Pagina 234 din 577 PrimulPrimul ... 134184224232233234235236244284334 ... UltimulUltimul
Rezultate 2.331 la 2.340 din 5770

Subiect: 2parale, afiliatii si marketingul afiliat

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de Dragos Bunea Vezi Post
    Din ce stiu chiar daca Flanco si eMAG au actionariat comun nu se vor uni nici macar sub umbrela Profistshare, tind sa cred ca Flanco isi va deschide un sistem propriu de afiliere sau va renunta de tot la marketing-ul afiliat. E greu de crezut ca vor reusi sa atraga afiliati intr-un sistem propriu dupa ce s-a intamplat de Black Friday 2012.
    Se pare ca 2parale vor trebui sa atraga noi advertiseri in categoria IT&C altfel risca sa ramana doar cu vreo 2-3 advertiseri de top. E pacat ca unii nu au inteles afilierea si au data cu bata-n balta, iar apoi se plang ca e scump sa plateasca advertoriale la X bloguri ca sa compenseze lipsa afiliatilor, nasol. Nu stiu daca plecarea Flanco are legatura si cu ce s-a intamplat de BF 2012, dar cred ca au fost destui care au zis pas cand s-au intepat si probabil ca acest lucru s-a reflectat in lunile ce au urmat, iar acum a venit inevitabilul.
    Pai hai sa intelegem afilierea si invers = dpdv magazin.

Emag, sau altex au produse cu adaos de 3%. ............. Da, au si produse cu > 25% adaos, si chiar > 100% (brandurile proprii, care de fapt nu exista) dar daca vanzarile tale in principal sunt la produse cu < 10-15% adaos, se simte "greu" comisionul afiliatului.
    Apropo, costurile de retur si service (in unele cauzuri) sunt incluse in adaos. Ca si restul de cheltuieli.

WE BUILD A BRAND. ok, pana cand?

- pana cand fondul de investitii, nu mai investeste
    - pana cand romanul se "desteapta".
    - pana cand "extra income" nu mai vine.

Sunt magazine gen Flanco sau Altex, gigantice! Brand online la ce? Pentru magazinele offline, targetul este sa aduci omul in magazin, nu sa cumepre 1 produs la "reducere" si sa revina anul viitor de craciun! Pliantele din posta au rostul lor, foarte bine definit.

Amazon face afiliere, dar la un produs IT&c iti iei maxim 24 usd!!! Maxim, fie ca ai comision de x%, nu sari de 24 usd, iar tu ai vandut un imac de 1900 usd.

Un exemplu relevant de ce "afilierea" e inca o joaca de "marketing" de scurta durata.

Emag vinde asigurari prin afiliere:

- 6 % comision afiliat
    - 10 % reducere (5% in anumite luni)
    - 2-3% transport
    - x% alte costuri (print, call center...)

Asiguratorii ok au maxim 16%. Da, stiu, facem brand! putem sa avem si pierdere. Brand la ce?

Magazinele pe nisa "fashion" care vand "balarii si junk" au adaos de la 30% pana la 2-300%, ca sa nu zic mai mult. Acolo e alta discutie, ei isi permit (> 50%), si chiar adora afilierea. Dar acum vb de IT&c.

Off: voi chiar aveti impresia ca magazinele mari it&c ar supravietui fara "contracte" in spate? Cu magazine, sute (mii) de angajati (care au si taxe), utilitatii, shipping ..... ?

Oare cate produse trebuie sa vanda o retea de magazine, ca sa obtina si profit? Ati vazut voi cozi la "casa" in magazinele de it&c? Nici in era "cumperi ce vrei cu buletinul lui Dan", nu erau cozi, dar acum?
    Ultima modificare făcută de Tom; 25th February 2013 la 23:34.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Marius Morariu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    29th September 2011
    Posturi
    759
    Putere Rep
    45

Implicit

Nu-s de acord cu tine Tom.

Altex de ce n-a iesit din afiliere? Ba mai mult a investit probabil niste multi bani in programul asta a lor si inca o face. Daca afilierea omora profitul nu mai vedeai interesul de acum. Altex fata de Flanco se prezinta cu preturi ceva mai mici, ei cum isi permit afilierea?

Unii advertiseri nu se pregatesc deloc pentru MA. Intra si ruleaza din inertie fara sa investeasca in cunostiintele unui manager dedicat, fara sa-si faca un plan pe termen lung, samd.
    Afilierea cere munca si implicare activa. Unii nu vor, altii nu inteleg sau mai rau ,nu-si dau seama ce trebuie facut.

Stefania Trandafir este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    18th June 2012
    Posturi
    550
    Putere Rep
    34

Implicit

Lucreaza cineva cu tool-ul Link2 2Parale ?
    Unde anume in site se integreaza scriptul? In wordpress in special...
    Exista vreun plugin pentru instalarea unor astfel de scripturi?

