Pagina 41 din 83 PrimulPrimul ... 31394041424351 ... UltimulUltimul
Rezultate 401 la 410 din 823

Subiect: Schimbari majore de algoritm in google - Aprilie 2012

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    102
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    102

0 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de AntonioTony Vezi Post
    Din proprie experienta spun ca directoarele inca conteaza. Ca exemplu, am dat drumul acum vreo 2 luni la 3 site-uri cu domeniu exact match, site-uri pe care le-am inscris treptat in vreo 250 de directoare si au cateva link-uri pe niste site-uri de anunturi.
    N-am facut nimic altceva si sunt pe prima pagina cu toate 3 site-urile, iar unul este pe o cautare cu concurenta mare.
    Colac peste pupaza, am urcat 2-3 pozitii in ultima saptamana.
    Stiu si la mine e la fel, dar pentru maskatu mi se poate, el are o teorie si daca realitatea constatata la mai multe site contrazice teoria lui si in acelasi timp am si un director web, inseamna ca am interese sa sustin ceva diferit de adevar, parca eu as scrie aici ca sa sustin directorul web si nu cauzele pentru care mi-au fost afectate unele site-uri de pinguin.
    Asa ca fapt divers am zeci de site-uri inscrise in directoare web, si doar 3 au fost penalizate de pinguin, dar eu stiu cum sa inscriu in directoare.
    Aici nu scriem pentru a ne sustine teoria noastra ci pentru a intelege ce fel de link-rui sunt afectate de pinguin Aici cautam solutii
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

joc
    joc este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    12th November 2010
    Locaţie
    Salt Lake City
    Posturi
    25
    Putere Rep
    28

Implicit

Pune si si tu rel=author - vezi detaliile aici: Author information in search results - Webmaster Tools Help

Citat Postat în original de robyroy Vezi Post
    Supriza
    Pe prima pozitie apare un site pe subdomeniu wp, care mi-a copiat cu nerusinare articolul cu tot cu linkurile interioare
    Pe locul 2 apare woio . ro , si io amaratul abia pe pozitia 3.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Acest update este atat de mult despre spam cat si despre politica. Google priveste in viitor cu frica de Facebook. Google+ a cam esuat si daca nu ati citit "se recomanda webmasterilor sa-si faca pagini de Plus" pe care sa le promovam. Dansul Google probabil aduce ceva bani pentru ca vizitatorii o sa faca mai multe clickuri pana sa ajunga la pagina dorita - vazand o interfata cu rezultate noi in cautari este posibil sa faca click si pe reclame, eu am facut-o de multe ori. In plus nu poate lasa unele situri sa stea comfortabil in top pe timp nedeterminat, ar insemna sa creeze multe situri cu autoritate (relativa) la care vizitatorii ar merge direct sarind peste motorul de cautare. Problema noastra este ca ne bazam prea mult pe Google, ar trebui sa folosim si sa promovam alte motoare chiar si mai mici decat Bing si Yahoo. Monopolurile nu sunt bune decat pentru cei care le stapanesc.

Cata. este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    1st August 2005
    Posturi
    330
    Putere Rep
    38

Implicit

Concluzia mea e ca mai bine ne strangem 20 de capete luminate si facem un motor de cautare exclusiv pentru Romania exact cum au si rusii yandex.

Promovam prin 50 de site-uri pe care le detinem motorul de cautare, asta inseamna sa trimitem astia puternici neafectati de pinguin, cateva mii de vizite zilnice spre el, dam niste bani sa mai apara si pe la tv... si poate ne ajuta si guvernul
    Daca il facem cu scopul de a fi bun si nu de a castiga bani imediat dupa el, are sanse sa fie un succes!!

No_name este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    19th February 2007
    Locaţie
    Bacau
    Vârstă
    39
    Posturi
    707
    Putere Rep
    45

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de Maskatu Vezi Post
    Am convingerea ca nimeni nu face un director web doar ca sa ajute alte site-uri...Nu suna romaneste Macar pentru reclame sau link back...Si eu am avut director web dar l-am vandut cand nu l-am mai considerat productiv.

Nu ma refer la declasarile(nu le-as spune penalizari) care au avut loc in aceste zile. Este devreme sa facem aprecieri daca tiparul dupa care s-au petrecut aceste schimbari, include si viziunea G. asupra linkurilor provenite din directoare. Cred doar ca aceste linkuri nu sunt nici pe departe naturale. Ori de asta se va tine seama, cu siguranta. Si chiar nu va fi greu sa se identifice sursa lor. Haideti oameni buni! Numai eu cred asta? Nu ma sustine nimeni?
    Eu te sustin, insa nu pot sa afirm lucrurl asta decat pe .com se pare ca pe .ro sunt alte reguli, din mai multe considerente, poate spun prostii insa unul din ele ar putea fi numarul mult mai scazut de linkuri catre un site. Pe .com sunt cu siguranta mai multi factori care influenteaza pozitia in motorul de cautare.
    Ca sa fiu mai explicit, dau un exemplu:

- Daca nenea Gicu isi face un site de vanzari miere de albine si peste o luna nenea Ion isi face si el un site de vanzari miere de albine. Daca nenea Gicu nu are nici un habar de SEO el va lua poate sa spunem 5 linkuri naturale pe an. Insa Ion are un fiu Johny Junior care mai stie un pic de net si pe langa cele 5 linkuri naturale pe care le ia pe an mai face si 150 de directoare manual submission pe o durata de 3 luni ... @Maskatu cine crezi ca e mai sus in cautari

NU vreau sa par malitios sau arogant insa .com-ul este la un alt nivel cert acolo intervin mult mai multi factori ... a trecut de mult vremea cand foloseam Free Directory List - SEO Friendly - Info Vilesilencer
    Later edit: Vremea directoarelor a disparut de mult ... Cristi (Mezei) SeoPedia: SEO Blog by Cristian Mezei poate sa confirme asta sau sa infirme Webotopia Business Directory

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    Pai tu ai spus despre mine ca am un interes sa imi promovez directorul si de asta sustine contrarul, deci tu ai fost primul care ma atacat.
    Am depasit de mult nivelul in care a avea un director web este ceva important, si il tin acolo sa fie daca tot este facut, reclamele de pe site sunt oferite cadou.
    Nu sunt un pusti care sa tina de ideea de directoare web, eu aici pe forum incerc sa aflu cauzele reale ale penalizarii nu sa sustin ideea de directoare web, am spus doar ca site-urile ce au doar link-uri din directoare web nu au fost afectate de pinguin, dar daca pe tine atat te duce asta e.
    @lovelife eu ti-am dat rep negativa pentru ca mi s-a parut un pic malitioasa reactia ta ... personal ma bucur cand revin membri mai vechi; nu am nimic cu membrii noi, fiecare are un starting point si ma bucura sa vad ca apar noi oameni insa personal as vrea sa ii refacem si pe cei mai vechi sa revina cu idei/ experienta.
    Ultima modificare făcută de No_name; 30th April 2012 la 04:03.

vertedi este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    4th January 2011
    Locaţie
    Alba Iulia
    Posturi
    508
    Putere Rep
    29

Implicit

Inca nu stie nimeni pe ce criterii merge G mare cu pinguinul lui. Problema este ca site-uri care intr-adevar fac SPAM, au ajuns pe prima pagina. Chiar am vazut site cu continut putin si expresia de promovare este repetata de 18 ori. Este posibil sa fie afectate site-urile din RO, pe zone? Adica unu face SPAM si site-ul este OK, iar altul care vinde acelasi produs sa mearga la vale? Eu cred totusi ca nu va mai dura mult acest dans al pinguinului si mai cred ca toate site-urile, dar toate care folosesc expresii de promovare nejustificate in continut, vor avea de suferit si poate mai grav decat cele care deja au fost atinse. Panda, nu prea a afectat Romania, pinguinul asta a dat tot peste cap, rea creatura!

joc
    joc este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    12th November 2010
    Locaţie
    Salt Lake City
    Posturi
    25
    Putere Rep
    28

Implicit

Eu sunt pentru. Primesc destule vizite din conduit.com, babylon.com, fundmoods.com si altele. Dupa cum este yandex in rusia, baidu si alte cateva in china sigur este posibil si in Romania. Problema este cine il face.

Citat Postat în original de Cata. Vezi Post
    Concluzia mea e ca mai bine ne strangem 20 de capete luminate si facem un motor de cautare exclusiv pentru Romania exact cum au si rusii yandex.

Promovam prin 50 de site-uri pe care le detinem motorul de cautare, asta inseamna sa trimitem astia puternici neafectati de pinguin, cateva mii de vizite zilnice spre el, dam niste bani sa mai apara si pe la tv... si poate ne ajuta si guvernul
    Daca il facem cu scopul de a fi bun si nu de a castiga bani imediat dupa el, are sanse sa fie un succes!!

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Si eu gandesc la fel in legatura cu linkurile de la situri cu autoritate.

Cand este vorba de siturile de afiliere Google are o pozitie mai alunecoasa si de fapt chiar deschis contra (nu-mi aproba unele situri in adwords pentru ca sunt de afiliere si le este frica sa nu fac bani multi jucand pe sistemul lor). Ma gandesc ca nu iubesc mult siturile de recenzii plasate in top pentru ca sunt in directa concurenta cu produsele lor si ar vrea ca producatorii sa-si vanda bunurile prin adwords. Speculatia mea dar nu cred ca sunt departe de adevar. In plus multe companii cheltuiesc bani grei pe firme de seo ca sa pacaleasca algoritmul in loc sa cheltuiasca bani in adwords.

Citat Postat în original de BV87FFF Vezi Post
    Eu n-as scoate nimic. Din contra, as cauta sa pun link-uri de cat mai buna calitate, din surse de incredere. As pune chiar si link-uri slab cotate cu ancore si surse cat mai diversificate.

Ar fi prea idioti aia de la Google sa te "amendeze" pentru linkuri de slaba calitate pentru ca tu ca webmaster nu ai control asupra lor, asta ar insemna anarhie. Chestia asta se intampla doar la siteurile noi, cu preponderenta in prima luna de indexare, pentru a evita webspam-ul.

Am facut mai multe siteuri de afiliere, crescand treptat ritmul de inscriere de la unul la altul. 3 au iesit perfect, pozitia 1 pe cuvant cheie, domeniu cu potrivire exacta, al 4-lea mi l-a aruncat in sandbox, la urmatoarele doua am scazut viteza de publicare a linkurilor si nu mi le-a taxat. Mai mult de atat, nu vorbesc de siteuri ci de ... pagini. O singura pagina, pusa pe un domeniu exact match, facuta sa fie in topul cautarii si sa dea vizitatorul click pe reclama.

Guvi este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    9th August 2011
    Posturi
    14
    Putere Rep
    0

Implicit

Directoarele romanesti sunt n-au nici o treaba cu pinguinul. Am doua siteuri noi, bagate in directoare pe un singur anchor, cuvinte competitive, unul a ajuns pe locul 2, altul pe 6, inainte de pinguin si si-au pastrat pozitia. Alte siteuri mai vechi bagate in directoare si-au pastrat deasemenea pozitia.

Singura scadere masiva o am la un site pe un long tail keyword, nu e optimizat seo dupa reguli.Am facut un circ acolo, zeci de linkuri care duc spre homapage, bolduri, densitate mare de keyword-uri, etc. So, parerea mea e ca principala voastra grija ar trebui sa fie optimizarea onsite, acolo cred ca sunt bubele detectate de pinguin.

A doua problema mare pe care o am si nu stiu ce sa fac este un site la care am primit mesaj in webmaster tools cu linkuri suspecte de la mine la altii. M-au lasat o luna dupa care m-au cazut de pe locu 3 pe 7 pe niste cuvinte destul de competitive.E adevarat ca am facut schimb de link excesiv, cred ca erau in jur de 10. Le-am scos, am mai bagat niste nofollow, acum cred ca e ok. Intrebarile mele sunt:

1.Sa trimit siteul la reevaluare in conditiile in care am o copiuta a acestui site, putin modificat( care e acum pe locul 10 pe aceleasi cuvinte), il am bagat in acelasi cont de analitycs, am spre el linkuri dubioase, gen spam commenturi, etc. Risc sa mi-o fur mai rau decat mi-am furat-o acum daca ma evalueaza un operator uman?

