Pagina 3 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul
Rezultate 21 la 30 din 35

Subiect: Statistici generale: cum imbunatatim bounce-rate-ul?

Dragos Nicu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    20th January 2008
    Locaţie
    Sibiu, RO
    Posturi
    2.011
    Putere Rep
    42

Implicit

Citat Postat în original de zoso Vezi Post
    forum nișat - 20%
    site nișat - 40%
    blog nișat - 80%
    blog nișat - 60%
    blog nișat - 30%
    blog generalist - 40%

cred că soluția câștigătoare e să îi dai ceva de citit/făcut după ce a terminat de citit articolul pentru care venise, nu intercalat in text, cum face evz.ro, sau in lateral. related posts, gen.
    Ideea thread-ului era cum imbunatatim bounce rate-ul.. nu cum il aratam. Cu exemple de genul deja o ardem aiurea zoso.

blog nisat - 10%
    blog nisat - 20%
    blog nisat - 30%
    blog nisat, dar mai putin nisat - 40%

Nu vreau sa crezi ca te atac sau ceva, insa era mai constructiv sa demonstrezi ceva.. nu doar sa dai o lista cu 5 site-uri nisate. (fara link, fara exemple, fara precizari etc.)
    Poti sa dai de mine usor, @contact.

Netul este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    5th January 2006
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    46
    Posturi
    1.065
    Putere Rep
    47

Implicit

Citat Postat în original de tataraseni Vezi Post
    Abia am facut ochi si stau sa ma intreb daca vorbim aceeasi limba ? Bounce Rate-ul nu se refera printre altele si la cei care parasesc pagina in primele 30 de secunde (sau imdediat dupa) fara a mai accesa alta pagina ? Ori in aceste conditii nici sa fii Napoleon nu poti citi o pagina plina de detalii, prea multe detalii, in 30 de secunde... asa ca dupa mine acesta nu e un motiv/cauza de BR - peste 75%
    Bounce Rate nu are legatura cu timpul. "Bounce" se refera la faptul ca un user ajunge pe o pagina a unui site si iese fara a mai vizita o alta pagina.

Bounce rate - Wikipedia, the free encyclopedia
    Bounce rate (sometimes confused with exit rate)[1] is a term used in web site traffic analysis. It essentially represents the percentage of initial visitors to a site who "bounce" away to a different site, rather than continue on to other pages within the same site.

The formula used to calculate bounce rate is: Bounce Rate = Total Number of Visits Viewing Only One Page / Total Number of Visits

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    63

Implicit

Cel mai important, ca sa reduci bounce rate-ul, este normal, relevanta continutului. Oricum am intoarce-o tot pe aici ne invartim.

+ Cateva artificii care se mai pot face, eg. un buton de actiune pe fiecare pagina, partea relevanta mai boldata ca si continut, afisarea unei casute cu informatii relevante bazat pe cautarile facute in google, samd.

Stiu ca spun chestii generaliste, dar poate nu am de spus nici un secret, pentru ca nu am unul.
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    92
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    3.420
    Putere Rep
    92

Implicit

Din punctul meu de vedere, bounce rate-ul poate fi coborat prin evitarea anumitor greseli.

1. Paginile sunt greu de citit (content dificil de inteles).
    2. Site-ul arata oribil si face userii sa iasa din prima clipa.
    3. Site-ul e plin de reclame, prost pozitionate.
    4. Site-ul nu are un search, astfel incat userul sa caute in site daca nu a gasit informatia pe pagina respectiva. De preferat ar fi ca search-ul sa fie in partea de sus / vizibil.
    5. La magazinele online e bine ca butonul "Buy / Call" sa fie vizibil (nu in partea de jos a paginii pe care vine userul).
    6. Paginile trebuie sa aiba intr-o anumita zona un loc cu pagini similare (content related).
    7. Trebuie sa existe cat mai multe linkuri intre pagini (mai ales pentru termenii tehnici).
    Ultima modificare făcută de Nichita; 8th September 2010 la 20:22.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    51

Implicit

Mai adaug si eu pe lista ta Nichita timpul de incarcare. Daca pagina se incarca greu sau are elemente care nu mai se termina de incarcat (tot felul de .js-uri care sunt puse de exemplu inaintea .css-urilor), userul va fi foarte tentat sa inchida cat mai repede pagina, mai ales daca este la prima vizita (si vine dintr-un motor de cautare cautand o informatie pe care nu e sigur ca o gaseste la tine oricum)
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Reputatie:
    92
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    3.420
    Putere Rep
    92

Implicit

Citat Postat în original de Netul Vezi Post
    Bounce Rate nu are legatura cu timpul. "Bounce" se refera la faptul ca un user ajunge pe o pagina a unui site si iese fara a mai vizita o alta pagina.
    Cred totusi ca bounce rate-ul are legatura cu timpul pe site. Nu stiu cine a postat articolul pe Wikipedia, dar totusi mi se pare ca undeva e o eroare. Eu am in Analytics pagini cu o singura vizita / timp mare, la care bounce-ul este zero (desi userii au vizitat o singura pagina).

Cifra subliniata e timpul petrecut pe pagina, bounce rate-ul fiind zero (ultima cifra).

Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

zoso este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    10th September 2007
    Locaţie
    brasov
    Vârstă
    45
    Posturi
    326
    Putere Rep
    33

Implicit

dragos nicu, imi cer scuze daca n-am fost destul de explicit in ultimul rand. promit ca pe viitor sa dau mura in gura.

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit

Cred ca bounce inseamna sa inchida siteul in mai putin de 30 secunde.

Citat Postat în original de Nichita Vezi Post
    Cred totusi ca bounce rate-ul are legatura cu timpul pe site. Nu stiu cine a postat articolul pe Wikipedia, dar totusi mi se pare ca undeva e o eroare. Eu am in Analytics pagini cu o singura vizita / timp mare, la care bounce-ul este zero (desi userii au vizitat o singura pagina).

Cifra subliniata e timpul petrecut pe pagina, bounce rate-ul fiind zero (ultima cifra).

Reputatie:
    92
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    3.420
    Putere Rep
    92

Implicit

Citat Postat în original de Alex Dumitru Vezi Post
    Cred ca bounce inseamna sa inchida siteul in mai putin de 30 secunde.
    Pai, asta vine in contradictie cu formula postata pe Wikipedia.

The formula used to calculate bounce rate is: Bounce Rate = Total Number of Visits Viewing Only One Page / Total Number of Visits

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    63

Implicit

Bounce rate is the percentage of single-page visits or visits in which the person left your site from the entrance (landing) page.
    Sursa: What does Bounce Rate mean? - Analytics Help
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

Pagina 3 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Bounce rate afecteaza pozitia in SERP ?
    De Carcotas în forumul Google
    Răspunsuri: 75
    Ultimul Post: 20th July 2010, 20:34
  2. Probleme cu bounce-ul de la analytics
    De attempt în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 25th March 2009, 15:20
  3. SEM - Informatii generale
    De meetzah în forumul Dezbateri SEM
    Răspunsuri: 22
    Ultimul Post: 20th February 2009, 21:52
  4. Bounce Rate
    De eamc în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 19th February 2009, 15:16
  5. Bounce Rate
    De Ioan Margineanu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 18th June 2007, 11:19

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •