In primul rand nu zice care luna. Acumi imi e greu ca sa cred ca se fac luna de luna 10.000 euro. Poate intr-o luna de iarna, da. Al doilea aspect este - care este profitul. 10.000euro reprezinta venitul din care se scad cheltuielile. Ca orice munca implica un cost..
Nu cred acele cifre cu blogul lui Arhi, doar daca mai are si alte bloguri si cumuleaza cifrele.
Trebuie sa facem diferenta intre comunicatul de marketing si adevarul, marketingul cosmetizeaza datele, uita sa spuna ca erau pe un an de zile, dar il incaseaza o data la cateva luni (cum fac eu), daca incasezi comisionul o singura data pe an, si ai carte de munca in alta parte platesti mai putine taxe la stat.
Este posibil sa existe afiliati care fac 10.000 euro pe luna, dar ei au site-uri dedicate, sunt nisati pe subiect, nu se pune problema unui amator cu un site generalist.
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
Trafic lunar [.....] x Rata de click [.....] x Rata de conversie [.....] x Valoare vanzare medie [.....] x Comision procentual [.....] = 9500 RON
Completati spatiile punctate Puteti sa va inspirati din acest raport pentru valori cunoscute.
ar mai fi diferentele date de targhetare
Arhi zice ca are datele pe septembrie insa e lifetime. Comisioanele aprobate sunt prea multe pentru a fi septembrie in raport cu cele in asteptare si in septembrie a abundat cu linkuri de afiliere, etc.
Estimez ca arhi a facut in septembrie maxim 2000 lei cu profitshare, nu euro.
Insa nu este treaba mea acest aspect pentru ca el dorea sa atraga o anumita parte a segmentului de impartire cascaval care in ultima vreme cam iau cam peste picior a-listerii.
Desigur nu convine ce spun eu de aceea nu am strigat in gura mare.
Iarasi, poate unii se vor supara cand voi spune ca din ce estimez eu eMAG chiar are 75% cota de comisioane din tot ce se face in marketing afiliat .ro. Sorry.. tetele, dar nu poti sa te iei dupa un Prt Scrn al unui singur om.
zoso a facut 2.000 e in decembrie, dar, desigur, decembrie e alta mancare de peste.
la arhi m-a frapat numarul de produse si diversitatea lor.. 30 buc pe zi?
Zoso cu siguranta face mult mai mult decat arhi din n motive. Unul ar fi calitatea si targetarea anunturilor si credibilitatea povestirilor.
In fine, datele astea sunt pur "asa sa fie". Evident ca cei de la eMAG profita de astfel de date pentru a incuraja si pe altii sa se apuce. Asa am inceput si eu, am vazut niste cifre si am tot muncit pana mi-a iesit ca sa traiesc exclusiv din asta.
Cu toate astea, sincer cred ca de la un anumit nivel e greu sa ajungi mult mai sus, ceea ce am punctat si pe blog.
Oricat am vrea sa ne laudam cu mii de euro, e f greu si chiar daca la vedere e un afiliat pot sa munceasca n oameni pe acel cont.
Din nou, faptul ca cineva face x euro acel lucru nu inseamna ca banii aia sunt profit. Sunt zile si zile, mergi in plus - iti promovezi propriile site-uri, whatever - banii nu vin chiar dintr-un miracol ci e multa munca in spate. Programare, softuri pentru a targeta, zile in care stai si te gandesti, OK cum facem CTR 10% si nu 5%, cum plasam butonul, care e call-to-actionul, cum ne protejam de algoritmii Google pentru a ne strica "business-ul" pt ca e f greu in afiliere sa atragi linkuri care sa nu fie suspicioase si mai avem parte de bunavointa unora care nu realizeaza cat de penibil este sa tragi presul de sub picioarele altuia. In definitiv majoritatea castigam ca de un salar bun insa departe de a ne imbogati si de a face cariera in affiliate marketing in .ro. lol. Uite pt mine AM este ceva temporar pentru ca ar fi stupid sa ma bazez pe asta 40 ani pana ma voi pensiona.
Este clar ca daca 2parale a venit cu un afiliat care facea 10k coco trebuia si eMAG sa vina cu altceva, desi vorbim de alta nisa daca e sa comparam.
Oricum, daca e ca cineva sa se apuce acum de afiliere recomand eMAG datorita conversiei mari. Desi in ultima perioada si Altex mi-a generat niste comisioane si aud miscari de trupe si dezvoltare interesanta pe acolo plus ce am vazut la tine pe un site... tradeads wtf btw!
Cu toate ca pe mine sincer ma avantajeaza pozitia de lider incontestatibil al magazinului eMAG pentru ca sa fim sincer - conversiile astea nu vin doar pt. ca noi ducem clienti dornici de a cumpara. Sa nu ne mintim singuri, cel mai mare merit este al magazinului ca face conversiile, cand vorbim de nise aglomerate. Ca si tu te duci la magazine care au rata de respingere mica, care convertesc, catre magazine care au un sistem facut sa evite comenzile telefonice, etc.
Iarasi, ca bloggeri generalisti fac comisioane, statisticile lui arhi au demonstrat-o ca de fapt planteaza niste cookieuri (vezi povestea cuptorului cu microunde, lol) si nu fac ei vanzarile ci doar sunt rasplatiti pentru ca se asociaza acesti influenceri cu respectivele magazine si duc mai departe ..cum se zice.. awarnessul
PS: Nu sunt aici sa apar emag, profitshare, etc - insa unele chestiuni ma amuza cat de denaturate sunt doar pentru ca oameni din exterior "au impresia ca". Eu daca maine m-as muta pe alt sistem de afiliere pur si simplu as castiga mai putin si asta trebuie sa fie ceea ce conteaza.
Ultima modificare făcută de Claudiu Farcas; 6th October 2012 la 00:34. Motiv: ps
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)