11th May 2013, 12:20
3 out of 3 members found this post helpful.
@Claudiu Farcas, dat fiind ca esti reprezentantul oficial emag pe forum, te rog sa imi spui daca se pot folosi simultan, pe acelasi site, bannere si linkuri atat ale emag cat si ale competitorilor directi, ma refer aici in special la Altex, dar evident intra in discutie si 2p. Mai pe concret, pot folosi, de exemplu, in sidebar, atat bannere altex cat si bannere emag? Pot folosi deasemenea intr-un articol linkuri afiliate atat catre altex cat si catre emag?
Sincer nu am vazut clar in tos, si as vrea un raspuns oficial, care cred ca ar fi util si multor dintre colegi.
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!
12th May 2013, 11:54
3 out of 5 members found this post helpful.
Afiliați pursânge
După ani buni de zile ca afiliat pe .ro și .com pot spune că nu prea are rost să-ți irosești timpul pe ro, deși fac mai mult decât oricare dintre voi pe ro.
Rata de conversie a magazinelor de pe .com e de (nici mai mult nici mai puțin de) 10 ori mai mare decât în .ro. (Imaginează-ți conversii de 10-20% pe zi/lună la produse electro.) Deci, concluziile le trageți singuri. Plus că pe .ro pierzi foarte mult din bani (30-40%) pe taxele și impozitele la stat, pe când pe .com ești anonim, deci total freedom.
În România, piața nici acum în mileniul 3 nu e matură. Vina e în parte la client (needucat - nu i se pare cool să cumpere online, sărac...), dar și la magazine (design făcut cu toporul sau la indigo după rețete de succes din afară, țepe pe OCCazii, promoții înșelătoare, transportul nu e gratis și sunt multe-multe steluțe).
Cocălarii preferă să cumpere un iPhone 5 la negru, doar pentru că e mai ieftin cu 200 de lei, chiar dacă nu are garanție.
Am cunoștințe (20 și ceva de ani, studii universitare și care lucrează în domenii ok) care preferă să stea la magazinul X la coadă o oră și să mai piardă câteva ore pe drum pentru a cumpăra un laptop care e cu 100-200 lei mai scump decât la eMAG, doar pentru că a auzit din vecini că cică e nu știu ce promoție la magazinul fizic X.
La noi Internetul se rezumă la stat pe Facebook, bloguri gen Zo$o și presă gen Libertatea (Vezi ce are de SPUS ANDRA despre câștigătorul ”Românii au talent”, Bruno Icobeț). Cam atât.
Poate peste vreo 10 ani când vin căpșunarii (printre care se numără elita - medici sau profesori care cică s-au dus să profeseze meseria lor, dar defapt culeg căpșuni sau îngrijesc bătrâni) înapoi o să avem în țara asta oameni cu mentalitate ok și bani, nu doar bugetari și muncitori pe bandă... poate atunci o fi ceva, dar mă cam îndoiesc.
Și treaba cu review-urile la produse, dacă vrei să faci niște bani serioși atunci alegi o altă modalitate de promovare. Cu așa ceva numai îți pierzi timpul.
Banii serioși se fac cu proiecte dedicate. Nu cu "review-uri" sau AdWords. Nu degeaba în străinătate nu e permis AdWords de către advertiseri - ca afiliat bagi prea mulți bani și riști să scoți pe minus (după care te apuci să înjuri advertiserul pe forumuri/bloguri că nu convertește...), fiind un factor descurajator... plus alte motive.
Ultima modificare făcută de dotcom; 12th May 2013 la 12:21.