Vezi Rezultate Sondaj: Oferiti garantii SEO?

Alegători
56. Nu puteţi vota în acest sondaj
  • Da. Mi se cere si sint in stare sa le garantez.

21 37,50%
  • Nu. E o prostie, nu poti oferi asa ceva.

35 62,50%
Pagina 5 din 15 PrimulPrimul ... 34567 ... UltimulUltimul
Rezultate 41 la 50 din 148

Subiect: Oferiti garantii SEO?

zoso este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    10th September 2007
    Locaţie
    brasov
    Vârstă
    46
    Posturi
    326
    Putere Rep
    34

Implicit

Ursuț, există și la noi garantări. Un număr de afișări care trebuie livrat, un CTR care trebuie atins, un număr de oameni înscriși. Nu livrezi in timpul promis? Nasol, nene. AI doua alternative: ori continui pana atingi scopul, ori riști să se ducă vorba in piață că nu livrezi. și asta e moarte. par example, marketonline a cumpărat un banner la un blogger care avea 4.000 unici pe zi din seo spam. într-o luna un singur om a dat click pe banner. văzând asta, a cumpărat la un blogger care avea 15.000 unici pe zi. 1.000 de oameni au dat click. ce concluzie crezi că a tras MKO? cumpărăm adwords și angajăm un seoist, blogurile sunt de kkt.

toti depindem de terți. unii însă au încredere în puterile lor și nu întâmplător sunt buni și căutați. și aici nu ma refer la specialiști seo care scriu despre seo și sem și vorbesc despre creșterea pieței in timp ce visează la cai verzi pe pereți.

StarNET este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.429
    Putere Rep
    37

Implicit

Vorbind in general, nu poti garanta ceva daca acel ceva depinde si de altcineva inafara de tine.
    Se aplica si in SEO. Nu poti garanta nici o pozitie la Google indiferent cat ai vrea.

Poti lucra, optimiza si innebuni un site cu speranta ca ceea ce faci e bine si ca vei ajunge pe pozitia dorita.
    Cel mai fair-play mi se pare un abonament mic pentru timpul (orele) investit(e) in SEO si ceva bonusuri mai maricele de targhet.
    Vezi cum e vremea inainte sa iti faci planuri !
    Peste 4000 iconite in ORICE culoare, ORICE dimensiune si in 5 formate: iconsDB.com

Marylina este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    22nd October 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    350
    Putere Rep
    32

Implicit

Nu poti sa nu oferi garantii... nu mi se pare normal... oferi garantii cu o marja de eroare mare, de acord cu asta... dar le oferi!

Mi-e greu sa vad vreun client venind si spunandu-mi "Ia de aici xxxx de euro si optimizeaza-mi siteul, nu conteaza unde se duce, optimizeaza-l doar" .

Toti vor sa stie "bai, o sa se duca pe prima pagina, pe a doua, ce se va intampla? cat va dura? cati bani va manca proiectul?"

Bineinteles ca nu poti oferi garantii pe cuvinte cheie foarte puternice pe care google le danseaza non stop... acolo e altceva, cand un client apeleaza la tine pentru "movies" aia nu e optimizare, aia e o provocare care va necesita bugetul unui film romanesc.. dar pentru "frumos tv" (e doar un exemplu putin exagerat) trebuie sa fi un profesionist de proasta factura sa nu oferi NICI O GARANTIE.
    Ma joc si scriu despre jocuri, in special jocuri noi.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de zoso Vezi Post
    par example, marketonline a cumpărat un banner la un blogger care avea 4.000 unici pe zi din seo spam. într-o luna un singur om a dat click pe banner. văzând asta, a cumpărat la un blogger care avea 15.000 unici pe zi. 1.000 de oameni au dat click. ce concluzie crezi că a tras MKO? cumpărăm adwords și angajăm un seoist, blogurile sunt de kkt.
    Uita-te la ce am bolduit. Tocmai ti-ai raspuns singur la intrebare. De asta nu garanteaza un SEOist adevarat ca din 5000 unici pe kw x (fa analogia cu cei 4000 unici de care zici), toti vor ajunge la tine pe site, pt ca ii vei atinge pozitia intai. Seo-spammerul (sau cel fara experienta care doar vaneaza clienti) insa o va face, si se va trezi cel cu site-ul pt optimizat ca primeste si vreo penalizare.

Ursuț, există și la noi garantări. Un număr de afișări care trebuie livrat, un CTR care trebuie atins, un număr de oameni înscriși. Nu livrezi in timpul promis? Nasol, nene. AI doua alternative: ori continui pana atingi scopul, ori riști să se ducă vorba in piață că nu livrezi. și asta e moarte. toti depindem de terți. unii însă au încredere în puterile lor și nu întâmplător sunt buni și căutați. și aici nu ma refer la specialiști seo care scriu despre seo și sem și vorbesc despre creșterea pieței in timp ce visează la cai verzi pe pereți.
    Dar asta garanteaza si SEO-istii (aia adevarati): imbunatatirea traficului/conversiei si chiar a pozitiilor in google in general. Ce nu garanteaza nimeni e o pozitie anume in Google. Pentru ca nu poti garanta asa ceva.

Cand faci un cntract, faptul ca esti prudent, nu inseamna ca nu ai incredere in propriile puteri. Inseamna ca nu iti asumi riscuri inutile. Daca un client iti cere pozitia x si tu ai incredere ca o poti atinge, tot nu inseamna ca nu iti asumi niste riscuri imense. Poate ca apare un concurent care are buget de 3 ori mai mare ca tine. Poate ca Google schimba un algoritm. O mie de poate-uri. Iar tu ramai cu buza umflata dupa ce ai muncit luni de zile la un site, pentru optimizarea lui.

Ca nu-i acelasi lucru sa scrii un articol si sa nu livrezi numarul de afisari promis si sa zici asta este (poate e mai prost produsul, poate nu se potriveste cu targetul tau). Ca sa ajungi pe prima pozitie intr-o zona competitiva muncesti luni de zile. E normal sa stai la mana hazardului in toti anii astia?

PS: Postul tau este cel putin nedrept
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

zoso este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    10th September 2007
    Locaţie
    brasov
    Vârstă
    46
    Posturi
    326
    Putere Rep
    34

Implicit

mke, am fost subtil. să zicem că eu cumpăr de la tine două kile de seo din ăla bun. nu se simte, sunt în pagina 23 pentru "decorațiuni sfoară", numele magazinului meu. oamenii ajung mai des la mine căutând "funie spânzurat" decât numele produselor mele. tu mi-ai luat o poală de bani și când te întreb, dai din umeri și spui că nu e treaba tu, tu ai optimizat. ce concluzie trag eu de aici? că toți seoiștii e de kkt.

poate produsul e prost și poate nu se potrivește » asta e
    poate schimbă google algoritmii » muncesc degeaba
    vezi ceva în neregulă aici? cum e diferit ce fac eu față de ce faci tu?

"prudența" ta se măsoară în "eu nu îmi iau nici un risc, iau banii clientului, mă jenez să mă semnez cu numele meu în articolele pe care le public pe blogul lui". știi bancul ăla cu "deși se fura, niciodată nu lipsea nimic"? cam asta e ce îmi spui tu. banii buni îi iau cei care își asumă riscuri, și de obicei o fac pentru că sunt stăpâni pe ceea ce fac.

eu sunt client de seo. am cumpărat. dacă se atinge targetul, plătesc. dacă nu, la ce bun?

ps: lasă, că nici voi nu sunteți ușă de biserică, și voi mă porcăiți până vă iese pe nas.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

mke, am fost subtil. să zicem că eu cumpăr de la tine două kile de seo din ăla bun. nu se simte, sunt în pagina 23 pentru "decorațiuni sfoară", numele magazinului meu. oamenii ajung mai des la mine căutând "funie spânzurat" decât numele produselor mele.
    Asta ca optimizezi pentru ceva si iese altceva in fatamult mai bine este ceva foarte frecvent. de exmeplu eu am optimizat mult un articol pentru un cuvant cheie dupa multe eforturi l-am adus intr-o pozitie buna, dar in acelasi timp iese acel articol cu multe cuvinte cheie secundare, unele se gasesc doar o singura data in articol. Si asta este un efect secundar al optimizarii
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

Marylina, uite cam cum vad eu lucrurile:

1. Daca vei cumpara IBL-uri, garantia oferita e inutila... in mod normal link-urile cumparate ar trebui sa aiba un contract sau un "gentlemen agreement" de care cele 2 parti sa se tina.

