17th July 2013, 18:31
1 out of 1 members found this post helpful.
Am stat de vorba la telefon cu cineva de la turo.ro mai bine de jumatate de ora si mi-au explicat mai multe, eu va reproduc aproximativ ideile spuse de ei, asta nu inseamna ca sunt neaparat de acord cu ei si ca ii cred
In legatura cu securizare cardurilor
- securizarea datelor de card transmise se face prin faptul ca la receptia hotelului ajunge doar numarul de card iar restul datelor precum data de expirare si codul CSV este transmis pe alta cale electronica la managerul hotelului sau contabilitate, au incheiata cu acea persoana un contract prin care persoana respectiva garanteaza ca datele nu vor fi obtinute pe alte cai si conform lor nu are cum sa se fraudeze altfel (din punctul meu de vedere este valabil doar daca cel putin una din acele persoane este de buna credinta, apoi la unitatile mici mangerul este cam acelasi cu receptionerul)
- transmisia datelor se face securizat si criptat (tind sa ii cred)
- au o asigurare de 750.000 euro pentru eventualele fraude cu cardul (ma acopera doar daca dovedesc ca la ei a fost buba, eu nu am cum sa dovedesc ca datele au fost sustrase de la ei, de la parteneri sau in cadrul altei tranzactii, sau nu mi-a umblat cineva in portofel si mia fotografiat cardul.)
- pana acum nu au avut nici o problema cu fraude (nu am de unde sa stiu)
- in seara asta la protv au spus ca va fi prezentata o situatie prin care cineva a facut rezervare prin booking.com si acestia nu au transmis rezervare in timp util, booking.com a extras 700 lei de pe cardul clientului si banii nu au ajuns inca la hotel (asta dovedeste contrar a tot ceea ce spun restul ca booking.com incaseaza banii direct si apoi transmite banii hotelului din care scade comisionul)
In legatura cu probleme comisioanelor
- Au zis ca au investigat problema si este de la certificatul SSL, cand au instalat scriptul de la 2parale era un certificat SSL, acum au certificat de la alta firma si codul de traking nu functioneaza pe noul SSL, deoarece la noul certificat codul de traking 2parale trebuie sa genereze alt string (nu prea stiu cum functioneaza 2parale cu certificatele ssl, asa ca nu stiu cat de veridica este informatia, poate @tetele ne spune mai multe)
- din discutie am inteles ca cei de la 2parale au citit aseara discutia de aici, dar nu a fost nici o reactie, 2parale nu intentioneaza sa ofere o explicatie
- in urma acestui caz turo.ro au spus ca vor sa se retraga din 2parale daca cei de la 2parale nu au o pozitie prin care sa se clarifice situatia si sa se demonstreze ca nu au facut nimic cu rea intentie si vina nu le apartine
- au zis ca in contractul 2parale exista o formula de calcul care in cazul in care ar exista probleme cu codul de traking sa se poata calcula o suma care se plateste de magazin catre 2parale in functie de traficul trimis in consecinta ei tot platesc ceva la 2parale, dar din ce stiu eu nu a primit nimeni nici un ban atunci cand au fost probleme de traking, 2parale a incasat toti banii si a tacut din gura, de aici deduc ca 2parale nu are nimic de pierdut in astfel de situatii chiar castiga, in loc de 40% incaseaza 100 sau 140%. Daca altcineva stie ceva de asta astept lamuriri
- sunt dispusi sa compenseze afiliatii ce au trimis trafic in aceasta perioada cu sume de bani sau cazare gratis, mie mi-au oferit cazre pentru un weekend dar am refuzat. Cei ce au trimis trafic si nu au inregistrat comisioane sunt rugati sa ii contacteze
- mai sunt si altele dar nu mi le aduc aminte acum.
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama