Stai sa inteleg:Interesul tau e ca magazinul sa aiba profit mare ca sa poata sa sustina un procent de comision mare pentru afiliat.
- eu ca afiliat trebuie sa accept faptul ca advertiserul primeste comenzi telefonice valide din traficul pe care il trimit eu doar pentru ca advertiserul are nevoie de profit ca sa-mi plateasca comisioanele?
NEWS FLASH! BREAKING NEWS! NU O SA-TI VINA SA CREZI!
Si nu, nu sunt ipocrit, stiu ca sunt foarte multe magazine care au numarul la vedere si tot sunt promovate, insa macar nu cauta scuze de genul celei de mai sus, ei doar baga capul in pamant si astept sa treaca valul nemultumitilor, atat.Marketingul afiliat este o formă de marketing online care se bazează pe modele de plată pe performanță și Cost Pe Acțiune (CPA). În marketingul afiliat, un comerciant denumit și advertiser răsplătește unul sau mai mulți afiliați (publisher) pentru fiecare acțiune efectuată pe site-ul său
"Blog de afiliat si calatorii: Dragos Bunea Blog"
Un procent mai mare din ce? Din nimic?Interesul tau e ca magazinul sa aiba profit mare ca sa poata sa sustina un procent de comision mare pentru afiliat.
Mai corect ar fi ca magazinele sa aibe interes sa imi ofere comisioanele ca eu sa ma pot dezvolta sa pot trimite si mai mult trafic, nu sa dau faliment.
Nu a zis nimeni de scoaterea telefoanelor complet de pe site, ci de scoaterea lor abuziva sau contorizarea vanzarilor prin telefon si cu siguranta nu vor scadea vanzarea pentru magazine!
Inteleg ca sustii punctul de vedere al unui advertiser, dar cu siguranta un cumparator ajuns pe un magazin printr-un link de afiliere, va gasi pagina de contact pentru informatii. Comportamentul pe internet al romanilor nu e chiar asa cum il descrii tu.
Ultima modificare făcută de Mihai_Is; 25th November 2013 la 16:18.
Am facut referire la cei cu experienta de afara ca sa nu parem noi, astia de sustinem "fara nr de telefon,chat,etc la vedere", niste atotstiutori care vor sa impuna chestii ca asa da bine.
Eu nu incerc sa impun nimic pana la urma, ci sa explic ce stiu si ce am invatat.
Si ca sa o fac mai in detaliu, urmareste-ma putin.
Traficul trimis de afiliati este sustinut de afiliati, platit de afiliati, muncit de afiliati. Este un trafic care trebuie sa converteasca online ca altfel nu se poate track-ui. Este singura metoda disponibila momentan in ro. Daca tu pui nr de telefon, chat, poate si niste bannere sa mai sustii un alt magazin d-al tau(se practica si asta) cu ce-i ajuti pe afiliatii aia care au crezut in tine, au muncit pentru traficul ala, au platit poate bani multi si si-au mancat mult timp invatand cum se fac bani din afiliere?
Cu traficul adus de tine poti face ce vrei. Pune nr de telefon, pune videochat, pune ce vrei tu in traficul care-ti vine din seo-ul tau, din social-ul tau , din ppc-ul platit de tine, etc.
Tine cont de asta daca-ti doresti o legatura buna cu afiliatii. N-ai multe sanse sa-i atragi de partea ta. Sunt sute de campanii iar afiliatii buni sunt zeci in ro. Din zeci de mii(cati or fi in ro) raman doar zeci de afiliati care stiu si pot sa-ti trimita comenzi. Nu-i simplu sa-i atragi si iti garantez eu ca asta cu ascunderea nr de telefon ar fi cea mai mica problema a ta in cazul asta.
Asa o fi dar care e legatura cu afilierea? Sa cumpere adwords, trafic, sa vada cum e cand dai bani grei pe un baner a carui trafic poate nu converteste.Aia stiu foarte bine ca in Romania procentul de plata cu cardul este <20%, iar comenzile telefonice sunt >70% pentru majoritatea magazinelor online?