2. Considerand ca am rezolvat problemele cu link exchange, daca nu le dau mail si las timpul sa treaca, e posibil sa vina robotelul, sa vada ca nu mai sunt probleme si sa-mi scoata penalizarea?

Guess Who este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    14th January 2011
    Locaţie
    Romanian, Constanta
    Vârstă
    36
    Posturi
    526
    Putere Rep
    0

0 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Parerea mea despre update-ul Pinguine care a avut loc este urmatoarea: Site-urile cu foarte multe backlink-uri adunate care mai de care, din diferite nise G. le-a luat drept spam ( nu pe toate, ci pe care le-a considerat el spam) si automat le-a facut sa numai fie spre acel site ( desi poate ii acordau autoritate siteului ) automat a cazut si site-ul in cautari , cat si cu o penalizare. Site-urile care au fost promovate extrem de natural ( 2-3 link-uri intr-un articol intr-o luna, o medie de 100 backlink-uri lunare ) au fost luate drept prioritare.
    Din tot ce am scris eu mai sus am observat asta pe doua site-uri din aceeasi nisa, dar unul promovat, iar celalalt amagit usor ca cateva backlink-uri si e bine mersi deasupra celui promovat dupa pinguine.
    Concluzia trasa : Google eu cred ca a inceput sa vada seo drept SPAM ( il contrazic pe Matt Cutts ).

tymbark este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    5th November 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    1.355
    Putere Rep
    50

Implicit

Concluzia trasa : Google eu cred ca a inceput sa vada seo drept SPAM ( il contrazic pe Matt Cutts ).[/QUOTE]

stai putin... nu-l contrazice pe Matt, ca te contrazici pe tine singur..

Citat Postat în original de Guess Who Vezi Post
    Site-urile cu foarte multe backlink-uri adunate care mai de care, din diferite nise G. le-a luat drept spam
    din moment ce zici ca era din nise diferite, backlink-uri "adunate care mai de care", e clar ca e vb de link-uri nenaturale, deci campanie de link building pt manipularea ranking-urilor, ceea ce este spam conform Webmaster Guidelines. Deci tu esti de acord cu asta si totusi zici ca seo e spam. Pai Matt Cutts nu se referea la link-uri nenaturale cand zicea SEO... fa diferenta

Chiar tu ai zis ca site-ul promovat mai usor sta deasupra, asta pt ca link-urile par naturale, adica pare SEO conform guideline-urilor si nu te-a penalizat..

Deci google nu vede SEO drept spam, vede SEO-ul nenatural si agresiv, cu link-uri multe si non-related drept spam
    Signatura lipsa

Guess Who este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    14th January 2011
    Locaţie
    Romanian, Constanta
    Vârstă
    36
    Posturi
    526
    Putere Rep
    0

Implicit

din moment ce zici ca era din nise diferite, backlink-uri "adunate care mai de care", e clar ca e vb de link-uri nenaturale, deci campanie de link building pt manipularea ranking-urilor, ceea ce este spam conform Webmaster Guidelines. Deci tu esti de acord cu asta si totusi zici ca seo e spam. Pai Matt Cutts nu se referea la link-uri nenaturale cand zicea SEO... fa diferenta
    Am uitat sa specific site-ul acela promovat cum zici tu nenatural are o vechime de 3 ani, iar cel nepromovat are 7 luni...acel site promovat "nenatural" a adunat in acei 3 ani link-uri nu SIDEWIDE, ci in articole si vreo 10.000 sidewide ( in 3 ani ) ...restu erau advertoriale si tpu .

Pagina 41 din 83 PrimulPrimul ... 31394041424351 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Google ? Ce algoritm foloseste? eu nu mai inteleg nimic
    De urania în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 23
    Ultimul Post: 19th March 2011, 15:01
  2. schimbari la google ?
    De dcosmin83 în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 7th December 2008, 15:13
  3. schimbari google
    De mariuslmm în forumul Google
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 17th May 2008, 17:54
  4. Schimbari Google
    De Ciprian Sorlea în forumul Google
    Ultimul Post: 31st August 2006, 15:25
  5. Google Cumpara Un Nou Algoritm De Cautare
    De Ben Boingeanu în forumul Stiri despre motoarele de cautare, SEO si Marketing
    Ultimul Post: 15th April 2006, 23:04

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •