@Dragos, reteaua 2p. primeste pe oricine respecta un regulament, faptul ca advertiseri de genul nu au mari sanse sa reziste in timp e alta treaba, dar sa stii ca mai exista si surprize mari si foarte placute.
Acum cateva zile discutam cu cineva despre un advertiser pe care nu l-as fi promovat nici in ruptul capului, pana la urma dupa insistente am fost deacord sa-l promovez pentru ca mi-a bagat un bonus direct in contul 2p. Sa stii ca a avut conversii de 10 ori mai mari decat alti advertiseri pe care i-am promovat pentru ca stiam ca convertesc...
Concluzia: pana nu incerci sa promovezi pe cineva nu poti sa tragi concluzii, cu atat mai mult 2p. nu e in masura sa trieze advertiserii care doresc sa intre in retea. Nu cred ca advertiserul dat incalca vre-un tos, deci nu vad de ce nu ar fi acceptat.
Si inca ceva, eu nu inteleg de ce un magazin cu incaltaminte de dama nu ar afisa si un feed al altui magazin care vinde haine de dama, pana la urma poate castiga din vanzarea lui sau din vanzarea altuia din acelasi trafic.... cat timp nu discutam despre produse care sa le concureze pe ale tale.... eu zic ca e OK. Ca nu e tocmai OK asta pentru afiliatii care trimit trafic e alta discutie...![]()
Ultima modificare făcută de Octav; 5th December 2013 la 01:30.
Si cate comisioane crezi tu ca fac ei din divisima?
Reteaua nu poate sa decida daca un advertiser este sau nu de calitate, afiliatii decid asta.
Daca advertiserul converteste... OK va fi promovat de afiliati.
Daca nu converteste... va parasi singur reteaua mai devreme sau mai tarziu.
Reteaua ofera statistici, transparenta si multi advertiseri, afiliatii sunt cei care decid daca pana la urma acestia vor ramane sau nu pentru mult timp in retea
De asta se tot spune ca marketingul afiliat este un mecanism care se autoregleaza...![]()
Nu ma intereseaza cate comisioane iau ei in divisima cu acel banner, problema e ca ar putea folosi spatiul pentru a imbunatati rata de conversie in magazinul lor, nu pentru cateva zeci de lei pe luna comisioane. In general advertiserii de genul vin si pleaca deoarece nu au viziunea necesara sa faca performanta sau macar sa se mentina in grafic.
Era acum cateva luni un advertiser pe fashion care avea un 160 x 600 si un 300 x 250 pe pagina produsului iar bannerele alea afisau in permanenta reclamele concurentei. Sa promovezi asemenea advertiseri e ca si cum te-ai duce la olimpiada cu repetentii clasei. Acum e adevarata si treaba cu conversiile care o zici tu dar banuiesc ca esti constient ca ce spui e doar teoretic in 99% din cazuri...
Teoretic de ce? Nu prea inteleg cu ce difera "realitatea" de ce am enuntat eu mai sus....
Crezi ca un advertiser ar plati luna de luna un abonament daca nu ar fi rentabil si nu ar avea trafic?
Crezi ca un afiliat ar trimite la nesfarsit trafic catre un magazin daca nu ar avea si conversii?
Pai nu, vine sta 1 - 2 - 3 luni si apoi pleaca. Uneori isi plateste facturile, alteori nu aruncand apoi cu noroi ca afiliati sunt slabi si reteaua este de rahat deoarece nu au reusit sa le genereze vanzari. Din ce am vazut pana acum cam asta e realitatea advertiserilor (in general) care intra in 2p fara sa aiba nici cele mai vagi cunostinte despre comertul online. Au mai fost, vor mai fi si altii iar noi vom fi tot aici sa ii vedem. Abia astept ziua cand o sa vad un advertiser din "liga" asta in top 5 in clasament.
Ultima modificare făcută de RedHat; 5th December 2013 la 07:49.
Sunt destui advertiseri care au intrat in retea si fac performanta, deci exemple sunt destule de ambele parti zic eu, depinde daca vrei sa vezi partea plina sau partea mai putin plina a paharului.
Per total, eu zic ca e mult mai bine asa, sunt multi advertiseri, ai de unde alege, ai ce promova, exista concurenta si alternative pe aproape toate nisele.
Acum cativa ani aveai cateva campanii disponibile, era mai bine atunci?
Eu zic ca nu, e mult mai bine acum.
Spor!
pe langa invitarea agresiva la comenzi telefonice, in pagina de produs, echipa fshoes.ro a decis reducerea comisioanelor de la 15% la 10%.
nice!
Nu-i exclude nimeni . Aia 5% merg in retargeting (asa ziceau in email ), deci in divizia de ppc , observ ca multe campanii din 2p folosesc adpilot pentru remarketing (incl fshoes)
+
un adevar adevarat
ei vor sa confirme ca unii anuleaza comisioanele, nu stiu de unde !?In pratica dupa calculele noastre acesti 10% vor valora mai mult ca 15%, deoarce fshoes.ro va accepta orice comision venit prin 2parale.ro daca comanda a fost onorata/livrata
Ultima modificare făcută de avram; 5th December 2013 la 17:55.
░▒▓█▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀█▓▒░
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)