La un director web si la site cu anunturi este normal un bounce rate mare, presupunand ca majoritatea vizitelor sunt din google, de obicei oamenii nu gasesc ceea ce cauta in directorul web sau daca gasesc un site care ii intereseaza dau click pe acel link si ajung la site-ul dorit, su nu vad de ca ar rasfoi cineva un director web in ziua de astazi. La mine am un bounce rate intre 60 si 70%, dar fara sa ma ocup de el, probabil daca as mai face ceva eforturi as ajunge la 50%
La fel si la site-ul cu anunturi, despre restul nu stiu ce sa zic
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
Multumesc tare mult pentru raspunsuri. Simt ca va rezulta ceva util din discutia asta.
Referitor la cazul meu, mai pot adauga cateva informatii:
1. In fiecare din site-urile analizate vizitatorii din google reprezinta aproximativ 80%.
2. La firme, produse si anunturi omul evde direct pe acea pagina toate detaliile, plus informatiile de contact direct ale persoanei care a publicat oferta.
@Krumel - astept cu interes articolul tau.
DWF - Servicii complete de optimizare seo. Vezi oportunitatile de cariera in cadrul DWF.
Eu la un site RO cu user-generated content am reusit sa am un bounce rate de 26.51%, asta la o valoare de 20.000 unici / lunari dintre care o medie de 9.77 pageviews / vizita. Din totalul acesta de 20k unici 62% sunt vizite noi.
Cum am reusit? Tinand cont ca, continutul nu depinde in mod direct de mine asadar nu se pune vorba de o anume calitate.. am urmarit sa am o platforma cat mai simplista si accesibila in asa fel incat sa fie o placere sa navighezi. Bine inteles, conteaza mult si nisa cand vine vorba de bounce rate, tinand cont ca eu vorbesc acum de o nisa in care vizitatorul are mult timp de pierdut.. iar eu ii oferit in mare masura ce doreste de la aceasta nisa... pentru el e o placere.
Poti sa dai de mine usor, @contact.
La directorul meu web, strain, am bounce aprox 33%;
un site de joburi cu bounce de 4,55% (din 22 de vizitatori- deci ar trebui vazut si cati vizitatori ai);
un director firme cu bounce 72
alt director firme, dar mai nisat, 48
La magazinul online nu cred ca se pune, ca oricum sta omu sa caute ce produse vrea.
Am un magazin online de Cosmetice romanesti si un portal de Afaceri
Dupa mine, un bounce mare rezulta din:
- pagina pe care ajunge userul e o pagina fara continut relevant pt user (posibil spam dar nu neaparat)
- pagina pe care ajunge userul ofera prea multe detalii (userul gaseste toate informatiile cautate pe acea pagina si nu mai are interesul sa vada si alte pagini)
- navigare greoaie in restul siteului, bannere excesive care enerveaza userul si inchide pagina, etc...
La un site din semnatura am obtinut un bounce de sub 30%.
Abia am facut ochi si stau sa ma intreb daca vorbim aceeasi limba ? Bounce Rate-ul nu se refera printre altele si la cei care parasesc pagina in primele 30 de secunde (sau imdediat dupa) fara a mai accesa alta pagina ? Ori in aceste conditii nici sa fii Napoleon nu poti citi o pagina plina de detalii, prea multe detalii, in 30 de secunde... asa ca dupa mine acesta nu e un motiv/cauza de BR - peste 75%
forum nișat - 20%
site nișat - 40%
blog nișat - 80%
blog nișat - 60%
blog nișat - 30%
blog generalist - 40%
cred că soluția câștigătoare e să îi dai ceva de citit/făcut după ce a terminat de citit articolul pentru care venise, nu intercalat in text, cum face evz.ro, sau in lateral. related posts, gen.
Am si eu cateva exemple:
Seopedia.ro - 100% bounce (lol, a fost o singura pagina, deci...)
Forum.seopedia.ro - 62% bounce, 56% new visits.
Magazin online nisat - 28% bounce, New visits 71%.
Blog - 77% bounce, 92% new visits.
Blog - 80% bounce, 93% new visits.
Director - 52% bounce, 80% new visits.
Director - 46% bounce, 83% new visits.
Portal - 86% bounce, 94% new visits.
Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)