Marylina, uite cam cum vad eu lucrurile:

1. Daca vei cumpara IBL-uri, garantia oferita e inutila... in mod normal link-urile cumparate ar trebui sa aiba un contract sau un "gentlemen agreement" de care cele 2 parti sa se tina.

Daca inscrii in directoare, clar nu poti garanta numarul lor. Un SEO cu experienta stie ca IBL-urile inscrise vor conta in timp, asta ptr ca ele nu apar imediat la inscriere. In plus, nu toti cei care detin directoare web iti vor aproba link-ul din varii motive. Deci nu poti garanta 5000 de IBL-uri din directoare ptr ca ele in mod normal nu apar toate odata, ci doar in timp ceea ce ar insemna o prelungire de contract ptr a putea fi urmarite.

Mai ai optiunea de a contoriza inscrierile prin mailurile de confirmare, dar nici ele nu sint neaparat relevante ptr ca nu toate directoarele trimit mail sau daca trimit nu toate directoarele care au trimis mail vor aproba link-ul.

2. Cresterea de trafic e o alta cerere de garantare si am vazut destul de multi care garanteaza cresterea de trafic. Cresterea de trafic (organic) e direct legata de ranking. Deci daca nu poti garanta pozitii, n-ai putea garanta nici trafic. Cel putin asa ar fi de bun simt.

3. Strategia SEO - nu o poti garanta. Nu poti garanta o strategie SEO buna, ptr ca oricand Google iti poate da peste cap planul. Uite un exemplu simplu de pe .ro care ar trebui sa te lamureasca: vestitul (la acea perioada) caz de strategie esuata ptr insoft.ro. 1 si 2. Stiu ca e din 2006 dar nu asta conteaza, ci faptul ca SEO nu e ceea ce viseaza unii bloggeri, chiar daca petrec toata ziua numarand link-uri, verificand densitatea de cuvinte cheie si declarand ca fiind spam ceea ce altii fac.

Astea ar fi doar cateva motive ptr care o persoana cu pretentii profesionale n-ar trebui sa ofere garantii. Lista ar putea fi continuata, dar ma gandesc ca asta ar insemna mura-n gura...si am rata ocazia de a rade de unii care fac posturi ieftine pe blog despre SEOs.

Ar mai fi: 1, 2, 3, 4.

Nu e neaparat sa ii crezi pe cei de mai sus, ptr ca sint romani. Mai mult ca sigur ca multi au prejudecati fata de romani.

Uite niste englezi: 1, 2 si 3.

Concluzia e simpla: Garantiile in SEO tin de etica si de profesionalism, doar naivii pot crede ca se dau garantii in domeniul asta.