Sa le iau pe rand:
-Transparenta - multumitoare in cazul in care in termeni si conditii vor fi adaugate si drepturile si obligatiile advertizerilor.
-Statisticile prost gandite - Am semnalat si eu problema asta. Sunt cateva chestii care nu bat, dar daca le pricepi logica poti face interpretarile de care ai nevoie. In graficul de performanta pe o perioada apar doar tranzactiile generate de click-urile pe acea perioada. La total comisioane apar si comisioanele venite din recurenta.
-Sistemul facut in graba fara sa se tina cont de detalii importante - neclar...care sunt alea?
-Advertiserii afiliati la campanii proprii - o problema reala, aici trebuie sa ne facem auziti sa definim clar ce poate insemna din perspectiva eMag campanie interna si campanie externa. In termenii eMag este specificat ca nu va plati comisioane pentru tranzactiile provenite din campaniile externe. Se joaca putin cu termenii. Eu cred ca se va rezolva pana la urma. Ceea ce face eMag acum eu nu consider a fi o campanie externa atata timp cat este realizata prin propriul site. Prin campanie externa as intelege cu totul altceva. Daca aceste campanii intene ale lor sunt asa de performante de ce se tem ca respectivul client ar putea veni cu Cookie de la mine? Mi-am facut eu cumva treaba in a-i promova mai bine? Atunci sa ma plateasca!
-Angajati ce sunt inca afiliati si au acces la niste statistici ce le ofera un avantaj enorm - nu m-am gandit la asta pana acum. Ce avantaje ar putea avea? Probabil in campaniile AdWords ar putea targeta mai bine. Ar insemna probabil cheltuieli mai mici la aceleasi castiguri. Poate gresesc. Personal nu ma vad in competitie cu ei, e problema advertiserilor... In opinia mea aceste campanii pot insemna moartea afilierii in Romania. Stiu ca supar oameni importanti, dar asta e...
Legat de nedumerirea mea nu ai facut nici o referire...
Nu inteleg ce vrei sa spui. Indiferent unde sunt angajati oamenii aia chiar au performante. Din pacate se pare ca sunt singurii. Adica sunt unii care investesc in afiliere timp si resurse si, altii care investesc bani in campanii AdWords. Cu sistemul actual se pare ca unii castiga mai bine iar altii mai rau. Din punctul meu de vedere as spune chiar foarte rau. Undeva, ceva pare sa nu fie in regula.
Daca problema asta nu se rezolva vom ajunge toti sa facem asemenea campanii, fiecare dupa mintea si posibilitatile lui si nimeni n-o sa mai mearga pe continut. Nimeni nu face afiliere pentru a avea de lucru ci pentru a castiga.
In punctul asta advertiserul va prefera sa-si faca propriile campanii si adio ideea de afiliere.
Ideea de a pleca in alta retea nu este cea mai buna. De ce sa pleci de undeva de unde poate fi bine daca pui si tu putin umarul? E mai simplu sa pleci la greu si sa vii la bine, dar atunci lucrurile se indreapta mai greu.
Asta e un incepu si inceputurile nu sunt niciodata usoare. treaba e sa se indrepte ce nu e corect inainte de a pierde prea mult.