Dragos Bunea este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    4th January 2011
    Locaţie
    Tulcea
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.036
    Putere Rep
    50

Implicit

@Tom - iti respect opinia, dar de data asta gresesti putin cu adaosurile. Sunt in domeniu IT din 2005, am colaborat cu cei mai mari distribuitori inca de cand eram angajat la o alta firma unde am ajuns sa fac comenzile pe partea de IT. RHS, Asesoft, Skin, FIT Distribution si multi altii mai mici. Spun asta ca sa intelegi ca nu vorbesc din auzite. Adaosul comercial este intr-adevar mai mic ca la Fashion si multe alte nise, dar nu poti sa-mi spui ca eMAG, Altex, Flanco, etc. merg pe minus ca sa faca brand. Singura data cand cred ca eMAG a mers pe minus a fost cand a oferit transport gratuit pentru orice produs. Si-au dat seama ca nu-i a bine cand romanu' nostru a inceput sa comande cabluri la 5 lei de pe eMAG ca na, avea transportul moca. Acum stiu ca face si Altex manevra asta, dar nu cred ca va tine mult - asta daca nu cumva s-a desteptat romanul si a realizat ca nu face bine sa-si bata joc de magazinele online.
    In IT adaosul sare destul de des peste 20-30%, dar ca o medie pot spune ca 15% este un procent mai aproape de realitate, dar daca ne gandim la valoarea vanzarilor o sa ne dam seama ca una e sa vinzi 100 de laptopuri, 100 de smartphone-uri de top, 100 de desktop-uri, 100 de tablete si 100 de televizoare cu un adaos mediu de 15% ceea ce ar insemna cu aproximatie 120.000 de lei, nu toate sunt vandute prin afiliati, deci o sa dai cam 1% (punem 33,33% via afiliati desi e mult si asa), scazi angajatii, taxele, transporturile, etc. si pariez ca tot ramai cu un 60.000 de lei curat, eu zic ca e foarte bine mai ales ca piata IT e in crestere de cativa ani incoace. Un magazin ca eMAG poate vinde cele stipulate de mine mai sus intr-o singura zi mai buna fara probleme, deci?
    Daca e sa compari preturile practicate de eMAG, Flanco, Altex si multe alte magazine online de renume o sa iti dai seama ca nu se practica chiar adaosul cel mai mic, ba eMAG a devenit destul de scump in ultima perioada si tot baga promotii cu carduri Cadou, deh, romanului ii plac promotiile si ei speculeaza foarte bine acest aspect.
    Faza de bf 2012 cu Flanco se pare ca nu ai inteles-o sau nu pe deplin din ce vad. Flanco a beneficiat de trafic moca in ziua aia desi a promis afiliatilor reduceri si bla bla-uri. Ce s-a intamplat? Flanco a inchis taraba si a trimis toti vizitatorii in magazine sa cumpere produse ce ce se aflau la oferta disponibila in pdf-ul de pe prima pagina a site-ului.
    In fine, din ce spui tu se pare ca toate magazinele de pe nisa IT&C fac sau au facut afiliere doar pentru brand ceea ce cred ca este total gresit. Un magazin online face afiliere pentru a atrage noi clienti, pentru a face vanzari, exact ca si prin orice alta metoda de marketing numai ca aici plateste proportional cu rezultatele. Pentru branding se fac campanii in social media, se fac concursuri de tipul "Reteaua", se fac reclame la tv si multe altele, dar nu marketing afiliat desi si de aici rezulta branding, dar nu e scopul principal ci vine ca un bonus din partea afiliatilor
    "Blog de afiliat si calatorii: Dragos Bunea Blog"

Tom
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

Implicit

Citat Postat în original de Marius Morariu Vezi Post
    Nu-s de acord cu tine Tom.

Altex de ce n-a iesit din afiliere? Ba mai mult a investit probabil niste multi bani in programul asta a lor si inca o face. Daca afilierea omora profitul nu mai vedeai interesul de acum. Altex fata de Flanco se prezinta cu preturi ceva mai mici, ei cum isi permit afilierea?

Unii advertiseri nu se pregatesc deloc pentru MA. Intra si ruleaza din inertie fara sa investeasca in cunostiintele unui manager dedicat, fara sa-si faca un plan pe termen lung, samd.
    Afilierea cere munca si implicare activa. Unii nu vor, altii nu inteleg sau mai rau ,nu-si dau seama ce trebuie facut.
    Nici nu trebuie, nu e obligatoriu Fiecare cu parerea lui.

La intrebarea despre Altex, nu-ti pot raspunde, pentru ca nu e ok. Iti poti cauta raspunsurile singur.

Banuiesc ca ai o afacere activa si faci diferente intre "profit", "venit" sau "cifra de afaceri". E o diferenta majora intre cei care vor sa faca profit, si cei care vor "cifra de afaceri". Pentru MA ai nevoie de mult mai mult decat un feed in 2 parale. Sunt companii care "incearca" afilierea si altele care au o strategie pe termen lung.

