Marius, nu de aia pui link afiliat pe imagine ca sa prinzi cookie-ul? Hai sa fim acum sinceri si noi..
Eu tot nu inteleg ce pierd ei la treaba asta. Adica de ce-ar fi motivati sa interzica afisarea link-ului de afiliat in spatele unei imagini.
Judecand asa are sens, dar poate ca dorinta de cumparare exista "sadita" chiar atunci, in urma citirii unui articol pe site-ul respectiv. Daca nu-i facilitezi sa ajunga pe site...
Asa, e clar ca ei vor sa faca mai mult awareness si mai putine vanzari prin afiliati (mizand pe cele directe).
evident ca da, de asta si ii spune marketing afiliat si nu galerie de arta sau mai stiu eu ce. o sa fac de acum un slideshow frumos cu produse ca sa distrez vizitatorul, si mai mult link direct spre magazin, ca doar mie imi place sa ajut pe altii sa faca bani fara ca ei sa plateasca nimic.
daca folosesc alte imagini cu produsul respectiv? daca fac eu poze? nici atunci n-am voie, asa-i? daca cumva le trimit clienti iar ei ar trebui sa-mi plateasca comisioane atunci chiar ca-i urat din partea mea. is nesimtit nu?
ba, treziti-va la realitate!
Din ce stiu eu faza cu link-ul pe imagini a fost reclamata de cateva persoana pentru ca Nasul punea link-uri pe imagini si sub imagini scria "click pentru marire" sau ceva de genul asta si evident multi se pacaleau si dadeau click, iar cei de la eMag au considerat ca nu e ok si uite asa au interzis aceasta practica la fel cum au facut si cu afisarea preturilor in comparatie cu alte magazine, etc., e gradina lor si o gospodaresc cum vor ei si atata timp cat au afiliati care sa le faca awarness si vanzari nu-i intereseaza ca tu sau eu sau cine vrei tu nu suntem de acord cu aceste practici.
Pe scurt: li se rupe de ce credem noi.
"Blog de afiliat si calatorii: Dragos Bunea Blog"
Sigur. Awarness pentru eMAG. Cand au 70% cota de piata si 2% rata de conversie.
Sau cand clientii se documenteaza de pe reviewurile de pe emag /specificatiile tehnice, aleg produse pe un shortlist si merg cu lista aia in magazinele Altex ca le e frica sa comande online, mai ales in orasele in care eMAG nu au showroom.
Ia faceti un split test, lasati link curat profitshare.emag.ro / bit.ly / 2parale si vedeti care are CTR mai mare. Procentele alea putine o sa va dea de gandit. Dar cine sunt eu sa va zic astea? De ce sa imi fac concurenta? Imi raman mai multe prajiturele
Faptul ca au un suport de toata jena se datoreaza volumului de lucru care ii revine unui singur om si cunostintelor acestuia. Si pana nu de mult nu exista nimeni dedicat pt. ProfitShare. Si culmea, a mers si pana acum, afiliatii au facut bani insa au fost din categoria celor care tac si fac.
Acum ca nu ne-au chemat la o cafea/bere sau ca nu i-am vazut niciodata la fata e partea a doua.
Oricum, o sa intre beta si o sa dea peste nas multora care se plangeau ca emag anuleaza comisioane, etc. Sau ca ei trimit vanzari magazinului, in conditiile in care 50% din comenzi sunt comenzi pentru alte produse decat linkul de pe care au ajuns..sau clienti care fac 7-8 comenzi care iti aduc in medie 50 lei comision pe fiecare comanda.
Evident, exista avantaje si dezavantaje in ProfitShare dar pana la a zice ca le faci awarness e cale extrem de lunga. Un super afiliat daca considera ca asta face cu linkurile sale are EL o problema de targetare a clickurilor.
E magazinul IT&C care converteste cel mai bine. Uite, saptamana trecuta m-am suparat pe ei dintr-un anume motiv (poate real, poate nu) si am mutat niste linkuri de pe eMAG spre Altex. Daca vindeam catre eMAG cel putin 1 produs pe zi din acea categorie, dupa o saptamana cu Altex am vandut de 7 ori mai putin.
S-ar putea ca pe general sa fie mult mai mult decat 2%. Eu am pe luna trecuta 1.70% si atentie, calculat la comenzi si nu la nr. de produse vandute.
PrtScrn
![]()
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)