11th January 2014, 22:31
1 out of 1 members found this post helpful.
Postat în original de
Mishu
Din exprimarile anterioare am inteles ca pana acum plateau 5,5% raportat la venitul minim pe economie si de acum vor plati 5,5% raportat la venitul lor. Daca este asa, atunci eu am dreptate.
Pe ultima luna, pentru veniturile din afiliere am platit catre CASS o suma formata din 3 cifre si cred ca legea este aceeasi pentru toti. La asta m-am referit. Deci?
Cand nu ai suficienta scoala nu te mai baga in seama
CASS se plateste pentru toate veniturile 5.5% (salarii, pensii, drepturi de autori, afiliere, etc si acum si chirii)
Pana acum daca aveai intr-o luna venituri mai mici decat salariul minim pe economie plateai CAS pentru salariu minim adica mai mult de 5.5% si asa se putea ajunge in situatia in care veniturile tale erau mai mici de 46,75 lei si plateai la stat mai mult decat incasai
Acum toate aceste venituri se vor regulariza la sfarsitul anului si in cazul in care intr-o luna ai platit mai mult de 46.5 lei se va compensa cu lunile in care ai platit mai putin.
Cei cu venituri mai mari vor plati in continuare acelasi procent
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
11th January 2014, 23:40
Postat în original de
lovelife
Cand nu ai suficienta scoala nu te mai baga in seama
CASS se plateste pentru toate veniturile 5.5% (salarii, pensii, drepturi de autori, afiliere, etc si acum si chirii)
Pana acum daca aveai intr-o luna venituri mai mici decat salariul minim pe economie plateai CAS pentru salariu minim adica mai mult de 5.5% si asa se putea ajunge in situatia in care veniturile tale erau mai mici de 46,75 lei si plateai la stat mai mult decat incasai
Acum toate aceste venituri se vor regulariza la sfarsitul anului si in cazul in care intr-o luna ai platit mai mult de 46.5 lei se va compensa cu lunile in care ai platit mai putin.
Cei cu venituri mai mari vor plati in continuare acelasi procent
Multumesc pentru explicatie, ai avut dreptate, dar asta nu-ti da dreptul sa ma jignesti. Nu inteleg de ce esti asa belicos...
14th January 2014, 17:22
Postat în original de
Octav
A dat austeritatea in advertiseri.
In ultima luna toti taie, din comision, din recurenta, din orice... a fost angajat BOC pe pozitia de af. manager...
Cum incepe sa mearga treaba advertiserul incepe sa taie... zici ca nu-si doreste sa vinzi.... nu inteleg logica asta
Tocmai acum cand conversia oricum scade...
E simplu. Abia acum inteleg costurile pe care le implica afilierea si realizeaza ca % trebuie sa scada.
Sunt cei care nu au promovare, vor sa testeze, sau sunt penalizati, asa ca ofera un % mare, pentru ca sunt nevoiti. Dar cand ai concurenta pe nisa si esti obligat sa scazi preturile, trebuie sa scazi si % afiliatilor.
Cei cu % foarte mare (mycloset 70-100%), sau toti care vand "europa" ( >100%), unde adaosul este enorm (chiar si 1000% la "europene"). Ei isi permit, dar realizeaza ca pot oferii si mai putin, pentru ca sunt putine magazine pe nisa lor (afiliatii oricum ii aleg) sau se ocupa mai bine, fata de altii. De ce sa faci promovare, cand afilierea te costa doar 10%?
Sunt cei cu "prosteala" care stiu oricum ca nu convertesc, dar vor trafic free, sau de ce nu, un pic de seo free. Ex: magazinele pe nise unde se comanda din offline, sau magazinele care au offline (majoritatea verifica online, dar merg si comanda din magazin = conversii bune, dar nu "verificabile"). Aici, daca ai concurenta mica pe nisa (alte magazine) poti sa scazi %, oricum nu conteaza, cine are site pe nisa, tot pe tine te promoveaza.
Cand pe nisa ta, concurenta ofera 10%, e greu ca tu sa oferi doar 5%, asa ca zici: hai si noi cu 10-11%, vedem noi dupa. Acum este "dupa", iar costurile sunt prea mari.
De aceea si "chat", "telefon", etc. Pentru ca daca tot sunt costurile mari, macar sa scadem numarul de % aprobate. lasam un 7-10%, dar micsoram numarul de comenzi aprobate, oferind comanda telefonica, chat, etc.
Mai sunt cei care merg in pierdere, cum facea (cred ca si acum) emag la asigurari, dar ei merg pe pierdere, pentru brand. Alt tip de "afiliere"
Nu inteleg de ce nu se merge pe structura amazon, care este una foarte corecta. x% dar maxim x ron. Ex: 10% dar maxim 40 ron pe produs/comanda. Asa sunt si atractivi, dar au si costuri mici.
Si multe alte exemple!
Ultima modificare făcută de Tom; 14th January 2014 la 17:30.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
14th January 2014, 17:55
Postat în original de
Tom
Nu inteleg de ce nu se merge pe structura amazon, care este una foarte corecta. x% dar maxim x ron. Ex: 10% dar maxim 40 ron pe produs/comanda.
Amazon au comision maxim doar pe co.uk din cate stiu, pe .com nu este asa ceva. De altfel sunt X motive pentru care un afiliat nu ar aprecia asa ceva si nu ar promova produsele mai scumpe ale magazinelor.
14th January 2014, 18:52
Cand pe nisa ta, concurenta ofera 10%, e greu ca tu sa oferi doar 5%, asa ca zici: hai si noi cu 10-11%, vedem noi dupa. Acum este "dupa", iar costurile sunt prea mari.
De aceea si "chat", "telefon", etc. Pentru ca daca tot sunt costurile mari, macar sa scadem numarul de % aprobate. lasam un 7-10%, dar micsoram numarul de comenzi aprobate, oferind comanda telefonica, chat, etc.
Nu intotdeauna comisionul este singurul factor in alegerea advertiserului.
Poti oferi un comision mai mic, dar sa compensezi printr-un suport bun, implicare, corectitudine..etc
Pacat ca unii advertiseri nu inteleg asta!