Daca inscrii in directoare, clar nu poti garanta numarul lor. Un SEO cu experienta stie ca IBL-urile inscrise vor conta in timp, asta ptr ca ele nu apar imediat la inscriere. In plus, nu toti cei care detin directoare web iti vor aproba link-ul din varii motive. Deci nu poti garanta 5000 de IBL-uri din directoare ptr ca ele in mod normal nu apar toate odata, ci doar in timp ceea ce ar insemna o prelungire de contract ptr a putea fi urmarite.

Mai ai optiunea de a contoriza inscrierile prin mailurile de confirmare, dar nici ele nu sint neaparat relevante ptr ca nu toate directoarele trimit mail sau daca trimit nu toate directoarele care au trimis mail vor aproba link-ul.

2. Cresterea de trafic e o alta cerere de garantare si am vazut destul de multi care garanteaza cresterea de trafic. Cresterea de trafic (organic) e direct legata de ranking. Deci daca nu poti garanta pozitii, n-ai putea garanta nici trafic. Cel putin asa ar fi de bun simt.

3. Strategia SEO - nu o poti garanta. Nu poti garanta o strategie SEO buna, ptr ca oricand Google iti poate da peste cap planul. Uite un exemplu simplu de pe .ro care ar trebui sa te lamureasca: vestitul (la acea perioada) caz de strategie esuata ptr insoft.ro. 1 si 2. Stiu ca e din 2006 dar nu asta conteaza, ci faptul ca SEO nu e ceea ce viseaza unii bloggeri, chiar daca petrec toata ziua numarand link-uri, verificand densitatea de cuvinte cheie si declarand ca fiind spam ceea ce altii fac.

Astea ar fi doar cateva motive ptr care o persoana cu pretentii profesionale n-ar trebui sa ofere garantii. Lista ar putea fi continuata, dar ma gandesc ca asta ar insemna mura-n gura...si am rata ocazia de a rade de unii care fac posturi ieftine pe blog despre SEOs.

Ar mai fi: 1, 2, 3, 4.

Nu e neaparat sa ii crezi pe cei de mai sus, ptr ca sint romani. Mai mult ca sigur ca multi au prejudecati fata de romani.

Uite niste englezi: 1, 2 si 3.

Concluzia e simpla: Garantiile in SEO tin de etica si de profesionalism, doar naivii pot crede ca se dau garantii in domeniul asta.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

-Rares- este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th May 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    1.623
    Putere Rep
    53

Implicit

Krumel, e ok ce zici tu, dar daca

1. Inscrii in directoare dar inscrii degeaba..
    2. Cresterea de trafic intarzie sa apara pt ca vezi pct.1
    3. Ceva din strategie nu-ti iese din diferite motive

Ii dai omului banii inapoi la finalul contractului? Cum se justifica in acest caz zecile/sutele de ore de consultanta si sutele de ore de implementare platite pe bani grei?

Intrebare:

Ce faci daca siteul sufera o penalizare cauzata de strategia/implementarea expertului seo? Ii dai omului banii inapoi, ii platesti despagubiri de vreun fel?
    Sau ii iei banii si-i intorci spatele spunandu-i: "Nu stiu nene, eu mi-am dat toata silinta..."

Nu trebuie sa ne asumam si noi niste riscuri, sau doar clientul e cel ce trebuie sa faca asta? Arunca cu banii ca la loto, daca e sa fie sa fie daca nu, mai tragem un bilet...
    Ultima modificare făcută de -Rares-; 29th November 2010 la 14:47.
    Creștere putere, consum redus și optimizare software motor - servicii profesionale de chiptuning

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

-Rares - directoarele sint inca o sursa buna de a urca la cautari site-uri romanesti. Nisele mici si mijlocii merg excelent. Cei care cred ca doar din directoare pot urca site-uri la cautari cu concurenta mare sint naivi.

Rezultatele in mod normal pot fi cuantificate in mai multe moduri: numar de IBL-uri, urcari la rezultate, crestere de trafic, conversie pe site, descoperirea unor cuvinte cheie cu potentiale etc. A nu se confunda cu garantarea sau garantiile.

Munca ta nu e gratuita, tot efortul e masurabil. Poti pune bonus de pret per pozitie la cautare, dar nu poti garanta pozitii.

Penalizarile datorate lui Google sint un risc asumat de clientul cu care lucrezi fata de care ai responsabilitatea sa il instiintezi de risc. Uite cazuri existente. Era recent si un caz celebru, daca gasesc link-ul revin.

Noi deja riscam ptr ca de fiecare data cand te apuci sa lucrezi la un proiect, Google iti poate da peste ochi. Alt risc e cel prin care clientul sau cei care lucreaza ptr ei nu realizeaza ceea ce ei ar trebui sa faca, ceea ce intarzie aparitia rezultatelor.

Te asigur ca orice "miscare" o faci ptr client, dpdv SEO, are efect cat de cat rapid in SERPs. Dar daca te angajezi sa urci un site in 2 saptamani la un cuvant cheie cu concurenta mare si site-ul e 0 din multe puncte de vedere, atunci te risti tu.

Atunci cand iei un contract in SEO trebuie sa evaluezi, de ambele parti, riscuri. De asta nu exista garantii, clientii ar trebui sa aleaga prestatori sau firme cu rezultate si nu cu prezenta online.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

@Zoso, nu vrei sa pricepi... tu o tii pe a ta. Am obosit Ce spui tu cu cautarile un-related tine de conversie. In functie de ce urmareste clientul, chestiile alea te ajuta sau nu ca seo-ist (la bonificatii zic). Poate e publisher si atunci ii convine, poate e magazin online si atunci iti spune ca nu-l intereseaza si tu te adaptezi.

totusi, hai sa iti mai explic un lucru: iei keywordul "bla-bla negru". Competitie slaba. Cu un buget ok, duci site-ul pe prima pozitie pe care ai garantat-o cu un SEO foarte agresiv. Iti iei banii si pe urma dispari. Site-ul, fie din cauza concurentei care lucreaza si ea, fie din cauza ca nu se mia lucreaza agresiv la el, isi pierde pozitia. Omul ramane cu ochii in soare si cu banii luati, dar ce poate face? Tu i-ai garantat pozitia, ti-ai indeplinit targetul si ti-ai luat banii. Esti de acord cu garantia asta? Ne face mai "responsabili"? In schimb, daca iti iei o suma pentru optimizare, un bonus pentru atingerea targetului (garantiei, in ochii unora) si apoi continui sa primeti o suma de mentenanta (unde e nevoie, ca nu peste tot e nevoie sau nu intotdeauna ai nevoie de un seo-ist fulltime), toata lumea are de castigat. Evident, ca client ai impresia ca dai o gramada de bani pe ceva ce ai deja. Insa daca nu iti convine invata sa faci singur.

Un loc in Google nu-i batut in cuie. Se fac modifiari dese. Se spunea la un momentdat ca Google ar putea introduce "locul 1 prin rotaj" -> adica mai multe site-uri vor ocupa prin rotaj locul unu (asta exemplificand simplist). In cazul asta toti am putea garanta locul 1 si gata. A fost un pic site-ul pe locul 1? Ah da... da-mi banii. In plus, nu stiu daca urmaresti webmaster tools, insa acolo ai o statistica de pe ce loc iti vin tie click-urile. Ce inseamna asta? Ca pozitiile unui keyword fluctueaza tot mai mult in functie de utilizator si de profilul acesta. Google a muncit mult in privinta asta in ultima vreme, astfel ca s-ar putea sa ai vizite pentru keywordul x si de pe prima pozitie si de pe a doua si tot asa si de pe pagina a doua. Cine hotaraste exact care pozitie o luam in seama pentru "garantie"? Facem media?

Si nu inteleg de ce intelegi tu prin asta lipsa de responsabilitate... Pe bune. Eu o vad lipsa de ipocrizie. Un SEOist nu poate garanta o pozitie in Google pentru ca teoretic interferezi cu google doar intr-o masura aproape minuscula (poti sa-i setezi cateva reguli in robots.txt, sa schimbi cate ceva in WMT, niste nofollow). In rest doar "coafezi" site-ul pentru el si ramane la aprecierea lui daca e demn de rankingul sau sau nu. E stupizenie sa garantezi in conditiile astea. E ca si cum, la un concurs de miss ai machia tu o fata si ai zice ca garantezi ca ea va lua locul intai. Pai daca nu le place celor din juriu (desi tie ti se pare perfect si e in concordanta cu stiu eu... toate standardele de machiaj din lume).
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Pagina 5 din 15 PrimulPrimul ... 34567 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •