Vezi Rezultate Sondaj: Oferiti garantii SEO?

Alegători
56. Nu puteţi vota în acest sondaj
  • Da. Mi se cere si sint in stare sa le garantez.

21 37,50%
  • Nu. E o prostie, nu poti oferi asa ceva.

35 62,50%
Pagina 14 din 15 PrimulPrimul ... 412131415 UltimulUltimul
Rezultate 131 la 140 din 148

Subiect: Oferiti garantii SEO?

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de Krumel Vezi Post
    Pai avansul pe ce sa il dau? Ce garantie am ca o sa lucrezi? Ce garantie am ca o sa duci contractul la bun sfarsit?

Eu am simulat un model oferit de cei care au raspuns.... nimeni nu imi ofera garantii, in schimb se pun conditii sau se diminueaza garantia.

In fond, eu sint clientul...eu fac cererea, eu platesc, jocurile sint dupa regulile mele, nu?
    Si eu care credeam ca tu faci seo si eu sunt clientul

Avansul il dai pe reputatie, pe istorie, pe loialitate, pe referal, pe portofoliu..... si e riscul pe care ti-l asumi in orice afacere. Daca dai la chinez 10.000 usd sa-ti trimita 1000 de papusi gonflabile, ce garantie ai ca ti le trimite?

Jocurile sunt dupa regulile jocului, tu platesti sa participi la joc, biletul de intrare sau poti sa nu participi. Intr-un fel oricum platesti.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    Un om informat stie ce servicii sa cumpere cu diferite sume de bani.
    Poti avea acces la retele de bloguri, la echipe care construiesc link-uri, poti cumpara saituri intregi cu reputatie si te poti folosi de reputatia lor, etc.
    Cand n-ai buget si te gandesti doar la on-page si la inscris in directoare, normal ca spui ca ajungi in 2 ani pe pagina 1.
    Cand ai buget lunar si STII pe ce sa il cheltui, iti construiesti retele serioase.
    Gandeste-te ca ai bani suficienti sa cumperi site-urile de pe pozitiile 10-20 concurente cu cuvintele tale cheie (si in romania e usor) Oare ce iti pot aduce? Cata reputatie, link-juice, etc? De asta spun de buget, nu gandesc doar ca platesti oameni sa iti inscrie in directoare. La un proiect mai mare faza cu directoarele e pierdere de vreme.
    Cred ca m-ar costa mai putin sa ocup pozitiile 10-20 concurente, decat sa le cumpar

Citat Postat în original de Mar Vezi Post
    aici tin iar sa te contrazic... daca stii sa gasesti directoarele potrivita si stii cum sa submiti rapid poti sa ai rezultate, chiar foarte bune.
    ideal este sa faci un mix: directoare, IBLs, articole etc.
    se pare ca marian are dreptate. Momentan piata e slaba, parerea mea, inca nu e concurenta adevarata. Ca doar na, suntem cu catva ani in urma.

Mar
    Mar este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    3rd January 2008
    Locaţie
    Pitesti
    Vârstă
    49
    Posturi
    318
    Putere Rep
    34

Implicit

comparativ cu USA sunt de acord, piata este slaba - din toate punctele de vedere.
    dar daca compari cu alte tari din UE o sa vezi ca nu-i asa, piata seo este total diferita. acolo nisele care aduc profit serios : adult, asigurari, gambling, hosting etc. sunt mult mai avansate decat .ro , in schimb pe nisele mici este foarte foarte mult loc.

explicatia este simpla: in romania sunt foarte multi freelanceri , studenti sau persoane care fac site-uri din hobby (butoneaza 1-2 ore dupa servici) si sunt multumiti cu 100-200 euro / luna bani din adsense. la ei nefiind o suma care sa-i atraga prea mult prefera sa faca lucruri casnice: o betie, un joint, o fata etc.

Tom
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

comparativ cu USA sunt de acord, piata este slaba - din toate punctele de vedere.
    dar daca compari cu alte tari din UE o sa vezi ca nu-i asa, piata seo este total diferita. acolo nisele care aduc profit serios : adult, asigurari, gambling, hosting etc. sunt mult mai avansate decat .ro , in schimb pe nisele mici este foarte foarte mult loc.

explicatia este simpla: in romania sunt foarte multi freelanceri , studenti sau persoane care fac site-uri din hobby (butoneaza 1-2 ore dupa servici) si sunt multumiti cu 100-200 euro / luna bani din adsense. la ei nefiind o suma care sa-i atraga prea mult prefera sa faca lucruri casnice: o betie, un joint, o fata etc.
    corect

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

aici tin iar sa te contrazic... daca stii sa gasesti directoarele potrivita si stii cum sa submiti rapid poti sa ai rezultate, chiar foarte bune.
    ideal este sa faci un mix: directoare, IBLs, articole etc.
    Chiar la proiecte mari? (proiecte mari = concurenta serioasa)
    Nu te contrazic, nu am experienta pe .ro, dar da-mi voie sa ma mir. Pentru "bilete de avion" ar fi suficient sa inscrii in directoare, sa pui cateva articole ici-colo si sa te descurci de cateva IBL-uri?
    Trust, but verify.

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

attagency ai ajuns la o concluzie buna: garantiile le pot oferi cei care au o reputatie, rezultate. Nu te folosesti de garantii ca sa atragi clienti, ci te folosesti de ele ca sa castigi mai multi bani pe merit, pe rezultate. Ma intreb din cei 16 cati pot face asta...

Dan, nu ar fi suficient, dar ar ajuta ...tot timpul am zis ca directoarele inca isi au efect pe .ro ...dar nu faci link building doar din directoare, ci mix cum zice Mar.

Iar pe nise medii si mici directoarele au efect destul de bun, ceea ce e ok ptr ca nu treubie sa depui efort mare ptr rezultate. .com e alta treaba.

A fost o discutie buna, va multumesc ca ati pastrat discutia in limintele bunului simt.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Krumel, credeam ca am specificat.. ca pentru proiecte MARI sunt irelevante.
    Evident ca au un rol, orice IBL conteaza, dar un singur IBL valoros echivaleaza cu 100 de directoare.
    Repet, pe .ro nu am vreo experienta relevanta, imi dau si eu cu parerea
    Trust, but verify.

Mar
    Mar este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    3rd January 2008
    Locaţie
    Pitesti
    Vârstă
    49
    Posturi
    318
    Putere Rep
    34

Implicit

vezi dan, aici gresesti: in .ro este mai usor sa obtii linkuri din directoare (majoritatea sunt free) si directoarele nu sunt asa neglijate, implicit sunt vazute mai bine de google (in afara sunt foarte multe directoare de care nu se mai ocupa nimeni).

am explicat intr-un post anterior de ce este asa: timpul romanilor inca nu costa foarte multi bani si isi permit sa se ocupe de astfel de proiecte

Andrei S este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    16th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    453
    Putere Rep
    33

Implicit

Subscriu la ce a spus Mar si Krumel.

Pe .ro daca se imbina inscrierea corespunzatoare in directoare corelat cu o optimizare on page reusita se pot obtine rezultate bune pe nisele mediu competitive iar pe cele slab competitive nici nu mai incape vorba. Deci in aceste cazuri se pot oferi si garantii... in limita bunului simt.
    Pe nisele puternic competitive trebuiesc obtinute linkuri si din alte parti. Si aici se pot oferi garantii daca bugetul este corespunzator ( sa se poata cumpara recenzii si bannere suficiente precum si alte metode de promovare - la asemenea proiecte mi se pare de bun simt sa discutam SEM nu doar SEO ).
    Totusi:
    Cate nise puternic competitive sunt pe .ro?
    Cati potentiali clienti inteleg faptul ca SEO este o investitie pe termen lung?
    Cati potentiali clienti ar fi dispusi sa plateasca sume de 4 cifre in euro unui SEOist care nu are reputatie mare in domeniu? ( ma refer in continuare la nisele puternic competitive ).
    Cred ca este evident ca daca nu se cultiva clientela neplacerile bilaterale vor persista si de asemenea mi se pare evidenta necesitatea reputatiei pentru proiectele mari.
    Am un blog de afiliere blog Comparix dar si site Comparix.

Tom
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de Krumel Vezi Post
    attagency ai ajuns la o concluzie buna: garantiile le pot oferi cei care au o reputatie, rezultate. Nu te folosesti de garantii ca sa atragi clienti, ci te folosesti de ele ca sa castigi mai multi bani pe merit, pe rezultate. Ma intreb din cei 16 cati pot face asta...

Dan, nu ar fi suficient, dar ar ajuta ...tot timpul am zis ca directoarele inca isi au efect pe .ro ...dar nu faci link building doar din directoare, ci mix cum zice Mar.

Iar pe nise medii si mici directoarele au efect destul de bun, ceea ce e ok ptr ca nu treubie sa depui efort mare ptr rezultate. .com e alta treaba.

A fost o discutie buna, va multumesc ca ati pastrat discutia in limintele bunului simt.
    Eu nu va cunosc personal, doar pe 2-3 dintre voi, dar in momentaul cand am cerut oferte, n-am primit nimic serios.
    O sa mai fac o serie de oferte dupa 23 dec, cand ar trebui sa am 2 poriecte gata, si atunci iti dau raspunsul la intrebarea cu cei 16.

vezi dan, aici gresesti: in .ro este mai usor sa obtii linkuri din directoare (majoritatea sunt free) si directoarele nu sunt asa neglijate, implicit sunt vazute mai bine de google (in afara sunt foarte multe directoare de care nu se mai ocupa nimeni).

am explicat intr-un post anterior de ce este asa: timpul romanilor inca nu costa foarte multi bani si isi permit sa se ocupe de astfel de proiecte
    Eu cred ca timpul romanilor costa foarte mult, banii care ii dai, si ii consideri ca sunt pt timpul muncit, sunt defapt pt 8h de prezenta, nu de munca. Rar gasesti oameni sa-ti munceasca 8h. Ca sa nu mai zic oamnei sa-ti munceasca peste 8h. trust me.

Citat Postat în original de Andrei S Vezi Post
    Subscriu la ce a spus Mar si Krumel.

Totusi:
    Cate nise puternic competitive sunt pe .ro?
    Cati potentiali clienti inteleg faptul ca SEO este o investitie pe termen lung?
    Cati potentiali clienti ar fi dispusi sa plateasca sume de 4 cifre in euro unui SEOist care nu are reputatie mare in domeniu? ( ma refer in continuare la nisele puternic competitive ).
    Cred ca este evident ca daca nu se cultiva clientela neplacerile bilaterale vor persista si de asemenea mi se pare evidenta necesitatea reputatiei pentru proiectele mari.
    5% cred eu. Dar in crestere. Cred ca in 2 ani se schimba situatia. Dar vor disparea si cei fara reputatie, portofoliu si referal, pentru ca genul de clienti cu chioscuri de bloc, vor disparea si ei usor, usor.

Andrei S este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    16th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    453
    Putere Rep
    33

Implicit

Citat Postat în original de attagency Vezi Post
    Cred ca in 2 ani se schimba situatia. Dar vor disparea si cei fara reputatie, portofoliu si referal,
    Si eu cred ca in urmatorii ani se schimba lucrurile pe .ro Si de asemenea daca piata va fi mai educata va capata valoare de adevar si ultima propozitie a ta. Deci... acum este momentul pentru cine vrea sa largeasca nisa de prestatori SEO... maine va fi mult mai greu.
    Am un blog de afiliere blog Comparix dar si site Comparix.

Pagina 14 din 15 PrimulPrimul ... 412131415 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •