Exista deja o discutie aprinsa prin toate forum-urile de specialitate. Unii sustin ca pana nu platesti pentru trafic nu vei avea prea multe rezultate, altii sustin ca si free trafic este bun, daca iti sti treaba.
Care este experienta voastra?
Exista deja o discutie aprinsa prin toate forum-urile de specialitate. Unii sustin ca pana nu platesti pentru trafic nu vei avea prea multe rezultate, altii sustin ca si free trafic este bun, daca iti sti treaba.
Care este experienta voastra?
free traficul nu este chiar free, este nevoie de timp, munca... eu asa am inceput si a fost ok, nu plateam nimic, totul din motoarele de cautare... insa daca privesti totul ca pe o afacere trebuie sa bagi bani ca sa scoti bani... in ultima perioada absolut toate site-urile le-am promovat numai prin ppc, au pr2, citeva link-uri catre ele, doar cit sa le vada google si sa puna acolo la vechime...
asta depinde si de genul siteului, marea majoritate la mine sunt facute pt. promovarea produselor/serviciilor din cadrul sistemelor afiliat... nu prea mai fac alt gen de site-uri
Incearca ambele.
Incearca si iar incearca..la sfarsit o sa poti spune tu altora.
Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.
Ambele variante sunt ok si sanatoase. Alegerea unuia la un moment dat pentru un anume site depinde de multe lucruri:
- daca este site de business, care trebuie sa produca repede, nu ai timp si disponibilitate pentru trafic free...
- daca este un blog, sau hobby, care nu trebuie sa produca bani neaparat, atunci bagi bani in trafic doar daca ai prea multi si nu ai ce face cu ei...
Evident, pentru un site business, trebuiesc combinate astfel:
- trafic platit la inceput, pentru rezultate imediate, si bineinteles, incropirea unor schimburi de link, etc, pentru generarea pe viitor a traficului free ...
Asta este abordarea cea mai sanatoasa dupa parerea mea... Nu poti merge doar pe free sau doar pe platit ...
Daca ai nevoie de un programator... | Nu folosesc !YM
Depinde de cum privesti lucrurile... si binenteles de cum sunt privite de vizitatorii site-ului, potentiali clienti in cazul unui business... pot da exemple de magazine online care investesc masiv in reclama online dar vanzarile nu sunt pe masura asteptarilor (magazinul nu prea pare a fi optimizat SEO) si de asemenea am exemple de magazine care nu au investit financiar in reclama ci doar munca din spatele sau in ceea ce priveste optimizarea si sunt o afacere de succes...
Ok, dar ideea e ca atunci cand investesti in ppc de exemplu, si totusi nu vinzi, problema este in alta parte... Si nu avem de a face cu o problema de promovare... Poate ai probleme la calitatea produselor, la adevarata nevoie a pietei pentru produsele tale, la preturi, etc... Deja iesim din discutie un pic..
Si magazinele (online) care investesc in publicitate si nu vand, trebuie sa identifice problema in alta parte... Poate ca a fost targetata prost campania... Poate produsele nu sunt viabile.. Asta inseamna ca a fost facut prost planul afacerii...
Repet, personal, pentru un site business, de ex magazin online, eu asa as face: as cumpara publicitate la inceput, si concomitent, as cauta cele mai bune variante de link exchage, link building, etc ..Pentru ca usor, usor, sa imi permit mai tarziu sa reduc bugetul ppc, fapt tradus prin profit sau redirectionarea banilor in alta parte, unde ar fi mai mare nevoie de ei ...
Daca ai nevoie de un programator... | Nu folosesc !YM
Conteaza foarte mult modul in care-ti faci reclama. Uite un exemplu vazut recent in AdSense
Pai eu vad mare "scoala de soferi gratis" si dau click ca boul. Acolo vad ca nu-i asa. Normal ca rata de conversie a clickurilor in clienti e modica.scoala de soferi gratis
cele mai mici preturi, profesional, seriosi, oricand, oriunde, nr telefon
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)