Citat Postat în original de MaXz Vezi Post
@Cristi Ursu : Am o intrebare sincera pentru tine.. tu te simti bine cand mereu suntem vazuti gunoaie si asa mai departe? Uite chiar nu vroiam sa intru in detalii, dar iti pot argumenta toate aceste idei pe care le detin. Locuiesc de cativa ani intr-o alta tara, si de multe ori muncesc de 2 ori mai mult ca ei dar datorita tarii mele si celor de care vorbeai mai sus si nu numai, am foarte multe de pierdut.

Poate ca nu este vina mea sau a celor care muncesc cu adevarat, dar stii tu .. atunci cand vezi ca tu muncesti asa cum poti sa realizezi ceva si alti vin si "fura" iar apoi esti bagat in aceasi oala cu acele persoane iti garantez ca te simti foarte rau.

Nu imi pot permite sa te intreb cu ce te ocupi si care este statutul tau social, dar cu siguranta ai macar 1 prieten/ruda ce este in situatia mea. Sper sa nu iei aceasta idea ca un atac asupra celor spuse de tine, repet : este strict o parere personala.
Tocmai ca asta ma deranjeaza cel mai tare. Faptul ca suntem vazuti asa, pentru ca mi se pare incorect. Exemplul din Franta mi se pare elocvent. Evident ca suntem o parte asa cum o descrie Valentina si o parte care e exact opusul. Care munceste, etc.

Si atunci ma revolt cand vad ca FIX NOI ne taiem singuri craca de sub picioare. In loc sa vorbim de lucrurile bune, noi nu numai ca scoatem in evidenta partile rele, dar ne raportam intru totul la ei (expresii gen "tipic romanesc", "asa suntem noi toti romanii", "toti romanii sunt niste hoti", etc.). Ori daca nici noi n-avem respect fata de noi insine, cand sa ni se duca reputatia asta de hoti si de scursuri?