Vezi Rezultate Sondaj: Oferiti garantii SEO?

Alegători
56. Nu puteţi vota în acest sondaj
  • Da. Mi se cere si sint in stare sa le garantez.

21 37,50%
  • Nu. E o prostie, nu poti oferi asa ceva.

35 62,50%
Pagina 6 din 15 PrimulPrimul ... 45678 ... UltimulUltimul
Rezultate 51 la 60 din 148

Subiect: Oferiti garantii SEO?

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    53
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    65

Implicit

@-Rares-
    Daca se aplica tot ce s-a scris in ghidul seo, nu ai cum sa gresesti strategia.
    Acum ca fiecare vrea floricele sau sa forteze, e strict o alta problema.
    Din cauza asta nu am aprobat experimentul din promovare agresiva. Toti mai multi clienti, din ce in ce mai stresati, vor dori aceeasi strategie, fara sa le pese ca poa sa tina 1 luna - 3 ani dupa care sa pice.
    Ghidul e ok, nu ofera rezultate explozive dar... e sigur si stabil in timp.
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

zoso este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    10th September 2007
    Locaţie
    brasov
    Vârstă
    46
    Posturi
    326
    Putere Rep
    34

Implicit

Ursuț, noi spunem același lucru, dar cu alte cuvinte.

Andrei S este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    16th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    453
    Putere Rep
    33

Implicit

Offtopic:
    Pe prima pozitie G din linkul de mai sus se poate citi: "Earlier we pointed out that thousands of iPad owners have been paying money for third-party Facebook apps -- bootlegs, basically -- instead of just using Facebook's iPad-tailored website, which is free and does many of the same things as those apps."
    Here's How Apple Is Beginning To Destroy Google's Core Search Business
    bineinteles din vina lui Google...
    am bolduit faptul ca nu ofera exact acelasi lucru => Facebook vs. Google continues... fb vrea sa-si faca motor de cautare sau doar publicitate?!?

Ontopic:
    linkul de mai sus se refera la "case mai mari". In afara acelor companii singura pb reala pe care o putem intalni in SEO si are legatura cu garantiile este aparitia unui jucator mai bun in nisa sau siteuri puternice in nisa pe care avem cum sa stim exact cat de greu va fi sa le batem ( plus competitia s-ar putea sa nu doarma tot timpul! ).
    Da, se mai schimba si algoritmii... dracul nu e niciodata atat de negru pe cat pare deoarece ne obliga sa fim atenti si sa lasam lucrurile exacte in pace ( la fix densitatea asta de KW o sa obtin fix asta. Astazi poate... maine... D-zeu cu mila! na poftim de ce nu ma intereseaza niciodata densitatea! ).
    Deci stiinta exacta Zoso & Co cand o sa lucrez la Google... dar stai, nici daca as lucra la Google n-as avea cum sa cunosc algoritmul...
    Bine, las de la mine atunci. Stiinta exacta si garantii perfecte atunci cand exista unelte perfecte de masurare a parametrilor siteurilor concurente, sau a "puterii" linkurilor pe care as putea sa le obtin, sau a capacitatii de "expedirere" de vizitatori a siteurilor pe care vreau sa ma promovez si asa mai departe... Pana atunci lucrurile exacte in SEO pot fi doar marketing de 2 bani sau pretentia unor indivizi de a parea mai destepti decat (nu)sunt!
    Am un blog de afiliere blog Comparix dar si site Comparix.

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    53
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    65

Lightbulb

Idee de ultim moment: analogie cu formula 1 dar si alte sporturi.

Cine poate garanta ca o anume masina va ajunge pe locul 1?

Si daca nu ajunge... a cui e vina?
    A pilotului?
    A constructorului?
    A concurentei?
    A arbitrului care nu a vazut tehnicile ilegale?
    A pistei?
    A prognozei meteo?
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Andrei S este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    16th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    453
    Putere Rep
    33

Implicit

Mai 1nesco... ce naiba, chiar nu-ti dai seama?!? este vina masinii!!!
    Am un blog de afiliere blog Comparix dar si site Comparix.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Cand m-am apucat de seo, cam acum 7 luni, am preferat outsorcing. Habar nu aveam de seo, faceam doar site-uri. Stiu, e de ras, facem site-uri de 3 ani, dar pur si simplu ne axam pe grafica si functionalitate.

Si asa am inceput sa dau "sfoara in tara" pentru seo.

Din punctul meu de vedere, seo este un serviciu care necesita garantii. Garantia mea ca platesc un serviciu si nu sunt pacalit.

