Orice backlink poate fi util pe termen scurt. În schimb înscrierea în directoare te poate afecta pe termen lung chiar dacă inițial te-au ajutat. Gândește-te câte domenii very low quality pot fi listate într-un director web și tu ai domeniul listat laolaltă cu ele. Pe lângă asta este posibil să nu mai poți șterge la timp listarea ta din director. Dacă directorul web este penalizat de Google și linkurile către cei înscriși devin "otrăvitoare" nu înseamnă că tu îți vei da seama de acest lucru. O penalizare urâtă nu atrage cu sine și scăderea instantă în pr. Mulți nu știu asta. Uneori page rankul nu scade cu anii chiar dacă domeniul și-a luat o penalizare mare cât casa. Tu vei lista domeniul tău bucuros că directorul are pr mare, dar directorul este deja considerat de Google fermă de linkuri și tratat ca atare. Listând domeniul tău în mai multe directoare penalizate poți intra și tu în lista neagră. Listingul în zeci sau sute de directoare e generare artificială a relevanței pe anumite keywords și e făcută pe față. Noi știm asta, Google știe asta.
Tom a zis că listarea în directoarele web te ajută la long tail keywords. Nu am cum să-l contrazic pentru că are logică. Dar nu folosi zeci de directoare pentru asta și nu îndrepta linkul din director către root domain dacă acel long tail keyword targetat are relevanță pe o pagină a site-ului tău dar nu și pe index. Un link către root domain pus pe directoare web îmi inspiră inconștiență din partea unui webmaster.
Tom: nu am scris nimic despre reinventat roata. Metoda pe care am făcut-o publică este singura pe care o pot sharui unor webmasteri ce adoptă doar metodele legale. Am pus pur și simplu pașii exacți cu intervale de timp, pași pe care dacă îi urmezi întocmai vei avea exact rezultatele pe care le dorești. După cum am zis rata mea de succes este 100% de fiecare dată pe orice nișă pe care am testat, totul petrecându-se în maxim 3 luni. Poate că știai de faza cu rel=me pe un site cu pr mare, că știai ca se aplică doar în cazul primului backlink către un domeniu nou, de poziționarea corectă a backlinkului în structura primului site pe care pui backlink-ul, la ce interval de timp să adaugi restul linkurilor, de faptul că acele căutări forțate ajută la relevanță ș.a.m.d. Permite-mi să nu cred că știai pașii exacți totuși.
Nu generaliza. Dacă tu nu ai înțeles asta nu înseamnă că ei nu au înțeles. Dacă nu au înțeles mă pot întreba din nou, specificând ce anume nu a fost destul de clar.Multi useri au intrebat, si tu ai raspuns "nimic". Doar ai reformulat explicatiile initiale, astfel incat sa nu fie necesar un raspuns exact. Aici banuiesc ca intra acele "informatii utile"?
Hai să discutăm puțin pe marginea penalizărilor. Spune-mi ce crezi tu că scârțâie la micul meu tutorial, iar eu îți voi spune de ce mă bazez pe tehnica mea.Am ales doar partea cu penalizarea , care dupa cum ti-am raspuns este o "aberatie". Daca luam fiecare punct in parte, in afara de "banalitati" nu este nimic extraordinar in ce ai scris. Singurul punct de discutat, era penalizarea, care era de fapt un pamflet. Asta este parerea mea si mi-am argumentat-o.

Răspunde cu citat