Modificarea asta aduce vreun avantaj sau e facuta doar ca sa mai fie o bataie de cap in plus ?
Modificarea asta aduce vreun avantaj sau e facuta doar ca sa mai fie o bataie de cap in plus ?
Aduce un avantaj, daca iei lunar cate 300 de lei din mai multe retele, nu mai platesti 44 lei la fiecare, platesti doar diferenta intre suma a ceea ce ai platit deja si 44 lei.
Retired
Ii dezavantajeaza pe cei cu venituri mari din afiliere. Cel care castiga 100 de Lei va plati 5,5 Lei iar cel ce castiga 1000 de Lei va plati 55 de Lei.
De fapt nu e chiar asa, mai ales ca se plateste procent fix, dar cei cu incasari mici sunt nevoiti la sfarsitul anului sa plateasca diferenta pana la salariul minim.
O modificare foarte buna.
Off. Trec peste negativul primit, dar nu fara a-l mentiona. Astea sunt regulile, le respectam si mergem mai departe.
Adevarul este ca se poate ca tu sa ai dreptate. Nu stiu cat plateau pana acum in 2p afiliatii cu venituri mari: 5,5% raportat la salariul minim pe economie sau 5,5% raportat le venitul lor.
Din exprimarile anterioare am inteles ca pana acum plateau 5,5% raportat la venitul minim pe economie si de acum vor plati 5,5% raportat la venitul lor. Daca este asa, atunci eu am dreptate.
Pe ultima luna, pentru veniturile din afiliere am platit catre CASS o suma formata din 3 cifre si cred ca legea este aceeasi pentru toti. La asta m-am referit. Deci?
Dragilor, ideea este urmatoarea: pana la noi ordine, contributia pentru sanatate este si a fost de 5.5% din suma bruta incasata. Schimbarea este de fapt o corectare a legii (de fapt cred ca mai degraba a normelor metodologice de aplicare) care dezavantaja clar pe cei cu venituri mici. Practic pana acum, daca incasai 100 de lei sanatate plateai la plafonul minim stabilit care era de 44 de lei. Acum ti se va retine la sursa exact 5.5% . Retragi 100 de lei, platesti 5.5, retragi 1000, platesti 55. Corectia se face la sfarsitul anului, cand practic veti primi (in cazul in care nu ati platit plafonul minim) o diferenta de plata.
Nu stiu inca, dar o sa ma interesez, ce se intampla in cazul in care afiliatul are si un job full time din care i se retin (dupa cum este si normal) si acolo taxele pentru sanatate. Teoretic, ei nu ar mai trebui taxati suplimentar la sfarsit de an, indiferent de sumele incasate din afiliere, pentru ca practic suma platita de ei depaseste suma minima de plata, raportata la salariul minim pe economie.
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!
Vad ca un user din forum ofera negativ,ca nu-i mai ajung banii !
Eu ce sa mai zic cand imi ramanea din 250 lei aproximativ 100 lei in mana?macar acum imi mai raman 150 lei![]()
Celalalt negativ este de la mine, si nu pentru ca nu imi ajung banii ci pentru ca esti total offtopic. (am omis sa il semnez cand ti l-am dat).
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)