O știu din experiență. Din păcate...
O știu din experiență. Din păcate...
CDK pari un baiat inteligent asa ca as vrea sa te intreb, cum reusesti sa blochezi site-urile gen ahrefs, majesticseo etc..sa faca scraping pe site-urile de unde primest link.
Merge doar cu robots.txt sau ai si IP-urile lor blocate? (ma gandesc ca nu vrei sa iti afle concurenta backlink-urile)
Daca da, poti sa dai un paste la cum arata robots.txt ? Rewrite merge ok?
Ex:
Pseudocod:
If HTTP user agent== ahfresbot
then block
Hmm..ar merge o lada de bere
Concurența îmi află doar backlinkurile care rămân definitiv pe anumite domenii. Adică mai precis cele vizibile, puse în articole sau pe site-uri părăsite. Din partea mea să le găsească. De ce le-aș ascunde? La prima vedere totul pare foarte white. Ce pot să facă? Din contră. Concurența încearcă să pună backlinkuri la fel ca și mine și de multe ori o dă în bară nasol. De ce? Pentru că le lipsește primul pas, cel care îmi ridică relevanța cel mai rapid. Restul backlinkurilor sunt scoase destul de repede, adică imediat ce a rankat site-ul așa cum mi-am dorit.
CDK am o intrebare: de ce spui ca backlink-urile din directoare sunt inutile? Nu mai ajuta nici daca faci inscrierea cu descrieri diferite?
@ CDK, scrii prea mult si amestecat (la fel ca mine), dar e foarte greu sa-ti raspunda cineva, pentru ca munca de editare dureaza prea mult.
Am si eu or ugaminte la tine, referitor la postul : Cei mai simpli pași pentru a ajunge in prima pagina Google / cum anulezi penalizarile
Acum nichita spune-mi și mie cât de normal este să îi sari la gât unei persoane care îți împărtășește gratis niște metode simple care în mod normal sunt făcute publice de-abia după ce nu mai funcționează, uneori nici măcar atunci? Văd că oamenii din comunitatea voastră cer mai multe detalii, deci informația prezintă interes. ... nu am venit să vă cer sfaturi sau să vă vând ceva, am venit să dau o mână de ajutor. Între timp unii vin în discuții cu o aversitate mare față de mine, uitând că unele dintre informațiile pe care le dau aici nu se sharuiesc nici măcar pe bani.
Se poate o lista cu acele informatii utile, pe care le-ai postat? Mai ales cele care nu se sheruiesc nici pe bani?
Primul post a fost model emm sau ovidescu (no offence), asa ca am evitat sa comentez. Am ales doar partea cu penalizarea , care dupa cum ti-am raspuns este o "aberatie". Daca luam fiecare punct in parte, in afara de "banalitati" nu este nimic extraordinar in ce ai scris. Singurul punct de discutat, era penalizarea, care era de fapt un pamflet. Asta este parerea mea si mi-am argumentat-o.
Asa ca te rog, sa postezi punctual, "informatiile valoroase", pe care sa putem purta o discutie civilizat.
Multi useri au intrebat, si tu ai raspuns "nimic". Doar ai reformulat explicatiile initiale, astfel incat sa nu fie necesar un raspuns exact. Aici banuiesc ca intra acele "informatii utile"?
Daca avem o lista (nu primul post) cu "infromatiile utile" care nu exista pe forum, le putem discuta separat. Tu cu argumentele tale, noi(eu) cu argumentele noastre. Asa merge forumul asta.
Eu urasc posturile, despre "sa vorbim vorbe" asa ca prefer discutii punctuale, si mai putina compunere, ca nu suntem la bac.
Nu am nimic cu tine personal (nu am de ce), dar cum am mai spus, respectul se castiga prin argumente, nu prin lungimea unui post.
Ultima modificare făcută de Tom; 3rd July 2013 la 20:43.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
Orice backlink poate fi util pe termen scurt. În schimb înscrierea în directoare te poate afecta pe termen lung chiar dacă inițial te-au ajutat. Gândește-te câte domenii very low quality pot fi listate într-un director web și tu ai domeniul listat laolaltă cu ele. Pe lângă asta este posibil să nu mai poți șterge la timp listarea ta din director. Dacă directorul web este penalizat de Google și linkurile către cei înscriși devin "otrăvitoare" nu înseamnă că tu îți vei da seama de acest lucru. O penalizare urâtă nu atrage cu sine și scăderea instantă în pr. Mulți nu știu asta. Uneori page rankul nu scade cu anii chiar dacă domeniul și-a luat o penalizare mare cât casa. Tu vei lista domeniul tău bucuros că directorul are pr mare, dar directorul este deja considerat de Google fermă de linkuri și tratat ca atare. Listând domeniul tău în mai multe directoare penalizate poți intra și tu în lista neagră. Listingul în zeci sau sute de directoare e generare artificială a relevanței pe anumite keywords și e făcută pe față. Noi știm asta, Google știe asta.
Tom a zis că listarea în directoarele web te ajută la long tail keywords. Nu am cum să-l contrazic pentru că are logică. Dar nu folosi zeci de directoare pentru asta și nu îndrepta linkul din director către root domain dacă acel long tail keyword targetat are relevanță pe o pagină a site-ului tău dar nu și pe index. Un link către root domain pus pe directoare web îmi inspiră inconștiență din partea unui webmaster.
Tom: nu am scris nimic despre reinventat roata. Metoda pe care am făcut-o publică este singura pe care o pot sharui unor webmasteri ce adoptă doar metodele legale. Am pus pur și simplu pașii exacți cu intervale de timp, pași pe care dacă îi urmezi întocmai vei avea exact rezultatele pe care le dorești. După cum am zis rata mea de succes este 100% de fiecare dată pe orice nișă pe care am testat, totul petrecându-se în maxim 3 luni. Poate că știai de faza cu rel=me pe un site cu pr mare, că știai ca se aplică doar în cazul primului backlink către un domeniu nou, de poziționarea corectă a backlinkului în structura primului site pe care pui backlink-ul, la ce interval de timp să adaugi restul linkurilor, de faptul că acele căutări forțate ajută la relevanță ș.a.m.d. Permite-mi să nu cred că știai pașii exacți totuși.
Nu generaliza. Dacă tu nu ai înțeles asta nu înseamnă că ei nu au înțeles. Dacă nu au înțeles mă pot întreba din nou, specificând ce anume nu a fost destul de clar.Multi useri au intrebat, si tu ai raspuns "nimic". Doar ai reformulat explicatiile initiale, astfel incat sa nu fie necesar un raspuns exact. Aici banuiesc ca intra acele "informatii utile"?
Hai să discutăm puțin pe marginea penalizărilor. Spune-mi ce crezi tu că scârțâie la micul meu tutorial, iar eu îți voi spune de ce mă bazez pe tehnica mea.Am ales doar partea cu penalizarea , care dupa cum ti-am raspuns este o "aberatie". Daca luam fiecare punct in parte, in afara de "banalitati" nu este nimic extraordinar in ce ai scris. Singurul punct de discutat, era penalizarea, care era de fapt un pamflet. Asta este parerea mea si mi-am argumentat-o.
Ultima modificare făcută de CDK; 3rd July 2013 la 21:09.
CDK, inainte de a degenera aceste discutii, spune-ne ce tipuri de domenii alegi pentru site-urile tale? EMD? Sau domenii de tip brand?
In procesul tau de optimizare folosesti si link-uri nofollow? Daca da, poti detalia? Le pui pe brand, pe ancora de interes, in ce proportii comparativ cu link-urile dofollow?
Ma gasiti pe www.SeoPower.ro.
Primul backlink îl pun în funcție de pagerank. Un pagerank mai mare de 5 reprezintă în majoritatea cazurilor un nivel de trust mai mare decât domeniile fantomă cu pr măricel. Totuși și domeniile curate cu pr5 am văzut că ajută la fel de mult. Prin domenii curate mă refer la cele care nu sunt pe nișe dubioase (promovare seo, pharma) și fără legătură cu ceva legat de medicină sau produse farmaceutice.
Nu mai folosesc linkuri nofollow de ceva timp. Acum nofollow chiar înseamnă nofollow dpdv al rankingului, cel puțin din testele mele. Este posibil să mă înșel pentru că nu a mai fost necesar pentru mine să testez prea mult valoarea unui backlink nofollow. La ultimele mele teste de acum aproximativ 1 an și ceva am încercat să indexez un domeniu nou prin linkuri nofollow și după 2 săptămâni tot nu existam în Google. Așa că am renunțat definitiv la ele.
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
Știu lovelife, dar simplul fapt că a durat prea mult să mă indexeze Google m-a făcut să acord linkurilor nofollow un mare thumb down.
Detalii tehnice de atunci:
Ip unic doar pentru acel domeniu.
Whois-ul era protejat printr-un serviciu de privacy.
Numele de domeniu era cumpărat pentru prima dată și nu a existat înainte.
Linkurile au fost puse în comentarii pe câteva bloguri.
După cum am zis este posibil să mă înșel și să fi avut ghinion. E vorba doar de un domeniu totuși. Statistic este irelevant.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)