Eu ca afiliat trimit trafic targetat, sunt platit la conversie, deci ca magazin nu risti nimic, nu te costa nimic; mi se pare de bun simt sa am pretentia sa fiu platit pentru acest serviciu!
Iar telefoanele, chatul si alte smecherii nu sunt facute decat sa ma prostesti pe mine ca afiliat.
Vrei toate astea ca magazin? Nimic mai simplu, fa un landing page cu ce vrei tu, dar nu pentru traficul trimis de mine!
Ultima modificare făcută de Mihai_Is; 25th November 2013 la 16:36.
Asta se traduce cam asa:sunteti in cautare de senzatii tari si imi trimiteti clienti care fac comenzi telefonice, ''nu am mama nu am tata''. Ma intereseaza doar sa fac profit, nu are importanta cum se intampla asta.
Din fericire pentru mine ca si afiliat nu fac afiliere ca sa caut sa primesc ''senzatii'' de la advertiseri. Ma intereseaza banul.
Faptul ca unele magazine se pozitioneaza astfel, imi lasa doar un gust amar si ma antreneaza intr-o discutie aici pe forum.
Pentru ca oricum nu le promovez. Ar trebui sa va luptati sa educati clientii sa faca comenzi online si sa plateasca doar cu cardul, nu sa-i incurajati sa foloseasca telefonul. Telefonul trebuie folosit in cazuri cu totul speciale.
RECOMANDARE pentru afiliati:nu mai promovati magazinele cu telefonul la vedere, pentru ca faceti munca patriotica . Sunt destule magazine care respecta munca noastra si au inteles sa ne fie cu adevarat parteneri, au inteles ca au nevoie de noi, ne respecta pentru asta.
If you don’t build your dream, someone will hire you to help build theirs ✔
Nu cred ca ai inteles ce zic eu de 24h.
Nu poti cere eliminarea numarului te telefon din site (de aici a plecat discutia). Asta am explicat, cat de cat logic, cred. Ai venit tu cu "aia de afara" si ai dat cu bata-n balta.
Eu nu am nimic cu afiliatii, le tin partea de fiecare data, doar am scris sute de posturi. Dar eu stiu ce inseamna un magazin online si ca nu poti cere sa fie scos nr de telefon, asa ca am oferit solutia: sa-l scoata din pagina de produs. Solutie tehnica mai usoara, fata de altele propuse.
Voi nu cred ca intelegeti ceva basic. Majoritatea magazinelor sunt site-uri de 2-300 euro, iar voi aveti pretentia sa ofere pagini cu alt design, fara anumite zone (telefon) in functie de referral?)))))))
Maine o sa cereti nr de telefon diferit/afiliat si tracking cu inregistrare vocala (pentru comenzi pe telefon). Cui?
Eu am facut curs valutar diferit/afiliat. Vrei si dastea?
Magazinele prefera plata ramburs si NU cu cardul, diferenta de comision si cash flow este enorma. Preferi sa ii spui omului telefonic ca ii recomanzi sa aleaga ramburs, decat sa-l lasi "sa dea cu cardul"Unde o sa vezi tu asta " la aia de afara" ? Ce vorbim noi aici.
off: Daca te mai aud cu dastea: aia "buni" de afara, te ard. Zi si tu de la noi, ca stim cu totii, suntem "pe invers" din multe puncte de vedere, iar cand vine vorba de shopping online, sunt cu capu-n-tre-picioare.
Ultima modificare făcută de Tom; 25th November 2013 la 16:37.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
Da.
Si trebuie sa accepti faptul ca multi nu o sa comande, doar o sa se aboneze la newsletter (sau vrei sa fie scoasa si optiunea asta?).
Si mai trebuie sa accepti faptul ca multi n-o sa comande dar o sa afle de magazin si o sa comande peste jumatate de an si tu n-o sa primesti nimic.
Iar daca ii place ce gaseste pe magazin o sa-si indemne si prietenele sa cumpere, si nici pentru asta n-o sa primesti nimic.
Si sa intelegi ca nimic din toate astea nu conteaza, conteaza doar cat e de eficienta campania per total pentru tine.
Caut cu jingle.ro.
corect puthre, d-aia nu ai afiliati![]()
░▒▓█▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀█▓▒░
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)