Eu mi-as dori urmatorul sistem:
    Plata avans = 30% din quote
    Pagina 1 = 30%
    Pozitia 5 = 40%
    Pt locu 2-3 bonus de 50%
    Pt locul 1 bonus de 100%.

Pt pozitia 5 vreau time-frame realisitic cu (+-) 1 luna.

Garantia pe care o cer este locul 5, si vreau sa platesc performanta si nu promisiunile.

Am la randul meu clienti care vor seo, si tocmai din ceast motiv prefer sa ii trimit sa caute in alta parte. Pentru ca eu consider ca fara garantie nu pot oferi un serviciu profesional.

Acum, am ajuns la proiectele interne, si nu cred ca outsorcingul mai e o varianta rentabila, fie ea si cu costuri care par initial mai mici. Tocmai din cauza lipsei garantiei, riscul pentru un proiect sa esueze este foarte mare.

"iti scot linkurile" va suna cunoscut ?

Sunt proiecte care fara seo, sunt degeaba. Cum te poti astepta de la client sa investeasca intr-un proiect, si sa-si primeasca raspunsuri evazive, gen "nu garantez".

Cand m-am apucat de unul dintre proiectele noi (bilete . com) am dat mail la top 7 "optimizare seo" si la top 3 "web design", doar siturile fara keyword in titlu. Am cosiderat din experienta mea destul de mica, ca e mult mai greu sa optimizezi un site pe .ro fara keyword in titlu, iar cei care reusesc se pricep mai bine decat ceilalti. Am primit 8 raspunsuri, nici unul cu "garantii" ca sa nu mai zic de profesional.

Cred cu tarie ca si in seo, ca in foarte multe afaceri in romania, se merge pe "dai si fugi", si din acest motiv se feresc majoritatea de garantie. Nu conteaza fidelizarea clientilor, referal, bonusuri, portofoliu, .....

Sunt multe de spus, dar poate cu alta ocazie.

Krumel = cel mai bun topic de pana acum !!!

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

Citat Postat în original de attagency Vezi Post
    Cred cu tarie ca si in seo, ca in foarte multe afaceri in romania, se merge pe "dai si fugi", si din acest motiv se feresc majoritatea de garantie. Nu conteaza fidelizarea clientilor, referal, bonusuri, portofoliu, .....
    Well, oferirea de garantii seo e defapt metoda prin care "oferi si fugi". "Iti fac o promisiune, da banii."

Oricum, nu cred ca e sanatos sa plecam de la prezumtia ca toti romanii sint tepari, iar aici ajungem la fidelizarea clientilor, referal, bonusuri, portofoliu.

Un alt lucru despre care nu am vb inca e reputatia bazata pe rezultate. Cu o alta ocazie voi incerca sa creez un subiect de dezbatere (nu disputa) utila.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Hobart este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    19th May 2009
    Locaţie
    Bucharest, Romania
    Posturi
    742
    Putere Rep
    37

Implicit

Daca ai fi antrenor, te-ai duce la Steaua sa-i promiti lui Becali ca iei titlul cu jucatorii actuali?

Nu depinde doar de tine. Tu estimezi ca cu un buget x intr-un timp t kw-ul y ajunge pe pozitia n.
    (Daca stiti algoritmul sunt curios sa-l aflu)

Alti cinci seo-isti fac acelasi lucru in paralel cu tine. Ce se intampla ?

De garantat nu garantez dar sunt gata sa fiu platit la rezultate astfel incat sa-mi asum un risc. In evaluari imi iau marja de siguranta
    Ultima modificare făcută de Hobart; 29th November 2010 la 22:50. Motiv: Sa spun si cum procedez :)
    Am un magazin de licente Microsoft, un director web si multa pasiune

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de Krumel Vezi Post
    Well, oferirea de garantii seo e defapt metoda prin care "oferi si fugi". "Iti fac o promisiune, da banii."

Oricum, nu cred ca e sanatos sa plecam de la prezumtia ca toti romanii sint tepari, iar aici ajungem la fidelizarea clientilor, referal, bonusuri, portofoliu.

Un alt lucru despre care nu am vb inca e reputatia bazata pe rezultate. Cu o alta ocazie voi incerca sa creez un subiect de dezbatere (nu disputa) utila.
    N-am generalizat, am zis majoritatea. Eu consider plata pe rezultate cea mai corecta, dar nici nu poti risca sa nu fi platit, din acest motiv am adaugat pasii de mai sus.

Reputatia bazata pe rezultate e un atu, dar nu foarte concludent. Oricum reputatia implica experienta, iar fara experienta nu se discuta

Eu astazi as vrea sa merg pe principul de mai sus (plata / performanta cu avans), plus raport lunar catre client. Sti de ce imi e frica? dupa ce proiectul e gata, dispare. Aici nu am control. Sunt 3 firme care dupa ce ai terminat proiectu iti scot toate linkurile, din asa zisele "retele". Si asta e doar 1 exemplu.