In timp, cei care vor considera MA ca parte din afacerea lor, o sa fie din ce in ce mai mic. Conditiile se vor inasprii pentru afiliati, si piata va evolua in bine. Momentan e o mare "incercare", unde nisa de it&c e foarte sensibila, e nisa cu adaos destul de mic la produsele bune, care se vand offline. Produsele "slabe" se vand offline, iar acolo e si adaos-ul mai mare. Nu poti cere un Afiliat manager la cei care fac incercari, si au un business de "test". Da, ai pretentie de la cei care au un business ok, si surprinzator acolo chiar e posibil sa gasesti.

Ai nevoie de online ca sa sustii offline? Cu siguranta.
    Ai nevoie de afiliati ca sa cresti? Cu siguranta.

Marketingul Afiliat e foarte bun, si util (atata timp cat aduce plus valoare), dar nu pentru oricine. Si repet, nisa de it&c, e foarte sensibila la afiliere. Eu cred ca si 3% e mult, si afiliatii trebuie sa fie "cineva" ca sa poata obtine acei 3%. Cum e si in state. Cate magazine au propriul sistem de afiliere? De ce ai nevoie de sistem inhouse?
    Brandurile au foarte putini afiliati, si selectati cu mare atentie. Si NU au nevoie de sistemul propriu de afiliere, ci doar de cerinte clare ca sa-si mentina "brandul".

Cati afiliati are Ralph Lauren? Dar Apple? Dar Dell? Dar Target? Dar Wallmart? Victoria Secret? Coach?...........si NU, nu au program propriu de afiliere!

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

@ dragos. Nu m-am explicat corect? Nu am treaba cu Flanco, nu am cumparat de la ei, si nu cumpar din magazinele fizice Stiu ce au facut de BF, pt ca citesc forumul si daca te uiti, am si raspuns atunci, destul de acid (in stilul meu), ca e urat sa-si faca brand pe "carca" afiliatilor.
    Intamplator sau nu, stiu sigur ca emag are produse cu 2% adaos, stupid sau nu e treaba lor.

La asigurari poti calcula singur, sa te convingi.

Din pacate se pare ca am probleme de exprimare.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    29th September 2011
    Posturi
    759
    Putere Rep
    45

Implicit

Citat Postat în original de Stefania Trandafir Vezi Post
    Lucreaza cineva cu tool-ul Link2 2Parale ?
    Unde anume in site se integreaza scriptul? In wordpress in special...
    Exista vreun plugin pentru instalarea unor astfel de scripturi?
    Nu-s sigur dar din cate imi amintesc se pune in header.php . Parca era si un plugin wordpress de genul add2header sau echivalent, asta daca nu te descurci cu editarea directa a fisierului de care vorbeam. Pluginul te ajuta sa adaugi cod in header fara sa umbli la editarea fisierului

Tom
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

Implicit

Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    29th September 2011
    Posturi
    759
    Putere Rep
    45

Implicit

Tom tu cred ca n-ai incercat afilierea deloc. Zic asa la modul serios, implicat activ macar o perioada de 3-6 luni.

Intrebarile erau retorice

Dragos Bunea este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    4th January 2011
    Locaţie
    Tulcea
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.036
    Putere Rep
    50

Implicit

@Tom - la asigurari sunt sigur ca eMAG au un procent mai mare de 16%, asta e procentul uzual oferit partenerilor, adica si eu daca vreau sa devin partener primesc acest procent, dar eu nu sunt eMAG si nu am volumul lor de vanzari. Tin minte ca acum ceva ani aveam langa magazinul meu din oras un nene "afiliat" la Euroins si inca o companie de asigurari. Mi-a spus ca el castiga pana la 25% la Euroins, deci procentul ala e mult mai mare in cazul eMAG.
    Si despre produsele cu 2% adaos zic ca le numaram pe degete pentru ca sunt al naibi de putine, dar cu siguranta compenseaza prin numarul mare de produse vandute.
    Sa nu uitam ca principalul furnizor al eMAG-ului este Asesoft si cu asta am spus destul.

@Tom - prefer sa discutam aici pentru ca intotdeauna au fost apreciate discutiile de acest gen, plus ca raman in "istorie" si putem face referire la ele (cum ai facut si tu un pic mai sus) atunci cand e cazul.
    P.S. Ideea e sa nu discutam numai pe baza eMAG pentru ca atunci ar trebui sa mergem in celalalt topic destinat lor. Eu prefer sa discut despre tot ce inseamna afiliere si marketing afiliat la nivel national, dar observ ca ai adus in discutii retele din afara tarii ceea ce nu isi are rostul, ei sunt la un alt nivel si cum deja stiim, sunt putine lucruri care merg pe .com si care pot fi implementate si in .ro
    Ultima modificare făcută de Dragos Bunea; 26th February 2013 la 01:08.
    "Blog de afiliat si calatorii: Dragos Bunea Blog"

Tom
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

Implicit

@ dragos. Sunt genul care vb pe baza unor lucruri concrete, nu din "carti".

@ dragos si marius: Daca vreti ca continuam discutia, o putem face pe chat, (si asa nu folsoeste nimeni chatul) ca sa nu stricam topicul cu explicatii de business. Daca nu, ramane asa.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •