25th February 2013, 23:23
1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
Dragos Bunea
Din ce stiu chiar daca Flanco si eMAG au actionariat comun nu se vor uni nici macar sub umbrela Profistshare, tind sa cred ca Flanco isi va deschide un sistem propriu de afiliere sau va renunta de tot la marketing-ul afiliat. E greu de crezut ca vor reusi sa atraga afiliati intr-un sistem propriu dupa ce s-a intamplat de Black Friday 2012.
Se pare ca 2parale vor trebui sa atraga noi advertiseri in categoria IT&C altfel risca sa ramana doar cu vreo 2-3 advertiseri de top. E pacat ca unii nu au inteles afilierea si au data cu bata-n balta, iar apoi se plang ca e scump sa plateasca advertoriale la X bloguri ca sa compenseze lipsa afiliatilor, nasol. Nu stiu daca plecarea Flanco are legatura si cu ce s-a intamplat de BF 2012, dar cred ca au fost destui care au zis pas cand s-au intepat si probabil ca acest lucru s-a reflectat in lunile ce au urmat, iar acum a venit inevitabilul.
Pai hai sa intelegem afilierea si invers = dpdv magazin.
Emag, sau altex au produse cu adaos de 3%. ............. Da, au si produse cu > 25% adaos, si chiar > 100% (brandurile proprii, care de fapt nu exista) dar daca vanzarile tale in principal sunt la produse cu < 10-15% adaos, se simte "greu" comisionul afiliatului.
Apropo, costurile de retur si service (in unele cauzuri) sunt incluse in adaos. Ca si restul de cheltuieli.
WE BUILD A BRAND. ok, pana cand?
- pana cand fondul de investitii, nu mai investeste
- pana cand romanul se "desteapta".
- pana cand "extra income" nu mai vine.
Sunt magazine gen Flanco sau Altex, gigantice! Brand online la ce? Pentru magazinele offline, targetul este sa aduci omul in magazin, nu sa cumepre 1 produs la "reducere" si sa revina anul viitor de craciun! Pliantele din posta au rostul lor, foarte bine definit.
Amazon face afiliere, dar la un produs IT&c iti iei maxim 24 usd!!! Maxim, fie ca ai comision de x%, nu sari de 24 usd, iar tu ai vandut un imac de 1900 usd.
Un exemplu relevant de ce "afilierea" e inca o joaca de "marketing" de scurta durata.
Emag vinde asigurari prin afiliere:
- 6 % comision afiliat
- 10 % reducere (5% in anumite luni)
- 2-3% transport
- x% alte costuri (print, call center...)
Asiguratorii ok au maxim 16%. Da, stiu, facem brand! putem sa avem si pierdere. Brand la ce?
Magazinele pe nisa "fashion" care vand "balarii si junk" au adaos de la 30% pana la 2-300%, ca sa nu zic mai mult. Acolo e alta discutie, ei isi permit (> 50%), si chiar adora afilierea. Dar acum vb de IT&c.
Off: voi chiar aveti impresia ca magazinele mari it&c ar supravietui fara "contracte" in spate? Cu magazine, sute (mii) de angajati (care au si taxe), utilitatii, shipping ..... ?
Oare cate produse trebuie sa vanda o retea de magazine, ca sa obtina si profit? Ati vazut voi cozi la "casa" in magazinele de it&c? Nici in era "cumperi ce vrei cu buletinul lui Dan", nu erau cozi, dar acum?
Ultima modificare făcută de Tom; 25th February 2013 la 23:34.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
25th February 2013, 23:56
Nu-s de acord cu tine Tom.
Altex de ce n-a iesit din afiliere? Ba mai mult a investit probabil niste multi bani in programul asta a lor si inca o face. Daca afilierea omora profitul nu mai vedeai interesul de acum. Altex fata de Flanco se prezinta cu preturi ceva mai mici, ei cum isi permit afilierea?
Unii advertiseri nu se pregatesc deloc pentru MA. Intra si ruleaza din inertie fara sa investeasca in cunostiintele unui manager dedicat, fara sa-si faca un plan pe termen lung, samd.
Afilierea cere munca si implicare activa. Unii nu vor, altii nu inteleg sau mai rau ,nu-si dau seama ce trebuie facut.
26th February 2013, 00:35

Postat în original de
Stefania Trandafir
Lucreaza cineva cu tool-ul Link2 2Parale ?
Unde anume in site se integreaza scriptul? In wordpress in special...
Exista vreun plugin pentru instalarea unor astfel de scripturi?
Nu-s sigur dar din cate imi amintesc se pune in header.php . Parca era si un plugin wordpress de genul add2header sau echivalent, asta daca nu te descurci cu editarea directa a fisierului de care vorbeam. Pluginul te ajuta sa adaugi cod in header fara sa umbli la editarea fisierului