17th March 2013, 17:09
0 out of 1 members found this post helpful.
De ce pleacă advertiserii?
Promovez câțiva advetiseri din 2Parale, însă trebuie să spun că am oarecare rețineri în a promova în general advertiserii din 2Parale deoarece nu știi niciodată când pleacă și, în funcție de fel de campanii de promovare ai, riști să muncești zile-luni degeaba.
Din capitolul riscul e la afiliați aș veni cu întrebarea:
De ce pleacă advertiserii din 2Parale?
(Au plecat Orange, Altex, Flanco. Nume grele.)
Vă spun eu un motiv: abonamentul. Nu spun nimănui cum să conducă o afacere, dar o să vedeți de ce Profitshare și Afiliere Okazii vor avea succes - lipsa abonamentului și doar comision la vânzare.
Voi de ce credeți că pleacă advertiserii din 2Parale?
17th March 2013, 17:36
1 out of 1 members found this post helpful.
Nu oricine isi permite propriul sistem de afiliere. Sa nu promovezi advertiseri din 2p pe motiv ca pot pleca oricand mi se pare....pueril, ca sa nu spun altfel. La fel cum ai putea spune ca nu-ti cumperi apartament la etajul 7, pt ca poate veni oricand un cutremur puternic si n-ai timp sa iesi din bloc. Stii povestea cu drobul de sare...
Intr-adevar, este un risc pe care ti-l asumi, dar stand nitel si analizand campaniile inainte de a le promova, iti micsorezi riscul la minim. Daca e un singur advertiser pe-o nisa f micuta, abia a intrat si el in 2p, sa investesti timp si bani ca sa faci un site dedicat exclusiv promovarii lui e o prostie. Nici nu stii cum pleaca si atunci da, patesti cum ai zis tu, ai mucit degeaba zile-luni.
Dar poti fi istet si te poti documenta nitel inainte sa te avanti ca zmeul, si poti promova o campanie care are ceva vechime, care are rata mare de aprobare a comisioanelor, o campanie dintr-o categorie unde se mai gaseste oricand macar un advertiser ok pe care sa-l promovezi, in cazul in care primul advertiser pleaca.
Signatura lipsa
17th March 2013, 17:46
0 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
tymbark
Daca e un singur advertiser pe-o nisa f micuta, abia a intrat si el in 2p, sa investesti timp si bani ca sa faci un site dedicat exclusiv promovarii lui e o prostie. Nici nu stii cum pleaca si atunci da, patesti cum ai zis tu, ai mucit degeaba zile-luni.
Din păcate sau fericire și eu gândesc ca tine și analizez înainte de a sări în a promova ceva.
Și atunci cine promovează acel advertiser mic? Orange mai mult ca sigur a ieșit deoarece nu l-a promovat nimeni. Dacă te gândești bine, cine l-ar promova? Ce să promovezi la Orange? Câteva zeci de telefoane?
Sincer, la începutul lui 2013 chiar doream să fac o campanie de promovare pentru acest furnizor deoarece nu duc lipsă de idei, dar când l-am căutat în directorul de campanii nu l-am mai găsit.
Idem pentru alți advertiseri, mici sau mari. Să nu mai zic de cei sezonieri, care acum pleacă și revin peste 6 luni sau un an.
17th March 2013, 20:34
2 out of 2 members found this post helpful.
Si aici gresesti, Altex nu a plecat din motive de costuri, sumele investite in propriul sistem sunt mari spre uriase. Dar dispui de unele avantaje: iti poti customiza platforma, ai doar afiliati interesati de brandul tau si nu un mix, etc. De exemplu in urmatorul update Altex Afiliere va introduce clase de afiliati, diferentiati de performantele lor, chestie care mi as fi dorit-o in 2p ( si le am spus -o ) de foarte mult timp. Pe langa avantajele evidente de la o clasa la alta, va exista si un factor de motivatie foarte puternic pentru afiliat
. 2p s-a chinuit efectiv pana cand au cumparat si platforma, iar diferentele sunt deja vizibile, acum pot aduce imbunatatiri si modificari usor si rapid.
2p a dus greul pionieratului in afiliere... cu PS care tacea malc si doar raporta rezultate la hectar, ei au fost singurii care au investit enorm in educarea pietii: sute de articole scrie, zeci de intalniri, oameni adusi sa povesteasca ce si cum, challenge -urile, etc. Acum piata se rafineaza, PS va intra in varianta publica cu versiunea tinuta pana acum in beta si care este net superioara celei vechi, cu siguranta au deja niste contracte cu magazine ce vor intra in platforma PS, cu Flanco in frunte, si chiar nu m-ar surprinde sa vad si o mutare a unor magazine din 2p in PS, pentru ca poate fi o chestiune de costuri, pana cand un advertiser ar realiza ca publicul PS este electro/it si nu are (momentan) suport sa vanda rochii sau bijuterii.