nu uita ca pe langa lucrurile legate strict de "web development" (marcare semantica, etc), SEO inseamna si mult marketing, iar un web developer nu are neaparat astfel de cunostinte... dar invers, da, nu sunt de acord ca un "expert SEO" (o titulatura care nu-mi suna deloc bine) sa nu aiba minimul necesar de cunostinte in dezvoltarea web...
revenind la subiect: rezultatele unei optimizari depind de un algoritm necunoscut in mare parte si independent de cel care face optimizarea. garantarea unor rezultate clare e un pic deplasata. o analogie (probabil ca un pic exagerata): ca pacient, vi se pare normal ca medicul sa va garanteze ca tratamentul pe care vi l-a prescris va va vindeca de o anumita boala?! unora probabil ca li se pare normal, insa, e nevoie de un pic de realism pentru o analiza corecta: oricat de capabil este medicul si oricat de bun si potrivit este tratamentul, vindecarea depinde de foarte multi factori independenti de el...
insa, garantarea unei performante mai bune a site-ului cred ca este necesara. garantiile reale cred ca sunt date de rezultatele obtinute pana atunci de persoana care face optimizarea.

Răspunde cu citat