Pagina 1 din 4 123 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 35

Subiect: Statistici generale: cum imbunatatim bounce-rate-ul?

meetzah este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    1st October 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    976
    Putere Rep
    39

Implicit Statistici generale: cum imbunatatim bounce-rate-ul?

Fiecare dintre noi are o serie de indicatori la care se raporteaza pentru a diagnostica modul in care un proiect online evolueaza. Spre exemplu, ne uitam la numarul de vizitatori unici, la numarul de afisari, la cate pagini vede in medie fiecare vizitator, timpul petrecut pe site, etc.

Printre acesti indicatori este si rata de bounce. Practic, aceasta ne arata cat la suta din vizitatotii site-ului il parasesc fara sa mai vada nici o alta pagina in afara celei pe care au intrat (spre exemplu, omul vine din Google, vede o pagina si apoi da back sau inchide browserul).

De ceva timp incoace ma tot straduiesc sa aduc in jos acest indicator, la diverse proiecte online. Datele mele sunt urmatoarele:

site de anunturi gratuite: bounce 86%
    director web: bounce 80%
    catalog de firme: bounce 78%
    catalog de produse: bounce 75%

Date fiind aceste numere, am doua intrebari:
    1) considerati mari ratele de bounce, pentru fiecare gen de site in parte?
    2) cum putem sa imbunatatim acest indicator (sa coboram rata de bounce)?
    DWF - Servicii complete de optimizare seo. Vezi oportunitatile de cariera in cadrul DWF.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    51

Implicit

Ca sa imbunatatesti foarte utile mi se par chestii gen: "Random/Similar/Latest (mai putin)". Apoi tot felul de chestii web 2.0 (comentarii, rating-uri, etc.).
    Astea sunt tolerabile.

Sunt si alte cai sa iti imbunatatesti bounce-ul, dar se bat cap in cap cu usability-ul. Nu imi vine nimic in cap acum, dar ma refer la acele situatii cand fortezi userii sa caute cat mai mult dupa informatie (gen Read more cand poate el ar tb sa fie deja pe o pagina in care sa citeasca totul complet).

Cam atat imi vine mie in cap acum.

Legat de valorile tale, primele doua mi se par destul de maricele. In primul caz nu stiu cum contacteaza oamenii autorul anunturilor incat sa am o parere clara, in timp ce la director web, parca totusi, cei care intra acolo ar tb sa faca si actiuni (sa inscrie site-ul).
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Krm
    Krm este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    13th October 2009
    Locaţie
    Targoviste / Bucuresti
    Posturi
    802
    Putere Rep
    30

Implicit

cand aveam director web in engleza bounce-ul era de 16%, deci are dreptate cristi... la tine e foarte mare.
    l.e. eu am imbunatatit bounce rate-ul prin simplitate, am renuntat la o gramada de chestii "cool" si vad ca bounce-ul scade, de asemenea si viteza de incarcare a site-ului scade.
    Toate drumurile duc la Targoviste

meetzah este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    1st October 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    976
    Putere Rep
    39

Implicit

multumesc pentru reply-uri.

@Cristi Ursut - toate datele de contact (la anunturi, catalogul de firme, de produse) sunt afisare direct pe pagina pe care ajunge omul.
    @Krm - multumesc pentru info. ma intereseaza mult astfel de date, pentru a putea sa-mi fac o parere despre starea in care se afla proiectele.

cred ca ar fi util daca si alti membrii seopedia ar publica informatii de genul "la un site de anunturi gratuite, bounce-ul era de xx%".
    DWF - Servicii complete de optimizare seo. Vezi oportunitatile de cariera in cadrul DWF.

Krm
    Krm este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    13th October 2009
    Locaţie
    Targoviste / Bucuresti
    Posturi
    802
    Putere Rep
    30

Implicit

la anunturi gratuite acum 1 an la mine varia intre 60% in zilele bune si 80-82%
    Toate drumurile duc la Targoviste

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

Citat Postat în original de meetzah Vezi Post
    De ceva timp incoace ma tot straduiesc sa aduc in jos acest indicator, la diverse proiecte online. Datele mele sunt urmatoarele:

site de anunturi gratuite: bounce 86%
    director web: bounce 80%
    catalog de firme: bounce 78%
    catalog de produse: bounce 75%

Date fiind aceste numere, am doua intrebari:
    1) considerati mari ratele de bounce, pentru fiecare gen de site in parte?
    2) cum putem sa imbunatatim acest indicator (sa coboram rata de bounce)?
    Eu vad lucrurile cam asa:
    1. vizitatorii e pozibil sa nu gaseasca ce cautau. Motivul cel mai des invocat e ca vizitatorii pleaca ptr ca nu gasesc ce cautau. Ce cautau vizitatorii? Pai in functie de site gasiti singuri raspunsurile.

2. vizitatorii gasesc ce cautau dar nu pot folosi site-ul. Probleme privind navigarea, ce trebuiau sa gaseasca, cum trebuiau sa foloseasca site-ul etc, sint motive ptr ei sa plece.

Daca e director web, atunci undeva apare ca e cu nofollow, ca e platit, ca e link reciproc etc. Eu cel putin de pe astea ies repede.

Ca e catalog web, atunci e posibil sa nu isi gaseasca usor categoria, sint cereri pe care ei nu sint dispusi sa le faca, nu lasa o impresie buna pentru prima vizualizare. E posibil ca site-ul sa nu aibe unele categorii si deci sa nu mai prezinte interes.

Daca e site de anunturi, atunci e posibil ca un mesaj de pe site sau o functionalitate sa ii opreasca. Spre exemplu faptul ca trebuie sa plateasca, sa se inscrie etc, lucruri care in general ingreuneaza aderarea la un site.

Alt motiv ar fi sursa de trafic, daca traficul adus pe site nu e interesat de subiect (ptr ca bannerul sau anuntul avea alt mesaj decat se asteptau ei) atunci ei ies repede.

Sint cateva motive observate de mine la unele site-uri, nu sint neaparat motive aplicate pe site-urile din topic.

Zilele aste voi scrie cateva interpretari privind bounce rate-ul de pe blogul meu si cum defapt prin el eu inteleg si corectez niste lucruri...
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

haotik este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    24th October 2006
    Locaţie
    Ploiesti
    Vârstă
    48
    Posturi
    1.328
    Putere Rep
    38

Implicit

Eu stiu ca si 60% e mare ca bounce rate, ale tale sunt peste 70% deci e foarte mare.

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    35
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit

Bounce rate-ul mi se pare mare sau foarte mare. Ar trebui sa testezi mai multe variante cu alt continut, articole related, alta structura...

tataraseni este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    15th July 2005
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.482
    Putere Rep
    41

Implicit

Eu intr-un singur fel am observat ca se imbunatateste BR (bounce rate-ul): continut unic si de calitate care determina in mod natural scaderea bounce rate-ului. In rest nu stiu alta metoda care sa dea roade...

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    51

Implicit

Citat Postat în original de tataraseni Vezi Post
    Eu intr-un singur fel am observat ca se imbunatateste BR (bounce rate-ul): continut unic si de calitate care determina in mod natural scaderea bounce rate-ului. In rest nu stiu alta metoda care sa dea roade...
    Da, dar nu e valabil si pe site-urile cu user-generated-content.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Pagina 1 din 4 123 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Bounce rate afecteaza pozitia in SERP ?
    De Carcotas în forumul Google
    Răspunsuri: 75
    Ultimul Post: 20th July 2010, 21:34
  2. Probleme cu bounce-ul de la analytics
    De attempt în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 25th March 2009, 16:20
  3. SEM - Informatii generale
    De meetzah în forumul Dezbateri SEM
    Răspunsuri: 22
    Ultimul Post: 20th February 2009, 22:52
  4. Bounce Rate
    De eamc în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 19th February 2009, 16:16
  5. Bounce Rate
    De Ioan Margineanu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 18th June 2007, 12:19

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •