16th March 2013, 12:02
2 out of 2 members found this post helpful.

Postat în original de
tymbark
@RoManiac ai facut afiliere pe .com? Stii cum e sa faci zeci de site-uri, pui link-urile afiliate si apoi sa uiti de ele si sa le lasi acolo si-ti aduc cate un comision din cand in cand? Fiecare cu strategia lui, nu au toti bani si timp de investit in script-uri custom, care sa trateze toate cazurile posibile. Poate unii prefera sa faca 100 de bloguri gratuite pe wordpress, pun link-urile de afiliere si sa aduca comisioane. Ce te faci in cazul asta? Stai si modifici link-urile in toate cele 100 de bloguri? Mi s-ar parea normal sa fie rezolvata cumva de 2p situatia asta, sa trimita vizitatorul undeva, sa faca ceva, nu sa-l duca pe pagina aia useless
1. Da fac afiliere pe .com
2. Faptul ca te apuci sa lucrezi total ineficient creand 100 de bloguri pe care iti este aproape imposibil sa le administrezi, nu face din 2P vinovat de lipsa ta de eficienta cand e vorba de administrat propriile siteuri. Daca ai 100 de bloguri si volum maricel de date pe care le administrezi strict manual din punct de vedere al managementului de continut e clar ca proiectul ala va fi mort la un moment dat si singurul vinovat esti tu. Orice mica modificare din partea sistemului de afiliere te pune in foarte mare dificultate aproape imposibil de a mai avansa cu proiectul. In momentul ala ajungi sa iti manifesti frustrarea si cauti vinovati . Cel mai la indemana e sistemul 2P care te-au pus in dificultate. Dar uiti din vedere esentialul. Siteul pe care promovezi e al tau , nu al lor. E datoria ta sa adaptezi solutiilor propuse de 2P. Nu vine vine muntele la Mohammed ci mai degraba invers. 2P propune si pune la dispozitia afiliatilor un set default de solutii. Fiecare afiliat va trebui sa-si adapteze acele solutii in functie de ce necesitati si posibilitati are.
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Postat în original de
RedHat
Eu nu imi fac probleme din punctul asta de vedere, insa imi vine greu sa cred ca tanti Marta care scrie despre masti de ten si fasole batuta se descurca. Oare cati dintre afiliati sunt si programatori? Iti raspund eu, foarte putini. Cei mai multi abia au invatat sa instaleze un wordpress.
Nu prea iti inteleg atitudinea vizavi de "cereri catre 2parale". Nu e de datoria lor sa faca platforma cat mai eficienta?
Acolo unde se poate sa isi faca treaba, unde nu se poate sa isi faca afiliatii solutii custom, ca nu au de ales. Sau tu preferi sa isi faca cateva mii de afiliati solutii custom pentru o problema care o poate rezulva 2parale cu cateva linii de cod?
Tanti Marta nu se pricepe dar ea scrie. Nu zice nimeni nimic. Va ciuguli niste bani cat timp nu vor aparea modificari si articolul ala isi va face treaba. Dar tanti Marta trebuie sa se gandeasca ca lucrurile se SCHIMBA. Daca nu face fata schimbarilor ce se impun ... ghinion va muri cu articolul in brate. Tanti Marta isi mareste cu timpul experienta si realizeaza ca ii trebuie un minim sistem de management al articolelor puse frumos pe caprarii. Si atunci tanti Marta va fi fericita ca la multe schimbari va reusi sa faca fata.
16th March 2013, 12:37
Mai @Stefania. Asta e un pic culmea. Daca tu ca proprietar de site nu esti capabil sa-ti administrezi siteul eficient cum D-zeu sa te descurci? Platforma wordpress are specificul ei. Una e sa te apuci sa te marketezi tu personal prin intermediul unui blog si alta este sa folosesti wordpressul ca platforma de afiliere. Wordpressul nu este pregatit default pentru asa ceva. Wordpressul reprezinta o solutie limitata fara alte instrumente care sa te ajute sa faci afiliere pe el.
E ca si cum vrei sa-ti faci un magazin online si te apuci sa construiesti cu Macromedia 1000 de pagini html pentru fiecare produs. Te trezesti ca peste o saptamana furnizorul iti modifica preturile. Iar tu consideri ca munca ta e luata in deradere. Cum poti tu acum sa modifici 1000 de pagini si sa actualizezi pretruile. Daca de la inceput foloseai o platforma de ecommerce treaba asta o rezolvai dintr-un click. Asa cu 1000 de html-uri chioare nu prea ai solutie si magazinul iti moare pentru ca nu il poti administra. Si atunci ce te faci? Incepi sa urli la furnizor cum de nu se gandeste la tine ca solutia tehnica nu-ti permite sa modifici preturi?
16th March 2013, 12:51

Postat în original de
Stefania Trandafir
Daca lui Tanti Marta nu-i spui de la inceput ce o asteapta in afiliere si afla din forumuri ca daca nu-si face rost de un sistem de management al articolelor la un moment dat, tot despre ce scrie ea, moare....cine crezi ca o mai prinde pe Marta in 2Parale?

Si nu-i de ras, afiliatii sunt persoane cu anumite abiliatati:de a scrie, pasionati de un domeniu, etc. orice complicatie gen managementul articolelor, cand un magazin se suspenda temporar, nu-i incurajeaza sa se mai apuce de treaba asta.
Adica in loc de cateva linii de cod care sunt la indemana lui 2Parale, mai bine sa-i punem pe afiliati sa caute sisteme de management al articolelor, sa angajeze programatori si alte grozavii. brrrrr...
Tanti Marta poate castiga ceva sute de euro pe luna si e multumita. Daca vrea mai mult, e vremea ca tanti marta sa se dezvolte. Nu e vina 2parale ca tanti marta nu stie afiliere, sau ce e ala "redirect".
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
16th March 2013, 13:05
1 out of 1 members found this post helpful.
Stefania,
Uite cum as face eu (nu zic ca e cea mai buna idee, dar poate te ajuta):
1. As lua plugin-ul de wordpress: WordPress › Broken Link Checker « WordPress Plugins
2. As intra pe 2parale sa iau variabila "unique=XXXX" ce tine de site-ul suspendat. (o notez pe undeva)
3. As intra pe plugin-ul instalat (din Tools -> Broken Links). As cauta toate link-urile ce fac referire la site-ul suspendat (care au acel "unique=XXX")
3. As inlocui cu un alt URL (cu Edit) care ar duce la un alt magazin, cu aproximativ aceeasi informatie sau pur si simplu as sterge URL-ul.
Tot necesita o munca, dar cred ca e mai rapid asa.
16th March 2013, 13:10

Postat în original de
Stefania Trandafir
Aaaa pai nu ne intelegem.
Eu nu-mi doresc sa fac afiliere cu site-uri gen ecommerce, asta o fac deja magazinele din 2Parale....
@Stefania cu riscul de a te supara. Cred ca ai inteles fix zero ceea ce am discutat. Consider ca interpretarea datelor de catre tine urmeaza o logica fracturata si lipsita de rationament. Nu stiu cum ai interpretat tu lucrurile de ai ajuns la concluzia ca am recomandat sa faci afiliere pe platforma de ecommerce. Imi bat gura degeaba.
Ultima modificare făcută de RoManiac; 16th March 2013 la 13:16.
16th March 2013, 13:19

Postat în original de
Stefania Trandafir
Multumesc, in sfarsit cineva care vorbeste romaneste.
Am sa studiez solutia asta si am sa-ti spun ce am reusit.
Ma multumea si
Link2 2Parale dar dupa ce l-am instalat, la cateva zile nu mai functiona corect si l-am sters. Cel putin cand magazinul era suspendat sau nu mai era in 2Parale, linkurile se duceau spre magazinele respective, nu spre HOPA! Linkul a expirat!
Stefania,
Dupa ce intri pe plugin Tools -> Broken Links, ai sus in dreapta un search. Acolo poti sa cauti dupa URL, si pui in field-ul de cautare "unique=XXX". Iti va arata toate link-urile ce contin acel unique si in ce post apare.
Ultima modificare făcută de inSecure; 16th March 2013 la 13:32.