29th April 2012, 23:55
0 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
AntonioTony
Din proprie experienta spun ca directoarele inca conteaza. Ca exemplu, am dat drumul acum vreo 2 luni la 3 site-uri cu domeniu exact match, site-uri pe care le-am inscris treptat in vreo 250 de directoare si au cateva link-uri pe niste site-uri de anunturi.
N-am facut nimic altceva si sunt pe prima pagina cu toate 3 site-urile, iar unul este pe o cautare cu concurenta mare.
Colac peste pupaza, am urcat 2-3 pozitii in ultima saptamana.
Stiu si la mine e la fel, dar pentru maskatu mi se poate, el are o teorie si daca realitatea constatata la mai multe site contrazice teoria lui si in acelasi timp am si un director web, inseamna ca am interese sa sustin ceva diferit de adevar, parca eu as scrie aici ca sa sustin directorul web si nu cauzele pentru care mi-au fost afectate unele site-uri de pinguin.
Asa ca fapt divers am zeci de site-uri inscrise in directoare web, si doar 3 au fost penalizate de pinguin, dar eu stiu cum sa inscriu in directoare.
Aici nu scriem pentru a ne sustine teoria noastra ci pentru a intelege ce fel de link-rui sunt afectate de pinguin Aici cautam solutii
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
30th April 2012, 03:33
1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
Maskatu
Am convingerea ca nimeni nu face un director web doar ca sa ajute alte site-uri...Nu suna romaneste

Macar pentru reclame sau link back...Si eu am avut director web dar l-am vandut cand nu l-am mai considerat productiv.
Nu ma refer la declasarile(nu le-as spune penalizari) care au avut loc in aceste zile. Este devreme sa facem aprecieri daca tiparul dupa care s-au petrecut aceste schimbari, include si viziunea G. asupra linkurilor provenite din directoare. Cred doar ca aceste linkuri nu sunt nici pe departe naturale. Ori de asta se va tine seama, cu siguranta. Si chiar nu va fi greu sa se identifice sursa lor. Haideti oameni buni! Numai eu cred asta? Nu ma sustine nimeni?
Eu te sustin, insa nu pot sa afirm lucrurl asta decat pe .com se pare ca pe .ro sunt alte reguli, din mai multe considerente, poate spun prostii insa unul din ele ar putea fi numarul mult mai scazut de linkuri catre un site. Pe .com sunt cu siguranta mai multi factori care influenteaza pozitia in motorul de cautare.
Ca sa fiu mai explicit, dau un exemplu:
- Daca nenea Gicu isi face un site de vanzari miere de albine si peste o luna nenea Ion isi face si el un site de vanzari miere de albine. Daca nenea Gicu nu are nici un habar de SEO el va lua poate sa spunem 5 linkuri naturale pe an. Insa Ion are un fiu Johny Junior
care mai stie un pic de net si pe langa cele 5 linkuri naturale pe care le ia pe an mai face si 150 de directoare manual submission pe o durata de 3 luni ... @Maskatu cine crezi ca e mai sus in cautari 
NU vreau sa par malitios sau arogant insa .com-ul este la un alt nivel cert acolo intervin mult mai multi factori ... a trecut de mult vremea cand foloseam Free Directory List - SEO Friendly - Info Vilesilencer
Later edit: Vremea directoarelor a disparut de mult ... Cristi (Mezei) SeoPedia: SEO Blog by Cristian Mezei poate sa confirme asta sau sa infirme
Webotopia Business Directory

Postat în original de
lovelife
Pai tu ai spus despre mine ca am un interes sa imi promovez directorul si de asta sustine contrarul, deci tu ai fost primul care ma atacat.
Am depasit de mult nivelul in care a avea un director web este ceva important, si il tin acolo sa fie daca tot este facut, reclamele de pe site sunt oferite cadou.
Nu sunt un pusti care sa tina de ideea de directoare web, eu aici pe forum incerc sa aflu cauzele reale ale penalizarii nu sa sustin ideea de directoare web, am spus doar ca site-urile ce au doar link-uri din directoare web nu au fost afectate de pinguin, dar daca pe tine atat te duce asta e.
@lovelife eu ti-am dat rep negativa pentru ca mi s-a parut un pic malitioasa reactia ta ... personal ma bucur cand revin membri mai vechi; nu am nimic cu membrii noi, fiecare are un starting point si ma bucura sa vad ca apar noi oameni insa personal as vrea sa ii refacem si pe cei mai vechi sa revina cu idei/ experienta.
Ultima modificare făcută de No_name; 30th April 2012 la 04:03.
30th April 2012, 12:35
0 out of 2 members found this post helpful.
Parerea mea despre update-ul Pinguine care a avut loc este urmatoarea: Site-urile cu foarte multe backlink-uri adunate care mai de care, din diferite nise G. le-a luat drept spam ( nu pe toate, ci pe care le-a considerat el spam) si automat le-a facut sa numai fie spre acel site ( desi poate ii acordau autoritate siteului ) automat a cazut si site-ul in cautari , cat si cu o penalizare. Site-urile care au fost promovate extrem de natural ( 2-3 link-uri intr-un articol intr-o luna, o medie de 100 backlink-uri lunare ) au fost luate drept prioritare.
Din tot ce am scris eu mai sus am observat asta pe doua site-uri din aceeasi nisa, dar unul promovat, iar celalalt amagit usor ca cateva backlink-uri si e bine mersi deasupra celui promovat dupa pinguine.
Concluzia trasa : Google eu cred ca a inceput sa vada seo drept SPAM ( il contrazic pe Matt Cutts ).