Poate sa-mi faca cineva un calcul pentru 200, 300 si 500 de lei (3 luni) pentru contract de comision, fara ca respectiva persoana sa aiba contract de munca / pensie?
Sau 2parale nu permite valori lunare asa de mici?
Poate sa-mi faca cineva un calcul pentru 200, 300 si 500 de lei (3 luni) pentru contract de comision, fara ca respectiva persoana sa aiba contract de munca / pensie?
Sau 2parale nu permite valori lunare asa de mici?
Nu mai CAUT content writer
@Marius, poti solicita retragerea castigurilor incepand de la 100 de lei in sus.
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!
Marius, calculul il poti face foarte usor dupa formula, pentru orice tip de contract de comision si pentru orice suma doresti! Ai procentele in formula de pe pagina anterioara, deci le poti folosi in demersul tau. De asemenea, procentele difera in functie de anumite chestiuni (daca se mai platesc aceste dari si in alta parte, sub alta forma, etc.) sau in functie de personalitatea juridica (persoana fizica, persoana fizica autorizata, societate cu raspundere limitata, etc.) Poti retrage orice suma bruta de la 100 RON in sus!
Nu există un mare talent, fără o mare voință (Honoré de Balzac)
@robyroy: nu sunt integrat in 2parale
@isky: e o intrebare capcana. sau poate nu si gresesc eu. nu bag mana-n foc![]()
Ultima modificare făcută de Catalin C.; 23rd July 2013 la 00:04. Motiv: observatia de mai jos a lui Marius Cristian
Retired
Exact, acesta era avertismentul meu.
Minim 44 incepand din iulie, salariul minim a fost urcat la 800 de lei de la 750 de lei.
Ptr cei fara contract de munca cass (sanatatea) trebuie sa fie cel putin cat este pentru salariul minim, adica 5.5% din 800 = 44lei.
La 100 de lei: 44 + 10.5 + 16 sunt taxe. Ramai cu mai putin de 30 de lei.
Retragerea "ideala" incepe de la 800 de lei.
Daca ai contract de munca din ce stiu nu iti mai retin cei 10.5%, adica ajung sa iti opreasca doar 21.5% nu?
Da, asa e, s-a mai dicutat in acest topic si scrie si pe blogul lor, am vazut mai tarziu linkul dat de lovelife.
Multe din cele expuse aici isi au rezolvarea acolo, exemplul de mai devreme e una din exceptii.
PS: 21.5% se aplica ptr cei cu minim 800 de lei, ptr valori mai mici se aplica: 44lei + 16%.
LE: mai este o exceptie: baza de calcul maxima ptr CAS (pensie) este de 5 * salarii medii pe economie. Peste aceasta valoare ramane constanta. Acum sa aveti voi venituri de peste 110milioane pe luna.![]()
Ultima modificare făcută de Marius Cristian; 23rd July 2013 la 00:08.
Primul mesaj profi trimis de un aff manager in 2p vine de la bioportal, campanie de care se ocupa colegul Marius Morariu, felicitari!
Nu e o intrebare capcana, raspunsul a fost foarte simplu si la obiect. Am raspuns strict pe esenta, fara alte calcule matematice si economice asupra a ce e bine si ce e mai putin bine. Intrebarea este relevanta in functie de posibilitatea minima de retragere pe care o ofera ca plafon cei de la 2p, adica 100 RON (brut). Ca nu e bine sa retragi 100, e limpede ca apa de izvor!Nu, nu gresesti!
Daca ai contract de munca (adica daca esti angajat undeva sau prestezi ceva pentru cineva) NU SE MAI RETINE CAS-ul de 10,5%, ramanand un procent de 21,5% de dat catre 2p (care il da mai departe). Conform noilor reglementari in materie de dreptul muncii, salariul mediu pe economie este de 800 RON, majorarea cu 50 RON peste cei 750 RON (salariul mediul pe economie anterior) intrand in vigoare in legislatia pozitiva din 1.07.2013! Da, este bine sa retragi o suma de 800 RON +, in orice circumstanta posibila, mai ales in cazul personalitatii juridice de persoana fizica, in care taxele si impozitele capata cel mai mare procent posibil retinut la sursa de venit.
Da, sunt informatii utile, oricum totul se schimba foarte rapid in materie de legislatie, mai ales pe partea fiscala. Nu va faceti griji, statul se ocupa benevol de colectarea sigura si "transparenta" a tuturor taxelor si impozitelor datorate in mod direct sau indirect.
Nu există un mare talent, fără o mare voință (Honoré de Balzac)
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)