Sincer, cred ca un post despre serviciile seo, e binevenit.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Citat Postat în original de Hobart Vezi Post
    Daca ai fi antrenor, te-ai duce la Steaua sa-i promiti lui Becali ca iei titlul cu jucatorii actuali?

Nu depinde doar de tine. Tu estimezi ca cu un buget x intr-un timp t kw-ul y ajunge pe pozitia n.
    (Daca stiti algoritmul sunt curios sa-l aflu)

Alti cinci seo-isti fac acelasi lucru in paralel cu tine. Ce se intampla ?

De garantat nu garantez dar sunt gata sa fiu platit la rezultate astfel incat sa-mi asum un risc. In evaluari imi iau marja de siguranta
    Daca ma duc antrenor la steaua, negociez bonus pentru performante, si nu semnez pana nu stiu ce buget am. Si da, promit, dupa o analiza temeinica, altfel risc sa nu ma duc nici la dacia mioveni, dupa 2 etape
    Daca concurez cu alti 5, e treaba mea sa-mi castig postul, si mi-l castig doar daca sunt cel mai bun.

E corect sa fi paltit la rezultate, dar sustin si ideea de avans. devine simplu cand ai un build report cu clientul, si ai lucrat deja pt el.

Butcher este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    15th June 2007
    Locaţie
    Constanta
    Vârstă
    44
    Posturi
    308
    Putere Rep
    35

Implicit

Citat Postat în original de ant7 Vezi Post
    nu uita ca pe langa lucrurile legate strict de "web development" (marcare semantica, etc), SEO inseamna si mult marketing, iar un web developer nu are neaparat astfel de cunostinte... dar invers, da, nu sunt de acord ca un "expert SEO" (o titulatura care nu-mi suna deloc bine) sa nu aiba minimul necesar de cunostinte in dezvoltarea web...
    Sunt complet de acord cu tine...la asta ma refeream

Cineva care nu stie sa faca un tabel in html, nu a auzit de DOM, dar stie ca tb pus meta description, <h1>, link building de pe ip-uri diferite, ancora in felul x, sa repeti x cuvinte pe pagina, "alt" pe imagini, dar nu a scris in viata lui un tag, un <a href="">, scuza-ma, dar nu pot sa il numesc expert SEO. Meseria de consultant SEO exista, se fac bani din asta, dar eu nu o consider meserie (parerea mea si punct la flame).

Normal ca sunt developeri care stiu doar "if", "else", dar cu siguranta sunt si developeri care stiu sa urmareasca evolutia unor site-uri create de ei, sa se documenteze (cred ca iti ia 1% din timp sa "inveti SEO" comparativ cu timpul necesar sa inveti programare / design / croitorie / etc), sa urmareasca niste reguli de bun simt in crearea unui site fara sa apeleze la consultanta de sute/mii? de euro pentru 6-7 pagini de sfaturi intr-un pdf.

SEO + marketing, metode de promovare online/offline asta e altceva.
    Si e de bun simt sa garantezi anumite rezultate/trafic crescut. Nu poti sa vinzi aer, gheata la eschimosi.

Citat Postat în original de Cristi Ursut Vezi Post
    Cine face SEO stie ca nu poti garanta nimic, pentru ca totul depinde nu de un tert ci de o gramada de tertzi.
    Cine stie SEO, stie ca poti garanta rezultate cu o anumita marja de eroare pe google.ro pentru cuvinte medii ca dificultate. Nu mai reusesti sa tii pasul ? Nu mai iei bani in luna respectiva.

1. Si daca siteul nu e facut de tine... atunci nu mai stii SEO?!?
    Operatiunea "expert SEO" incepe inca din stagiile cele mai fragede de dezoltare...si onpage SEO ofer default fara a taxa separat.
    Pur si simplu nu ma intereseaza sa promovez site-uri care nu sunt facute de mine. Sa peticesc unde au dat altii buleala.
    Nu ma intereseaza SEO fara development si refuz cereri doar de servicii SEO. Asta nu inseamna ca nu acord importanta optimizarii unui site. Dimpotriva.

Pe scurt: un "expert SEO" trebuie sa aiba obligatoriu background de developer, sa stie macar html. Lurker fara stadiul de hydralisk nu intra in conceptia mea ...nu poti trece direct la lurker.
    Ultima modificare făcută de Butcher; 30th November 2010 la 00:54.

Pagina 6 din 15 PrimulPrimul ... 45678 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •