26th November 2013, 19:19
1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
Stefania Trandafir
Poate ar fi cazul sa apara un clasament al magazinelor si dupa o nota acordata de afiliati, nota pe care sa o justificam.
De la 1 la 10...
Nu ar fi prea relevant. Un magazin caruia tu ii dai nota unu, la mine poate converti mai bine decat altul caruia ii dai 10.
Nota noastra se reflecta in pozitia pe care magazinul o ocupa in clasamentul 2p
27th November 2013, 06:37
2 out of 2 members found this post helpful.

Postat în original de
RedHat
Nu ar fi prea relevant. Un magazin caruia tu ii dai nota unu, la mine poate converti mai bine decat altul caruia ii dai 10.
Nota noastra se reflecta in pozitia pe care magazinul o ocupa in clasamentul 2p

E adevarat ce spui legat de conversie, am sa-mi exprim si eu parerea mea personala. Dar nota pe care o dau nu este legata doar de conversie.
Eu cand imi aleg o campanie, urmaresc urmatoarele chestii.
1. - are numar de telefon la vedere? Daca DA, am taiat-o instant de pe lista
2. - ce comision imi da comparativ cu campanii similare?
3. - ofera lead la abonarea prin newsletter?
4. - ce durata de cookie are?
5. - ce preturi are in magazin la aceiasi marfa cu a altor magazine, vezi exemplul de aici. Pentru ca in exemplul acesta e culmea:dupa ce are preturile duble, are si telefoane pentru comenzi afisate sub pret. Normal ca prefer sa lucrez cu Miniprix, chiar daca au comisionul mai mic.
Mi s-a intamplat sa promovez o rochie la mine pe site, unde o recomandam ca e cel mai mic pret din piata, pana mi-a atras atentia o doamna ca nu e chiar asa. Si mi-a fost cam rusinica
. Rochia mai exista la un pret mai mic, si in alt magazin recomandat tot de mine.
6. - rata de respingere a comisioanelor
7. - raspunde la emailurile mele
8. - in cat timp aproba comisionul
9. - in cat timp plateste comisionul
10. - rata de conversie
La rata de conversie am de specificat urmatoarele:cu cat ai un site de nisa, cu atat ai rata de conversie mai mare pentru un magazin din nisa respectiva.
Daca ai un site generalist, conversia va fi putin mai mica la acelasi magazin.
Daca promovezi acelasi magazin doar prin linkuri de afiliere pe social media, de exemplu pe o pagina de facebook nisata, conversia este destul de buna, cu o conditie:sa nu ai mai mult de 15 postari pe zi
Daca promovezi la gramada tot felul de magazine din nise diferite pe o pagina de facebook, unde ai o frecveta de postari din 10 in 10 minute, atunci conversia este extrem de mica. Personal consider ca pur si simplu ''omori cu zile'' pagina respectiva.
In schimb am observat ca, conversia creste foarte mult in momentul in care ai propriul feedback cu clientii din site printr-o unealta inteligenta de email marketing...si nu ma refer la feedburner.
Rezultate cu conversii foarte bune, se pot obtine prin Facebook ads daca sunt respectate niste conditii:
- ti-ai ales cu mare grija audienta (recomand folosirea de Custom Audience prin Power Editor)
- ai o poza care cheama la actiune
- ti-ai ales cu grija titlul, apoi descrierea.
Ultima modificare făcută de Stefania Trandafir; 27th November 2013 la 06:44.
If you don’t build your dream, someone will hire you to help build theirs ✔