta si mai bine se concentreaza sa promoveze alte magazine unde nu se fac atat de multe comenzi telefonice.

Cum spuneam si mai devreme, daca nu iti vin vizite de pe link-uri afiliate tu oricum te limitezi doar la traficul organic sau adwords... pe care il poti monetiza prin telefon, Y!M etc. Dar in momentul in care afiliatul iti trimite trafic mi se are normal sa aiba o parte din profitul tau, nu tu ii monetizezi traficul trimis si ii dai nimic daca incurajezi vizitatorul sa plaseze comanda telefonica.
    Ultima modificare făcută de LensFlare; 25th November 2013 la 12:13.

avram este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    59
    Data înscrierii
    7th May 2011
    Posturi
    1.361
    Putere Rep
    59

Implicit

Citat Postat în original de puthre Vezi Post
    Scoaterea telefonului e pierdere pentru magazine, pierdere pentru afiliati.
    afiliatii fac ~10% din vanzarile totale, pentru cei veniti din aff. poti scoate numarul de telefon pus obsesiv . NU vrei , f bine , nu ma intereseaza sa te promovez .
    @kidu merci
    ░▒▓█▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀█▓▒░

RedHat este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    23rd September 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    896
    Putere Rep
    45

Implicit

Citat Postat în original de puthre Vezi Post

Trebuie sa fii naiv sa crezi ca cei mai multi comanda telefonic din lene si ar fi "stimulati" sa comande online de lipsa numarului de telefon.
    Dar trebuie sa fii si mai naiv sa crezi ca cei mai multi nu sunt stimulati sa comande telefonic cand le scrii "Comanda telefonic" cu font de 25 imediat sub butonul adauga in cos. Cine vrea sa comande prin telefon sau sa se informeze despre stocuri iti ia numarul din pagina de contact sau de undeva din header nu e nevoie sa-i dai tu alternativa la adauga in cos.

Nu cere nimeni eliminarea numarului te telefon, ar fi absurd insa plasarea lui undeva mai discret unde sa fie gasit de cei care vor in mod special sa comande prin telefon ar fi de bun simt.
    Ultima modificare făcută de RedHat; 25th November 2013 la 12:24.

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    81
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    81

Implicit

Citat Postat în original de RedHat Vezi Post
    Dar trebuie sa fii si mai naiv sa crezi ca cei mai multi nu sunt stimulati sa comande telefonic cand le scrii "Comanda telefonic" cu font de 25 imediat sub butonul adauga in cos.
    Voi sunteti liberi sa alegeti magazinele pe care le promovati dupa ce criterii vreti, dar eu in locul vostru as fi atent doar la eficienta campaniei per ansamblu pentru mine. Sunt unele magazine care afiseaza numarul de telefon si care convertesc mai bine pentru afiliati fata de alte magazine ce nu afiseaza numarul de telefon. Din perspectiva asta, criteriul afisarii numarului de telefon mi se pare stupid. Dar e o tara libera si fiecare alege cum crede ca e mai bine pentru el.
    Caut cu jingle.ro.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •