Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 23

Subiect: SEM - Informatii generale

meetzah este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    1st October 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    976
    Putere Rep
    39

Implicit SEM - Informatii generale

SEM inseamna Search Engine Marketing si este o notiune mult mai cuprinzatoare decat SEO - Search Engine Optimization. Practic, SEO este inclus in SEM, fiind una dintre modalitatile prin care se ating obiectivele propuse de companie.

O campanie de Search Engine Marketing presupune, printre altele:
    • SEO
    • Pay Per Click
    • Promovare in situri sociale (digg, del.icio.us, etc.)
    • Realizarea unor optimizari la nivelul rezultatelor din SERPS

De exemplu, tine de SEM alcatuirea unor titluri de pagini care sa invite vizitatorul sa dea click pe ele (in general, titlul paginii apare in rezultatele unei cautari, asa incat este primul element pe care il vede persoana care a realizat cautarea).

Prin SEM putem spune ca se urmareste crearea unui brand in online, ceea ce inseamna cu mult mai mult decat traficul obtinut prin tehnici de SEO.
    Cea mai importanta resursa pentru stiri din domeniul SEM o consider ca fiind http://www.sempo.org/home
    Ultima modificare făcută de meetzah; 18th July 2008 la 14:23.
    DWF - Servicii complete de optimizare seo. Vezi oportunitatile de cariera in cadrul DWF.

anubis este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    5th December 2007
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    34
    Posturi
    160
    Putere Rep
    32

Implicit

merci meetzah, informatii utile, si sincer nu stiam ce insemna SEM aveam eu ceva dubii, dar acuma m-ai lamurit.
    "Wise man talk because they have something to say. Fools, because they have to say something."

thefan este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    30th December 2006
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    48
    Posturi
    1.433
    Putere Rep
    37

Implicit

Diferenta majora este ca pe cand SEO poti face si gratis, SEM implica si scoaterea din buzunar a unor sume de bani - astfel si rezultatele sunt mai bune - cel putin daca am inteles bine...
    Producător de content SEO în engleză. SEO de voie, de nevoie.

johnyk_vl este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    6th February 2008
    Locaţie
    Ramnicu Valcea
    Posturi
    312
    Putere Rep
    32

Implicit

Multam' meetzah pt. informatii.ai cuprins cam tot ce era important in cateva randuri.
    P.S. Foarte buna ideea cu crearea unei categorii care sa se ocupe cu asa ceva...felicitari celui cu ideea si lui cristi pt. implementare.
    E-imbracaminte.ro Magazin Online de Imbracaminte si Articole Vestimentare
    Falkun.net Site Prezentare Firma Web Development si Internet Marketing

meetzah este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    1st October 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    976
    Putere Rep
    39

Implicit

Citat Postat în original de johnyk_vl Vezi Post
    Multam' meetzah pt. informatii.ai cuprins cam tot ce era important in cateva randuri..
    despre SEM s-au scris carti intregi si sunt forumuri dedicate pentru acest gen de activitate. de aceea, desi am stabilit cateva lucruri generale, nu trebuie sa ne oprim cu discutiile aici. trebuiesc incepute threaduri in aceasta categorie, pe acest subiect si vom vedea cu totii cate sunt de descoperit, incetul cu incetul.
    DWF - Servicii complete de optimizare seo. Vezi oportunitatile de cariera in cadrul DWF.

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    63

Implicit

Asta nu prea e dezbatere.
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

johnyk_vl este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    6th February 2008
    Locaţie
    Ramnicu Valcea
    Posturi
    312
    Putere Rep
    32

Implicit

Citat Postat în original de Cristian Mezei Vezi Post
    Asta nu prea e dezbatere.
    este deabia inceputul.Incetul cu incetul va deveni o arie vizitata si activa dpdv al cantitatii si sper eu si al calitatii discutiilor si materialelor sau informatiilor postate aici.(cel putin asa imi doresc).
    E-imbracaminte.ro Magazin Online de Imbracaminte si Articole Vestimentare
    Falkun.net Site Prezentare Firma Web Development si Internet Marketing

zaducu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    12th June 2005
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    36
    Posturi
    119
    Putere Rep
    36

Implicit

In Romania conceptul de SEM este atribuit doar AdWords-ului ceea ce din punctul meu de vedere este o greaseala, asa cum ai spus si tu SEM inseamna mult mai multe.

Ar fi interesat daca ar sharui lumea exemple clare, am facut o campanie de sem pe un cuvant cheie pt un site am dat atati bani am avut atata conversie, ce unelte am folosite etc.

crash este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Cluj-Napoca, Romania
    Posturi
    462
    Putere Rep
    33

Implicit

in romania nimic nu e cum ar trebui sa fie, dar fii pe pace ca cu timpul se vor schimba lucrurile, webmasterii vor fi din ce in ce mai experimentati, vor investi bani in sem, deocamdata majoritatea incearca sa faca bani din seo. sunt foarte putine firme (cu putere de cumparare) care platesc pt reclama, drept dovada sunt chiar reclamele adsense care deja ma dispera, pe orice site intru dau cu ochii de "scapa de kilograme" , "purificarea organismului" etc. la fel si cu reclama prin bannere oferite prin reteaua boom.

era o vorba care spunea ceva de genul: daca as avea 20 de dolari, de 2 dolari as cumpara agrafe de birou, iar de 18 dolari as face publicitate la ele ca sa le pot vinde mai departe.

la noi webmasterii gandesc ca daca au facut 100 de dolari din adsense, de ce sa-i investeasca si apoi sa reinvesteasca... mai bine prefera sa-i sparga cu fetitele la suc, iar firmele inca nu constientizeaza ca internetul a ajuns la un nivel la care se poate face o diferenta clara intre "cu" sau "fara" reclama platita.
    Ultima modificare făcută de crash; 21st July 2008 la 05:27.
    keep dreaming...

Tudi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    30th December 2007
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    38
    Posturi
    1.581
    Putere Rep
    36

Implicit

la noi webmasterii gandesc ca daca au facut 100 de dolari din adsense, de ce sa-i investeasca si apoi sa reinvesteasca... mai bine prefera sa-i sparga cu fetitele la suc, iar firmele inca nu constientizeaza ca internetul a ajuns la un nivel la care se poate face o diferenta clara intre "cu" sau "fara" reclama platita.
    Eh nu e totdeauna asa. Cand faci sa zicem $300 din AS nu prea poti face mare lucru cu ei. Mai is cheltuieli, mai tre sa cumperi un televizor, ceva Cand e bugetul asa mic e greu sa aloci o parte pt reinvestit. Daca ar veni $3,000 se schimba problema.

Si eu zic ca e inutil sa bagi $100 din $300 pe luna in AdWords. Daca nu ai o suma calumea, nu poti avea nici rezultate calumea. In plus, din ce am observat ca sa scoti inapoi banii din PPC, trebuie sa faci reclama la produse/services. Ori dintr-un site cu AS care face 0,05 pe click, daca platesti 0,05 pe vizita tot vei iesi in pierdere.

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Directoare romanesti - Discutii generale
    De Dan.Rades în forumul Directoare romanesti
    Răspunsuri: 165
    Ultimul Post: 12th January 2014, 22:51
  2. Informatii SEO online
    De Catalin în forumul Utile
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 5th July 2009, 02:00
  3. informatii utile - Microsoft
    De Adrian Poputoaia în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 1st August 2008, 09:42
  4. informatii preturi
    De Kaldirahy în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 12th February 2008, 00:32
  5. Cateva probleme/intrebari generale
    De Federals în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 18
    Ultimul Post: 10th December 2007, 02:21

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •