15th May 2013, 12:28
5 out of 5 members found this post helpful.
Mai scriu o data si ma retrag din aceasta discutie pentru ca oricum nu va duce nicaieri.
Si eu am cumparat vouchere de la emag desi stiam situatia fiscala in care se invart, si eu am cumparat de la magazinul din colt care nu-ti da bon, am cumparat si din piata, am cumparat si fara facturi ... le-am facut pe toate pentru ca traiesc in aceeasi societate si uneori nici macar nu ai de ales, dar sa mergi atat de departe incat sa consideri ca aceste lucruri ti se cuvin mi se pare prea mult.
Ultima modificare făcută de Kaa; 15th May 2013 la 12:35.
15th May 2013, 12:46
1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
Dragos Bunea
@Cluadiu B - al naibii evazionist ce esti tu si cum nu vrei tu sa fii corect fata de societatea asta care este prea corecta cu tine. Explica-i tu lui Kaa cat de corecta este societatea in care traiesti si cum in fiecare zi vrei sa faci mai mult pentru ea, poate intelege si el de acolo sus de unde e.
@Kaa - opreste-te aici ca e mai bine. Eu am o vaga impresie ca tu traiesti pe un norisor de puf undeva sus si te uiti asa cu dispret la amaratii astia ca noi. Lasa-ne!
Nu stiu care sunt cei 3 care au dat plus, dar eu sunt cel care ti-a dat un negativ pentru ca am considerat ca a face "pomanagii" pe o mana de oameni care au muncit corect si li s-a OFERIT posibilitatea de a fi recompensati prin vouchere mi se pare total deplasat.
Ar trebui si infund puscaria ca nu am platit impozite pe vouchere. Sa-mi fie rusine! Nu-i explic nimic lui Kaa ca oricum nu baga nimic la cap, mai ales lucruri venind din partea unui pomanagiu.
15th May 2013, 14:41
5 out of 5 members found this post helpful.
Se spun multe dar nu stiu cati inteleg cu adevarat care este adevaratul motiv pentru care se renunta la aceste vouchere, eu va pot da 2 posibile motive:
1. Conform legilor din romania orice firma poate face cheltuieli de protocol (cafele, mese la restaurant, cadouri, etc.) care sunt considerate cheltuieli deductibile in limita a 2% din cifra de afaceri a firmei. Voucherele pe care le primiti voi de la Emag legal vorbind nu pot fi incadrate decat la "cheltuieli de protocol" si sunt deductibile pentru Emag in limita a 2% din cifra de afaceri. Cel mai probabil valoarea voucherelor a ajuns sa depaseasca 2% din acea cifra de afaceri si automat Emag ar fi trebuit sa mai plateasca inca 16% din valoarea lor catre stat, lucru cu care normal ca nu poate fi de acord din motive economice...
2. O alta posibila motivatie pentru eliminarea voucherelor este legata de externalizarea serviciului catre conversion care va emite niste facturi de prestari servicii catre Emag, asa cum 2parale emite facturi catre advertiseri, astfel nemaiexistand temei legal in baza caruia sa se acorde aceste vouchere cum nici 2parale nu poate face acest lucru cu afiliatii sai.
Din punctul meu de vedere (daca gresesc rog un cunoscator in ale contabilitatii/fiscalitatii sa ma corecteze) aceasta renuntare la vouchere nu are nici o legatura cu migrarea la profitshare 2.0 sau cu faptul ca nu vrea emag sa mai acorde vouchere, este strict legata de faptul ca acea cheltuiala nu mai poate fi deductibila pentru emag sau conversion sau cine mai e firma din spatele profitshare. Voi chiar credeti ca ei nu sunt constienti ca vor pierde o parte din afiliati facand aceasta miscare? Este un risc pe care si l-au asumat....
@Kaa, daca emag vrea maine si ii face cadou lui Claudiu B 100 de tablete si 100 de laptopuri, o incadreaza la cheltuiala de protocol, plateste impozit pentru ce depaseste 2% si aia e. Claudiu B nu trebuie sa-si declare acest venit si nici nu poate fi considerata evaziune fiscala... asta e legea in Romania si in UE, pentru ca la intrarea in uniune codul fiscal a fost oarecum aliniat cu celelalte state membre.