Vorbele de mai sus "traim in Romania", "suntem Romani" dezvaluie o atitudine de resemnare a celor care o spun, care nu mai cred intr-o schimbare, si nu-i condamn, au trecut atatia ani de la revolutie si avem cele mai slabe 20 regiuni din UE. Mai tot ce facem facem pentru ca suntem impinsi de la spate de UE. Adevarul e ca mentalitatea e cauza, sunt lucruri care se transmit de la generatie la generatie, smecheria, "sa te fac" "prost e cel ce musca". Ii inteleg pe cei ce nu le place in Romania, ma uitam la tricourile nostre ale echipei de fotbal, ma uitam la cel al Frantei, oare de ce ne place galbenul ala asa aprins cu rosul ala, croiul ala, oare un mic mai pal, mai simplu, mai cu bun gust. Of sunt atatea.
Romania e cum zicea cineva la radio de Argentina, avea potential mare, la inceputul anilor 1900 era vazuta ca un fel de Canada, mergea in directia buna, dar nu stim ce s-a intamplat si a luat-o pe aratura, in zilele noastre se spune la fel, argentinienii au un potential uman mare, sange european, 40 de milioane de locuitori etc nu inteleg de ce nu reprezinta o forta. Asa si noi, avem potential, nu suntem cei mai rai, cei mai aiurea dar din pacate trebuie sa recunoastem ca suntem jos. Jos dar nu cel mai rau.
Concluzie, trebuie sa fim fericiti ca ne-am nascut in Romania, vorbesc serios si desi ceea ce am putea face noi sa schimbam lucrurile e putin, cum zicea Maica Tereza, desi e o picatura intr-un ocean, fara ea oceanului i-ar lipsi ceva.