@Octav, cumparatorul trebuie sa vina doar de pe site-uri aprobate de Profitshare. Cu alte cuvinte cel care a generat link-ul nu primeste comision daca click-ul se da in Google.![]()
@Octav, cumparatorul trebuie sa vina doar de pe site-uri aprobate de Profitshare. Cu alte cuvinte cel care a generat link-ul nu primeste comision daca click-ul se da in Google.![]()
Ultima modificare făcută de avram; 2nd August 2013 la 10:40.
░▒▓█▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀█▓▒░
Stim si noi asta si profitshare, dar lor le convine, de ce sa modifice ceva cand se castiga mai bine asa
Eu daca vreau sa pun link-uri pe un site neautorizat pot sa o fac si sa apara refer de la un site autorizat (atunci cand se transmite), poti pune un script de short url si redirect pe site-ul autorizat si acesta sa transmita refer.
Asa ca masura lor de a se inregistra comisioanele doar cu refer clar de la site-uri autorizate este nula
Ar putea foarte bine sa verifice manual doar la acele comisioane la care sa inregistrat refer dar de la un site ciudat si neaprobat si sa le anuleze, dar nu sa ignore tot ce sistemul lor nu poate detecta
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
Sunt multe de zis de Profitshare. De la faptul că unii au întrebări fără răspuns la suport de luni de zile (la alte sisteme de afiliere ți se răspunde la întrebări și în 24 de ore chiar dacă ai 0 comsioane; să nu mai zic că la alții ai și număr de telefon să-i suni dacă ai ceva nelămuriri... dacă ești afiliat VIP) până la faptul că angajaților Profitshare le e permis să facă afiliere la alte sisteme sau chiar la Profitshare. Eu când am văzut că l-au luat pe domnul ... am știut că până la sfârșitul anului o să renunț la Profitshare. Și acum din 15 august, chiar nu am chef să mă adaptez noilor reguli și să mi copieze diferite idei un angajat/prieten Profitshare și să le utilizeze la alte sisteme.
Se ține cont de referrer, iar despre pierderi pot spune cu certitudine că se pierd clicuri și comisioane care nu pot fi recuperate. Așa e la orice program de afiliere. Că la Profitshare se pierde mai mult sau mai puțin asta e altceva. Rău e că cei care fac spam la greu sunt lăsați în sistem pentru a suprascrie cookie.
Link-urile Profitshare nu o să aibă noindex deoarece problema e cunoscută demult și deloc remediată. E așa cum zice Lens, link-urile Profitshare stau foarte bine în Google.
Orice program de afiliere cunoscut a făcut lucruri similare eMAG Profitshare (Amazon a băgat cookie de 24 ore, Ebay e pus plata pe click etc), în sensul că și-a modificat radical politica deorece și-au dat seama că nu mai pot plătii afiliații. Chestia la programele străine e că au conversie foarte mare, iar în opinia mea eMAG nu se poate lăuda cu așa ceva.
Se știa demult timp că eMAG nu vrea afiliați care să facă performanță, ci doar expunere ieftină. Dacă vroia afiliați performanți atunci le furniza niște instrumente performante cum au făcut pe partea de advertiser.
Ziceau că în iulie eMAG o să fie marketplace adevărat - mai multe oferte per produs. Nimic.
De viitorul Profitshare ce să mai zic. Incert... că nu au reușit să atragă advertiseri... și poate că și asta i-a forțat să facă anunțul cu cookie de 10 zile și altele.
Cert e că eMAG nu o să piardă pe termen scurt deoarece are foarte mulți afiliați - pleacă unul, vin zece în locul lui. Și vor rămâne în sistem cei care sunt mulțumiți cu puțin.
Da' nici cei nemulțumiți nu pierd pentru că întotdeauna există alternative.
Pai da, ei nu sunt autonomi , nu sunt afectati ca se pot pierde comisioane de zeci de mii de ron din care trebuie sa plateasca angajatii si taxele ...Sunt angajati la stapan .
Au facut si ei concurs , nu intreseaza pe nimenitot despre emag vorbim ...fara identitate raman
░▒▓█▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀█▓▒░
In curand o sa renunt si eu la Profitshare pentru ca nu imi convin urmatoarele:
- se vrea cu orice pret rescrierea cookie-ului afiliatului - au renuntat la newsletter pentru ca nu era asa de eficient dar link-urile afiliate sunt indexate in Google si rupe conversia pe long tail;
- nu au lamurit clar care e treaba cu spam site-urile, nu ai voie sa faci dar vad din ce in ce mai multe... aici banuiesc ca le lasa sa faca ceva comisioane si pe urma le da afara din sistem fara sa le dea bani;
- orice mesaj / anunt public este cel putin ambiguu;
- suportul e praf, nu raspund destul de clar la intrebari simple (asta in cazul in care raspund);
- faptul ca au redus comisionul la 1% pe o categorie ce vindea bine (Telefoane Mobile) ne arata clar directia, in curand toate nisele ce nu au nevoie de promovare speciala vor avea comision infim pentru a forta afiliatul sa le promoveze doar nisele ce vand prost;
- cookie-ul de doar 10 zile ne lasa fara 15 - 20% din comisioane;
- conversia nu e chiar atat de buna pe cat se lasa impresia pentru ca au preturi mari si anuleaza prin orice metode posibile cookie-ul;
Probabil mai sunt multe de scris aici dar nu imi vin in minte momentan...
Cu ultimele schimbari, ma bucur ca m-au ajutat sa ma hotarasc sa ma axez exclusiv pe 2parale si eventual pe Altex![]()
Lol cat de ingeniosi sunt oamenii. La prima vedere cand te uiti peste articolul lor chiar par schimbari in bine, dar cand te uiti mai atent iti dai seama ca de fapt e o mare porcarie. Practic au marit comisioanele la categoriile care nu se vand. Vad ca au pus 4% pe televizoare. Bullshit, oricum ai da-o, iesi mai bine sa vinzi un tv la altex cu 3% decat unul la emag cu 4%. Telefoanele care converteau bine le-au bagat 1%, laptopurile si tabletele le-au lasat tot cu 3%. In concluzie "marirea" comisioanelor nu e nimic in avantajul afiliatilor, in conditiile in care nu promova nimeni emag pentru detergenti, scutece sau becuri.
Am vazut ca si aici si pe diverse bloguri unde se discuta despre recurenta scazuta la 10 zile oamenii o comparau cu cea de la amazon de 1 zi. Mi se pare aberant tinand cont de ratele de conversie le celor 2 platforme.
PS. Aia cu rezervarea drepturilor de a reseta cookies-urile de black friday e maxima. Mkey, emag. Promovam altex, evomag si clickshop de black friday.
Multi afiliati vor pierde cu ocazia Black Friday, au netezit terenul cu anuntul de ieri si cu cateva zile inainte o sa le-o dea maxima la cei care spera sa faca bani frumosi.Eu am scris de ceva timp in topic ca nu se vor face bani de BF, deja ma gandeam ca vor veni cu ceva gen.
E bine totusi ca au anuntat.
Tot raul spre bine, ne indreptam catre alti advertiseri.
Acum inteleg de ce si sorin vlaicu s-a angajat la ei.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)